Любители на кучета-22

 • 38 451
 • 747
 •   1
Отговори
# 390
 • Мнения: 654
Благодаря момичета  bouquet
Когато се прибера от морето ще предприема кастрация на кучетата.
Освен,че всяка бременност ме изправя на нокти,ами после грижата да им осигурим дом.
Емоционално е много натоварващо.
И аз се притеснявах за първото раждане.
Дори говорих с лекаря ако нещо се наложи как да го намерим.
Но най доброто се оказа спокойствието и положителното мислене.
При нас и двата пъти кученцето което се раждаше първо не оцеля.
Втория път живя няколко дни,лекаря ни обясни,че дробчетата му са пълни с течност.
Получило се е при раждането.Ако сме били по опитни сме могли до някъде да му помогнем,но това ставало в първите минути след раждането.

 

# 391
 • Мнения: 33
Здравейте момичета, малко се бях спотаила, но големи емоц при нас. Шави и Худини заминаха в петък и снощи пристигнаха при осиновителите си в Германидски притеснена и стресирана. Какво ми беше, като ги качвахме в бусчето и ги сложихме в клетчиците им и как гледкаха милите... няма да обяснявам, за това и не писах ... Сега обаче са при семействата си. Страшно са ги харесали и са много щастливи. Та сега сме в къщи с 4 разбойника + Акито  Hug

За хората, на които им запрашват животните - бях публикувала новата поправка в Наказателния Кодекс. Може би трябва да се залепи на първа страница. Разпечатвате си я и ако някой посмее да заплаши със само разправа или каквото и да е, вадите листа и почвате "Я да видим сега, казвате нещо отрова да хвърляте... ами от 1 до 5 години затвор, ако ви устройва? Деянието е вече криминализирано, разследване ще има ..."

Пускам промените още веднъж:


Текстове от Наказателния Кодекс на Република България, отнасящи се до Насилие и проява на Жестокост към животно

Чл. 325а. (Нов - ДВ, бр. 27 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) (1) Който организира или участва в провеждането на боеве с животни, отглежда, тренира или предоставя животни за боеве, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба от хиляда до десет хиляди лева.

(2) Наказанието е лишаване от свобода от една до пет години и глоба от пет хиляди до петдесет хиляди лева, когато:
1. деянието е извършено повторно;
2. деянието е извършено от ветеринарен лекар или техник, от лице, осъществяващо дейност или професия, свързана с отглеждане на животни или полагане на грижи за тях;
3. на боевете присъства малолетно или непълнолетно лице;
4. боевете се заснемат с цел разпространение.

(3) Наказанието по ал. 2 се налага и на онзи, който организира или участва в залагания при боеве с животни.

(4) Деецът не се наказва, ако доброволно съобщи на надлежен орган на властта за извършено престъпление по ал. 1 и 3.

Чл. 325б. (Нов - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.07.2011 г.) (1) Който, като прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева.

(2) Наказанието е от една до три години и глоба от две хиляди до пет хиляди лева, когато деянието по ал. 1 е извършено:
1. от лице, което осъществява дейност или професия, свързана с отглеждане на животни или полагане на грижи за тях;
2. по начин или със средства, опасни за живота на хора или животни, по особено мъчителен начин за животното или с особена жестокост;
3. на публично място или в присъствието на малолетно или непълнолетно лице;
4. повторно.

Чл. 325в. (Нов - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.07.2011 г.) (1) Който не положи достатъчно грижи за гръбначно животно, което се намира под негов надзор, в резултат на което то причини средна или тежка телесна повреда на човек, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация и с глоба до пет хиляди лева.

(2) В случаите по ал. 1, ако е последвала смърт, наказанието е лишаване от свобода до пет години и глоба до десет хиляди лева.

# 392
 • Мнения: 654
vesi792007 много се радвам на твоите новини.
Чета ви с удоволствие на страницата.

# 393
 • Пловдив
 • Мнения: 9 186
Момичета,моята малка госпожица днес става на 1 годинка Grinning newsm38 Tada

# 394
 • Мнения: 2 111
Честит рожден ден на малката принцеса Лети!
Да е жива и здрава и много да ви радва   bouquet
# 395
 • София
 • Мнения: 3 789
Gugito, Честит рожден ден на малката красавица!   bouquet Да ви е жива, здрава и много игрива  Hug

Ерота, често попадам в някакви абсурдни ситуации   Mr. Green Писала съм, че се разхождаме пред блока, а пред съседния вход има пейки, на които си седят едни пенсионери. Преди няколко дена една жена просто ме уби  Mr. Green Разхождаме се и един мъж (видима възраст - над 80 години) ме пита:
- Булче, ти омъжена ли си или си сама?
На което жената:
- Що? Ти да не си кандидат?
Умряхме да се смеем, а човекът искал просто да попита защо само аз разхождам Джесика  hahaha

sevdasim, кучето би трябвало да се справи самичко. От теб ще иска да си до нея, за да я успокояваш и да ти се похвали с бебоците  Hug За всеки случай приготви едно легенче с топла водичка и меко одеялце. Стискам палци всичко да мине безпроблемно  Praynig и скоро да ни запознаеш с малките  Hug

Не знам какво да кажа са идиотските ситуации със съседите  Sad За съжаление, има такива хора, освен да отвръщате на грубостта с вежливост, нищо друго не ми хрумва.

Веси, страхотни новини!!! Много се радвам, че малките са намерили своя дом и своите любящи стопани  Hug

# 396
 • Мнения: 72
Здравейте, момичета. Моята хубостница снощи направо ме втрещи  Shocked Слагам й купичката с гранулки и точно като почва да яде виждам един косъм от моите  Rolling Eyes реших да го махна, за да не го глътне, но щом посегнах към паничката, тя започна да ръмжи. Има ли специален метод да й покажа, че аз не съм заплаха и НЕ МОЖЕ да ме ръмжи като й посягам към храната??? Моля ви, помагайте.
Поздрави на всички, които споделиха добри новини и силни  Hug на тези от вас, които претърпяха загуби. Аз съвсем скоро загубих моята принцеса, която бе на 16 г. и не успя да се пребори с рака... Споделям болката ви, но вярвам, че милите душички са на по-хубаво място сега.

# 397
 • София
 • Мнения: 360
Първи вариант - от малко да го учиш.
Втори вариант - показвай и, че винаги когато посегнеш прибавяш нещо вкусно. Преди посягането обаче я предупреждавай.
Аз така винаги съм бъркала в тенджерите и на трите си кучета докато ядат.

# 398
 • Мнения: 72
Тя е бебе - на 2 месеца. Ще пробвам още днес да добавя от наградките, които ползваме като направи нещо хубаво, благодаря ти, mariyka
Между другото вече овладя седни и дай лапа, ака само на терасата, защото още не я разхождаме, само пишкането е малко проблемно - като сме вкъщи излиза на терасата, но като е сама, минира с локвички целия хол  Laughing освен това явно не ми харесва тапетите, щото упорито се опитва да ги свали целите. Mr. Green
 ПП само да попитам, как да предупредя преди да бръкна в купичката, ясно да не е изненадана, но какво точно да кажа?

# 399
 • София
 • Мнения: 3 789
ПП само да попитам, как да предупредя преди да бръкна в купичката, ясно да не е изненадана, но какво точно да кажа?

Най-добрият вариант е да я научиш да изчаква, докато й сложиш храната и да се отдръпва, когато ти се приближаваш към купичката.

Щом вече сядате, може така: даваш командата "Седни!", оставяш купичката на известно разстояние пред нея, изчакваш малко и даваш следващата команда - "Яж!" или каквото там си измислиш. Ако решиш, че трябва да бръкнеш в купичката, казваш "Назад!", за да отстъпи. За целта просто я избутваш или издърпваш назад (с лакомство в ръката, разбира се)  Wink Или й показваш лакомство и го хвърляш настрани, за да тръгне след него.

Джесика е научена по този начин, при нас командата е "Пази се!". Щом я чуе, отстъпва на 1 метър от мен, това върши страшна работа ако отварям фурната, примерно, или нося гореща тава или тенджера. Аз я учих с бутане и с хвърляне на лакомство  Hug

Също така, докато е малка, я научи, че имаш право да бръкнеш по всяко време в устата й. Примерно: даваш й играчка, чакаш да я захапе, след това с едната ръка бъркаш в устата, а с другата подаваш лакомство + съответната команда ("Дай!", "Пусни!", "Плюй!" - избери си). Съответно ти получаваш играчката, а тя - лакомството. След няколко такива тренировки ще престане да й прави впечатление, а това по-нататък ще ти помогне да вадиш разни боклуци и забранени неща, които е налапала.

А, и още нещо: не посягай към купичката веднага, щом я дадеш. Нека първо малко позасити глада, ако трябва - изчакай я да се нахрани, след това сложи допълнително храна и чак тогава експериментирай  Hug

Последна редакция: нд, 14 авг 2011, 15:50 от -=Деси=-

# 400
 • Мнения: 112
МамаВили,  Hug, пожелавам ти в много скоро време да си имате нов член на семейството, за който да се грижите и да ви радва!
Нашият Ричко вече е на 6 месеца, никога не съм гледала куче в къщи, взехме го заради малката дъщеря,но и аз разбрах какво щастие е да го има у дома. Не бях в къщи една седмица, като ме видя на вратата - полудя от радост, ближе ме, подскача, иска да го прегръщам - страхтно беше!!!
Овч, и ние така го научихме  - от мъничък не му разрешавахме да яде от купичката до като не чуе команда  яж, много бързо се учи с наградки, последното, което научи е да идва при мен, когато сме на разходка - няколко пъти му давах наградка и свикна. Само като има други кучета се прави на разсеен и се мотае, но сега мисля и това да усъвършенстваме Simple Smile.
Варненци, от къде купувате храна за вашите кучовци, може ли да ми препоръчате и някакъв сайт за онлайн пазаруване.

# 401
 • Мнения: 372
Откакто Ая е при нас, периодично й се бърка я в устата, я в купичката.   Mr. Green  Да се научи, че на нас ни е позволено.   Peace  И е така - само на нас позволява, на друг би откъснала месце.   Mr. Green
Днес я возихме на колело с кошница отпред.   Laughing  Милото седна в кошницата и се облегна. Изобщо не се съпротивлява. Дущица!   Hug

Чесит Рожден Ден на красавицата!  Hug 

Ая днес прави 4 месеца.   Hug

# 402
 • Мнения: 1 239
http://zoomagazin.eu/index.php?zoo_p=666 това е онлайн зоомагазин, от който съм много доволна. Правят отстъпки, имат богат асортимент, доставят бързо, а и над 100лв е безплатна доставката, за по - малки суми има символична цена. Плюс е също доставката до врата, а за 1 лв мисля, че може и час да определиш Flutter

# 403
 • София
 • Мнения: 3 789
http://zoomagazin.eu/index.php?zoo_p=666 това е онлайн зоомагазин, от който съм много доволна. Правят отстъпки, имат богат асортимент, доставят бързо, а и над 100лв е безплатна доставката, за по - малки суми има символична цена. Плюс е също доставката до врата, а за 1 лв мисля, че може и час да определиш Flutter

И цените са им добри  Peace

Като стана на въпрос. Някой купувал ли е от тези "кучешки супи"? Аз взех на Джескина една, ето тази, но още не сме я яли, иначе фирмата си я харесваме

http://zoomagazin.eu/categories/vsitshko-za-kutsheto-167/kutsheshki-supi-16732/

# 404
 • Пловдив
 • Мнения: 9 186
Ехо,момичета,много благодаря на всички за пожеланията Hug Hug Hug
Днес Лети беше много щастлива,получи подарък нова играчка-жаба и се развилня до полуда,направо разказа играта на горката жаба,то не беше хапане,то не беше мятане Crazy
Направих  няколко снимки, на които е мърлява и чорлава,но безкрайно щастлива, ето да ги видите,като естествено не успях да хвана най-култовите моменти, но мисля,че си личи радостта на малкото диваче:
http://gugito79.snimka.bg/animals/leti.564787.24621120
http://gugito79.snimka.bg/animals/leti.564787.24621127
http://gugito79.snimka.bg/animals/leti.564787.24621131
http://gugito79.snimka.bg/animals/leti.564787.24621140
п.с. на предпоследната снимка Летка е захапала ухото на горкото коте,тя просто беше в еуфория, а всички боклучки,които се виждат по пода са късчета вестник,който също унищожи,непосредствено преди битката с котето и жабата  Embarassed Crazy
Деси, твоята история както винаги ме развесели Laughing
Не мога да се въздържа да се редактирам,току-що се случи нещо много интересно, а именно: породи се спор за жабата. Миги /котето/, на което Летка обикновено не разрешава да припари до играчките и, взе че докопа новата придобивка,плосна се на пода и стисна здраво с лапи жабока, Летисия, от своя страна се хвърли и се започна едно жестоко дърпане,но и котето не пуска,малкото зверче така се вдъхнови и вложи такава сила,че чек помести с опъване котарака, които е 5 кг., умрях си от смях, ето още идна снимка,която горе-долу документира момента:
http://gugito79.snimka.bg/animals/leti.564787.24621436

Последна редакция: нд, 14 авг 2011, 21:21 от Gugito

Общи условия

Активация на акаунт