КРУИЗИ

• 84 057
  • 840
  •   1
Отговори
# 705
да споделя и аз моите впечатления от нашия средиземноморски круиз...върнахме се преди два дни...пътувахме с Norwegian Epic...и знаем,че на следващия ни круиз отново ще изберем този или подобен кораб...всичко беше организирано до най-малката подробност...нямаме никакви забележки по отношение обслужването,представленията,които посетихме на кораба,екскурзиите,които си бяхме набелязали...изкарахме страхотно...вече предпочитаме free style круиза ...мъжът ми е малко по-капризен,но дори и той не намери някакъв недостатък...ако някой се колебае дали да избере EPIC...заслужава си...

# 706
  • Sofia
Kristoni, по какъв маршрут бяхте?

# 707
маршрута ни беше Барселона-Неапол с Помпей-Рим-Пиза и Флоренция-Марсилия-Палма де Майорка-Барселона...от 05.05-12.05...

# 708
За Марсилия,моля ако желаеш да споделиш Hug

# 709
  • София
За Марсилия,моля ако желаеш да споделиш Hug
И не само...  Grinning

# 710
Браво - радвам се, че и други харесват Фрий-стайла като мен Simple Smile
Ние бяхме на Епик преди 2 години по същия маршрут ( само Марсилия не беше включена, като че ли на нейно място беше друг порт, но не помня в момента кой точно).
От този круиз най-яркият ми спомен е от о-в Капри - ПРИКАЗНО местенце, което си заслужава да се посети от Неапол. Има си ферибот и няма нужда от скъпи организирани екскурзии, само че се чака на дългичка опашка и е добре да се тръгне още рано при акостирането на кораба. 
Флоренция и Рим е ясно, че за един ден са просто колкото да се усети атмосферата и красотата им. ЗАтова и според мен точно Средиземноморските круизи са леко безмислени, но никого не ангажирам с това мнение Peace

# 711
Жалко, че мъничко са изменили маршрута...
Миналият май и ние плавахме с Епик от Барселона, но вместо в Палма спряхме в Кан, и то точно по време на кино фестивала  Party

Подкрепям за Капри, ние също така посетихме и Пиза, като втората част от деня беше дегустация на вино и обяд в местна винарна в Тоскана /за почитателите на итал.вино Wink/

А, относно забавленията на кораба, горещо препоръчвам Blue Man Group /дано още са там/, уникално шоу правят /и доста нестандартно btw/!

# 712
Постоянно посещавам сайтовете за круизи, но не намирам това което търся. А то е, круиз с по-дълъг престой на портовете, на които акостира кораба.
Аз предпочитам да прекарам 2 дни (или поне 24 ч.) в града който посещавам.
Дали знаете за такива круизи? Или круизни компании, които правят такива?

# 713
Няма определена компания, която да изпълнява точно такива изисквания, както и специални круизи с по 2 дни на порт. То това е идеята на круизите - няколко часа и айде в морето Simple Smile На портовете няма от какво да печелят, предполагам.
Има круизи, при които да речем се случва на НЯКОЕ пристанище да акостираш по обяд и да нощуваш, като отплаването да е на другия ден по обяд ( около 24 часа) - примерно нашият следващ круиз е така в Исландия - пристигаме в Рейкявик единият ден и после отплава на другия.

# 714
тръгнахме на круиза с ясното съзнание,че искаме да си починем...да се откъснем от забързаното ни ежедневие...знаехме,че нямаме време за големите градове и искахме  само да усетим атмосферата ..за Рим са нужни дни,а не часове...същото се отнася и за Флоренция...музеите искат време,предварително резервирани билети...и най-добре екскурзия поне за 2-3 дни....нашата цел не беше такава...в Рим и Флоренция предпочетохме екскурзия тип on your own,което ще рече ,че сами си направихме маршрут,по който да видим по-известните забележителности...ползвахме само транспорта от кораба до съответния град...обичаме да ходим и този вид ескурзия ни допадна,защото се съобразявахме само и единствено със себе си...в Неапол пристанището е в самия град и след посещенито на Помпей имахме достатъчно време да посетим по-известните местенца,а даже и един музей....някой питаше за Марсилия...били сме преди и този ден останахме на кораба,за да се насладим на всички изкушения,които той предлага...не знам дали нещо се е променило в Марсилия,но на мен лично Avignon ми харесва повече...не бях ходила в Палма де Майорка и признавам,че много ми хареса...ползвахме организирана екскурзия и остахме доволни...с удоволствие бих се върнана отново и отново...в Барселона съм била три пъти,но винаги има какво да се види,затова и тръгнахме оттам...
...що се отнася до кораба...казах,че сме очаровани...Blue men group все още имат представления,но не всеки ден и е уместно предварително да си направиш резервация...посетихме шоуто им...харесаха ни също Lost locos Ole....донякъде и Legends of the concert...на цирк не ми се ходеше...
...дано да съм била изчерпателна в отговорите си...

# 715
Здравейте, може ли някой да обясни как да процедираме във Вилфранш съюр мер. Предварително благодаря!  bowuu

# 716
  • София
Здравейте, може ли някой да обясни как да процедираме във Вилфранш съюр мер. Предварително благодаря!  bowuu

rozabella Едно от любимите ми места, кеф ти Монако, кеф ти Ница ? Точно това трябва да решите накъде? Ница е по-близо/7-8км/, започва веднага след хълма, Монте Карло е на 15км. Ако не си вземете екскурзия, може да ползвате такси. По-добрият вариант е да изберете от кораба, организирано минаване на Монако и Езе/ако има такова сега/. Страхотни гледки се откриват по този път... Ако това вече сте го видели, отивате към Ница. Ако ползвате градски транспорт, трудно ще се оправите, времето е малко, рискувате да закъснеете, а и ще видите по-малко. Всичките неща са възможни с такси, но ще струва скъпо. Имайте предвид, слизането на този порт в повечето случай става с тендери/спасителните лодки/. На връщане понякога се получават големи опашки за качване на кораба и много се чака, защото всички идват в последният момент.

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 17:48 от Bled

# 717
Следващата седмица ми предстои круиз - Балтииски столици. Интересувам се ,ако някой е пътувал по маршрута дали знае  необходима ли е виза за Петербург. Планираме самостоятелна екскурзия. От посолството консула ни каза ,че до 72 часа не необходима, но сме леко притеснени на място какво ще се окаже. Мерси за отговора.

# 718
Да, необходима е. Миналата година сестра ми  и майка ми бяха на същия круиз. Аз се бях свързала с някаква агенция за екскурзии в Петербург от където многократно ме уверяваха, че няма нужда от визи. За съжаление се оказа, че не е така..... На място си уредиха визи, за да разгледат града и то доста солено... Виза е необходима!

# 719
  • София
виза за Петербург задължително, мда.

Общи условия

Активация на акаунт