КРУИЗИ

• 84 058
  • 840
  •   1
Отговори
# 690
  • София
А само за безалкохолно има ли смисъл да се купува предварително?
И какви са горе-долу цените на пакетите и поотделно като си поръчваш?

Да струва си, ще спестиш някое евро...Различни са, пакет вино примерно, около 100 евро, най-евтината бутилка вътре е около 20 евро. Безалкохолно, кафе, коктейли примерно разлика от около 0.50 цента. Но всичко това зависи с коя компания си.

# 691
Tari Tasartir, мисля че не видях само за безалкохолно....Водата 1л -2.88 е, бира - 5.64 е, безалкохолно не знам, не сме пили  Laughing  кафе, аз само лате пия - 3.80.....вината от 20 евро на горе

# 692
  • София
Sause baus, доволен не доволен, автоматично ти се начисляват на сметката на каютата.
Това е задължително, просто е забранено в кеш да се дават бакшиши....
Автоматично ти се начисляват, разбира се, но имаш право да направиш аргументиран отказ за заплащане на дадена част от сумата - в случая на услугата, от която не си доволен - почистване и обслужване на кабината. Не съм сигурна как точно беше разпределението, но имаше част за сървиса в дайнинг рума, баровете, кабините и т.н. Българи, работещи като сервитьори на един от круизите ни тазказваха как италианците го практикуват това с неплащането на таксите, защото е директно за тяхна сметка. Съветвам всички незабавно да се оплачат на рецепцията, ако е нужно по няколко пъти докато се реши проблема. За мръсотия честно казано за пръв път чувам - явно този стюард е бил доста мързелив.
Не е забранено да се дават бакшиши, даваме на сервитьорите, когато са се погрижили за нас с по-голямо внимание.

# 693

yav4e_mrav4e ,благодаря,такъв отговор чаках Wink

# 694
yav4e_mrav4eq, по двапъти на ден се оплаквах и какво, ефект нямаше,освен една купа с плодове като вид комплимент, човека си идваше когато му беше удобно....просот ми идеше да го пратя обратно в Мадагаскар от където е....а и английски май знаеше само няколко думи и затова и не се разбрахме  Mr. Green  но може би познаваше цвета на парите  Mr. Green 
За ресторанта, даваш бакшиш ако си доволен, но гледаш да не те видят, защото имаше един управител и то българин, който ни правеше забележка точно за това....Въпрос на избор е, дали ще даваш кеш или не.

# 695
  • София
vesselaa, съчувствам ти, наистина е било ужасно и то в мини сют! Препоръката ми е наистина за по-голяма настоятелност и за ясно изразено възмущение и ултиматум за срок за решаване на проблема, или преместване в друга кабина - от опит знам. Имахме някакво скърцане в кабината, вечер за мен беше непоносимо, защото спя много леко идва дни ни моткаха, като идваха 2-3 "специалисти". Реши се на 3-тия ден проблема, но ходих и звънях 5-6 пъти на рецепцията.
Сподели, моля те за храната и забавленията, че и на нас ни предстои първа среща с MSC (едвам се навих Simple Smile)! Wink

# 696
 yav4e_mrav4e, ние се хранехме основно в ресторанта на 5 дек La Caravella, всеки ден меню за закуска, обяд и вечеря, доста разнообразно. На 11 дек имаше ресторант тип блок маса и пица бар, които работеха почти непрекъснато....Отядох си на риба и мариско  Laughing Винаги имаше 2-3 вида месо в основното меню, паста за предястие или специфична италианска кухня, 2-3 вида десерт а на пица бара плодове, ако в менюто не присъстват като асортимент и поръчаш ти носят плодове със сирена.
Забавленията през деня покрай басейните,които бяха с топла вода  Laughing и  не валеше, и само последния ден в театъра. Имаше грандиозен концерт за закриването, бяха се постарали  Wink  Не сме посещавали вечерните анимации, защото бяхме от 21 ч на вечеря или скитехме  Laughing по брега.

# 697
  • София
Sause baus, доволен не доволен, автоматично ти се начисляват на сметката на каютата.
Това е задължително, просто е забранено в кеш да се дават бакшиши....
Автоматично ти се начисляват, разбира се, но имаш право да направиш аргументиран отказ за заплащане на дадена част от сумата - в случая на услугата, от която не си доволен - почистване и обслужване на кабината. Не съм сигурна как точно беше разпределението, но имаше част за сървиса в дайнинг рума, баровете, кабините и т.н. Българи, работещи като сервитьори на един от круизите ни тазказваха как италианците го практикуват това с неплащането на таксите, защото е директно за тяхна сметка. Съветвам всички незабавно да се оплачат на рецепцията, ако е нужно по няколко пъти докато се реши проблема. За мръсотия честно казано за пръв път чувам - явно този стюард е бил доста мързелив.
Не е забранено да се дават бакшиши, даваме на сервитьорите, когато са се погрижили за нас с по-голямо внимание.

Да така е, но нека този който от нас го е направил, да каже. Почти съм сигурна, че такъв няма. Максимум да се оплачеш по време на престоя и това е. Вярно е и това, че италианци и др. го правят, опашките на рецепция преди слизане са големи. А ние гледаме колкото може по-бързо да се измъкнем и се примиряваме с всичко, такъв ни гена. Честно казано не сме имали такива проблеми от които да се оплакваме, освен това че един подобен камериер не ни донесе навреме изгладени дрехи, които ни трябваха за Гала вечер. А круизите ни вече не ги броя.
Бакшиш винаги можеш да дадеш по желание над това което те получават официално, ако си много доволен, правили сме го.

Последна редакция: пт, 10 май 2013, 19:39 от Bled

# 698
  • София
Да така е, но нека този който от нас го е направил, да каже. Почти съм сигурна, че такъв няма. Максимум да се оплачеш по време на престоя и това е. Вярно е и това, че италианци и др. го правят, опашките на рецепция преди слизане са големи. А ние гледаме колкото може по-бързо да се измъкнем и се примиряваме с всичко, такъв ни гена. ...
Не съм го правила, защото не е имало достатъчно основателна причина, за да лиша някой от обслужващия персонал от надницата му. Иначе хич не се примирявам (такъв ми е гена  Wink), даже чувствам, че от Селебрити леко са ни разглезили и имам по-големи очаквания (респективно и по-големи разочарования) от другите компании. Laughing
Личното ми впечатление е, че се стараят да удовлетворят претенциите на почти всички гости и успяват на 85-90%.

# 699
  • София
Да така е, но нека този който от нас го е направил, да каже. Почти съм сигурна, че такъв няма. Максимум да се оплачеш по време на престоя и това е. Вярно е и това, че италианци и др. го правят, опашките на рецепция преди слизане са големи. А ние гледаме колкото може по-бързо да се измъкнем и се примиряваме с всичко, такъв ни гена. ...
Не съм го правила, защото не е имало достатъчно основателна причина, за да лиша някой от обслужващия персонал от надницата му. Иначе хич не се примирявам (такъв ми е гена  Wink), даже чувствам, че от Селебрити леко са ни разглезили и имам по-големи очаквания (респективно и по-големи разочарования) от другите компании. Laughing
Личното ми впечатление е, че се стараят да удовлетворят претенциите на почти всички гости и успяват на 85-90%.

yav4e_mrav4e И при нас нещата седят по същия начин, напълно съм съгласна, от десетките круизи почти нямам големи основания за оплакване. В противен случай, отдавна да сме спрели, а не да правим по два на година. Не е точно разглезване и не само от Celebrity, опитвам се на всички кораби да мисля по различен начин и успявам. Човек знае две и двеста. И аз съм доволна на 90%.

# 700
yav4e_mrav4e, ние се хранехме основно в ресторанта на 5 дек La Caravella, всеки ден меню за закуска, обяд и вечеря, доста разнообразно. На 11 дек имаше ресторант тип блок маса и пица бар, които работеха почти непрекъснато....Отядох си на риба и мариско  Laughing Винаги имаше 2-3 вида месо в основното меню, паста за предястие или специфична италианска кухня, 2-3 вида десерт а на пица бара плодове, ако в менюто не присъстват като асортимент и поръчаш ти носят плодове със сирена.
Забавленията през деня покрай басейните,които бяха с топла вода  Laughing и  не валеше, и само последния ден в театъра. Имаше грандиозен концерт за закриването, бяха се постарали  Wink  Не сме посещавали вечерните анимации, защото бяхме от 21 ч на вечеря или скитехме  Laughing по брега.
Vesselaa, това означава ли, че вечерните шоупрограми съвпадат с втория ситинг в ресторанта и ако вечеряш от 21 реално ги изпускаш. Защото и ние сме избрали 21ч, обаче ми се иска и анимациите да посещаваме... от някъде като че ли ми споменаха, че можем първо да изгледаме програмата, след това да отидем на вечеря и така... а?  newsm78

# 701
Вечерните програми също се представят по два пъти, за да може да се посетят от двете смени на хранене.

# 702
vesselaa, ние бяхме на този круиз от 26 април до 1 май. Наистина нямахме късмет с времето. И резултата е, че се върнахме с 2 нови чадъра и 2 нови якета MSC. А се бяхме приготвили с пролетни тоалети. Половината дрехи от куфарите останаха неизползвани. Close

# 703
 SofiaBG, вие сте слезли ние сме се качили. Съжалявам че не сте случили на време, ние поне се намокрихме в басейна и джакузито. И при нас имаше доста неизползвани дрехи  Mr. Green , защото тръгвайки от БГ имеше едни указания и инструкции ooooh!  , навзехме едни официални тоалети  Laughing , а почти през цялото време изкарахме с джинси. За следващия път ще знам вече  Wink
Veselina K, както ти е отговорила didiga, има по две представления от 19 ч. и от 21 ч, така и само едно посетихме, защото през останалото време бяхме на брега.

# 704
  • Варна
Ми каквото такова, аз вече съжалявам, че не резервирах епик на  NCL, нали уж исках само на там, после реших че и на сплендида може и най-накрая тази промоция наклони везните. Но сега ме е яд, не стига, че нямаше каюти от чивитавекия, откъдето исках да тръгнем и щяхме да останем няколко дни в рим, ами и сега тия отзиви.

Не , не , не съжалявай.МСЦ и корабите и са едни от най - големите и качествени в света !!!!
Оплаквания и приказки за лошо качество винаги може да има.Как си представяте 3 500 човека и всички да са безметежно доволни !!!То нали знаете как кокошката рови и на купа със жито отгоре , да се чудиш какво ли търси ???
Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Общи условия

Активация на акаунт