КРУИЗИ

• 84 068
  • 840
  •   1
Отговори
# 660
Във връзка със т.н.задължителен бакшиш -при рекламации,не считам ,че е нужно да бъде пратен Mr. GreenИмате ли опит в тази насока.В брошурите е отбелязано,че се дължат суми ежедневно-от благодарност към персонала,ама като не сме доволни newsm78

# 661
  • София
Bled, права си....но не мога да се съглася, че трябва да понасям да ходя през ден да се моля на накакъв камериер да ми смени хавлията и да ми почисти стаята, а след това да чака бакшиш ....е няма как да стане. Пък и това е включено в цената ми и в неговите задължения. Все пак 750 е за 6 дни не са малко, за да получаваме това отношение....Претенциите ми бяха само за хигиената в кабината.....,а що се отнася до храната в ресторанта, беше повече от добра.

vesselaa Ти също си напълно права, извинявай на кой кораб се случи всичко това ? 750 евро или лева, за двама ?

# 662
  • София
Във връзка със т.н.задължителен бакшиш -при рекламации,не считам ,че е нужно да бъде пратен Mr. GreenИмате ли опит в тази насока.В брошурите е отбелязано,че се дължат суми ежедневно-от благодарност към персонала,ама като не сме доволни newsm78

За съжаление бакшиша, както ние го наричаме е задължителен за всички компании, сумите са различни, начисляват се автоматично и никой не те пита дали си доволен.

# 663
Sause baus, доволен не доволен, автоматично ти се начисляват на сметката на каютата.
Това е задължително, просто е забранено в кеш да се дават бакшиши....
Bled, Опера бяхме в апартамент.....а наши познати в каюта с прозорец за двапъти по малко заплащане и на ден оп 5 пъти им се влизаше и оправяше и подменяше бельото. Просто лош късмет с камин стюарда  Mr. Green

# 664
  • София
Sause baus, доволен не доволен, автоматично ти се начисляват на сметката на каютата.
Това е задължително, просто е забранено в кеш да се дават бакшиши....
Bled, Опера бяхме в апартамент.....а наши познати в каюта с прозорец за двапъти по малко заплащане и на ден оп 5 пъти им се влизаше и оправяше и подменяше бельото. Просто лош късмет с камин стюарда  Mr. Green

vesselaa Така и предполагах, Опера е един от старите кораби и нивото е понижено. А може би си права и за лошият късмет, някой не му се е работило. Не си разваляй отношението към круизите, приеми го за случайно и смело напред.
В момента например има много добра оферта за самата  QUEEN MARY, където случайности няма.
В тази тема можеш да видиш маршрута:  Пътуване с кола до Копенхаген и Саутхямптън с цел круизи

# 665
Bled, благодаря! живот и здраве в късна есен имаме планове за Карибите, дано този път късмета е с нас  Wink

# 666
vesselaa, благодаря за всичко споделено. Но от първия ти пост човек остава с впечатлението, че положението при цялата компания и на всичките им кораби е такова, а не просто, че сте имали лош късмет с камериера.
Снощи като прочетох поста ти, си спомних за нашата камериерка от друга подобна компания -Коста - по няколко пъти на ден почистваше, в ресторанта и из целия кораб също бяха много любезни и коректни, бяхме супер доволни.
Явно си била афектирана, надявам се след време избледнеят лошите спомени и битовицизми и си спомняш само за хубавите моменти. 

# 667
Пакет за напитки дали е възможно да се закупи само от единия пасажер....  или при положение, че сте двама в каютата е логично, че и втория ще "се възползва" от поръчаните напитки (т.е. да трябва и двамата отделно да си купят пакети)  newsm78

# 668
Bled, благодаря! живот и здраве в късна есен имаме планове за Карибите, дано този път късмета е с нас  Wink

За там определено круизите си заслужават хиляди пъти повече, отколкото Средиземно море. Добре, че първите ми 3 круиза бяха карибски и после като сравних с Европа, видях какъв добър избор съм направила в началото на круизните ни пътешествия.

С коя компания мислиш за там? Съвет от мен - Южни Кариби са най-атрактивни и красиви като дестинации.

# 669
Това за бакшишите го написах в смисъл-малко пушилка на недоволство все пак да се изрази.Иначе е ясно ,че автоматично си ги теглят #Cussing out

# 670
  • София
Пакет за напитки дали е възможно да се закупи само от единия пасажер....  или при положение, че сте двама в каютата е логично, че и втория ще "се възползва" от поръчаните напитки (т.е. да трябва и двамата отделно да си купят пакети)  newsm78

Veselina K Разбира се, че само единият ще закупи пакет. Пакетите са различни, може да са 7 бут. вино или повече. Също така за кафе, мин.вода и безалк. напитки, коктейли или СПА. Вие избирате какво да си купите, ако сте двама най-добре да се купят 7 бут. вино, те са различни, за всяка вечер по една /ако сте за 7 дни/ Ако изпиете дадена вечер само половин бут., останалото ви се пази за следващата вечер. И три вечери да си пиете бутилката, няма проблем/става въпрос за ресторанта, а не бюфета/. Даже четирима да сте на масата, може да си пиете от един пакет. Но гледайте да не останат неизползвани бутилки.....или друго. Двамата купуват задължително когато се продават пакети all inclusiv напитки. Ако сте две семейства с два такива пакета, може да черпите непрекъснато и другите двама ?

Последна редакция: пт, 10 май 2013, 13:36 от Bled

# 671
  • София
Може ли някой да ми обясни, че не ми е много ясно, а честно казано с фирмата посредник общувахме 2 пъти само по телефона. Как става плащането на тия кораби-  с пари в брой явно не, но как даваш си картата и ти ги теглят на края на престоя или? Иначе за 7те евро съм наясно, още преди да резервирам, нали съм изчела цялата тема от-до, та беше споменато много пъти. Иначе аз самата може, не казвам, че е правилно, но най-много се влияех при избора от самите кораби - исках или сплендида или епик, защото знам, че и двата с 5*, общо взето маршрута ми е второстепенен. Далеч съм от мисълта,че няколко часа са достатъчни за градове като Рим и Барселона например, тях ще си ги оставя за отделна екскурзия, когато им дойде реда  Mr. Green

# 672
Пакет за напитки дали е възможно да се закупи само от единия пасажер....  или при положение, че сте двама в каютата е логично, че и втория ще "се възползва" от поръчаните напитки (т.е. да трябва и двамата отделно да си купят пакети)  newsm78

Veselina K Разбира се, че само единият ще закупи пакет. Пакетите са различни, може да са 7 бут. вино или повече. Също така за кафе, мин.вода и безалк. напитки, коктейли или СПА. Вие избирате какво да си купите, ако сте двама най-добре да се купят 7 бут. вино, те са различни, за всяка вечер по една /ако сте за 7 дни/ Ако изпиете дадена вечер само половин бут., останалото ви се пази за следващата вечер. И три вечери да си пиете бутилката, няма проблем/става въпрос за ресторанта, а не бюфета/. Даже четирима да сте на масата, може да си пиете от един пакет. Но гледайте да не останат неизползвани бутилки.....или друго. Двамата купуват задължително когато се продават пакети all inclusiv напитки. Ако сте две семейства с два такива пакета, може да черпите непрекъснато и другите двама ?
Това последното категорично не е вярно за MSC. Абсолютно задължително е всички пасажери на една каюта да си закупят пакети с напитки. Дори на листовките беше записано, че вечерящите на една маса са длъжни да купят на всеки пакет с напитки, но за това не съм искала допълнителна информация и не съм съвсем сигурна, тъй като ми се струва прекалено.

# 673
  • София

Това последното категорично не е вярно за MSC. Абсолютно задължително е всички пасажери на една каюта да си закупят пакети с напитки. Дори на листовките беше записано, че вечерящите на една маса са длъжни да купят на всеки пакет с напитки, но за това не съм искала допълнителна информация и не съм съвсем сигурна, тъй като ми се струва прекалено.

Не съм цитирала компания, и две семейства не може да са в една каюта. Пак повтарям, Двамата купуват задължително когато се продават пакети all inclusiv напитки. Казах, какво може да се направи и се прави много често, напълно е възможно. Колкото до масата, има маси с по 10 човека, съвсем непознати, как така всеки ще си купи, няма такова нещо. Който иска пие, които не иска само си хапва и сигурно аз от моята бутилка не мога да сипя една чаша на съседа ? Това се прави непрекъснато, поръчвала съм цели бутилки за наши приятели......Но както и да е, това са неща от кухнята, дадох само насока, всеки се учи сам от опита си в пътуванията. Успех....

Последна редакция: пт, 10 май 2013, 14:51 от Bled

# 674
didiga, така е, бях афектирана, но вече започна да ми минава  Mr. Green , имаше и още неща които не ми допаднаха, например климатика в кабината........не можеше да се регулира и си беше доста студено  Twisted Evil  , а аз мразя да спя на 18 С.........но това се преживява  Mr. Green .
За пакетите и напитките, не е задължително да си купувате предварително...но е препоръчително, защото излиза по-евтино и не даваш сервиз за всяка поръчка. За пакета който споменах е включено всичко, алкохол, безалкохолни питиета, води и кафета, без ограничения през целия ден.
 insane, преди да се качиш на чекина на пристанището си длъжен да депозираш кеш или с кредитна карта, при нас беше 250 евро.  когато надвишиш този лимит получаваш извлечение или ти дърпат още парички от картата. Не се притеснявай, след като се прибереш всичко е точно и ако са надвишили със вземанията ти ги връщат.
 Bled, мислим с норвежките кораби, на 1.10  тръгване от Копенхаген и на 26.10 слизане в Лос Анджелис. Но този път ще запазваме в последния момент,за да избегна проблемите дето имах с ранната резервация.

Общи условия

Активация на акаунт