Новите думи в българския език

• 200 541
  • 3 542
  •   1
Отговори
# 1 035
  • срещу двата комина :)))
Я да ви питам - вие ядете ли кренвирши?
Всъщност истинското наименование на този хранителен продукт е БАСИ КАК СЕ ПРЕЦАКАХ - "безмесен артикул със соеви ингридиенти, категорично и абсолютно количествено смесени с екстрахирани, преварени и редуцирани елементи от целокупния асортимент на кулинарните атрибути на химията"

За по-кратко в разговорната реч може да се казва и само БАСИ.

hahaha
велико, тъкмо снощи ги ядох  Whistling

# 1 036
  • София
Аз вчера се възмутих
https://www.facebook.com/video/video.php?v=2761298431081

Ето тук, в този трейлър има една думичка "трибут", която ви гарантирам, че ще е чисто нова за тийновете. Не знам само за какво ще я използват. Рекламата върви по нова телевизия, а сигурно и по други такива. (въх, ма и аз ги пиша разни англицизми...)

# 1 037
 Joy Розе, докторантура ли правиш в момента?

Ване, и аз забелязах тази чудесна българска дума при някакво мяркане на трейлъра. Вече и официалните субтитри са на страшно ниско ниво.

# 1 038
  • гр. София
 Laughing Може и една доктурантура да направя. Трябва да проверя как стоят нещата в С ФУСТА И ГАЩИ.

Вече да не се употребява "коктейл" - тая дума е мръсна чуждица!
Предлагам нова: ДРУСАНИЦА - "дайкири с ром, уиски и скоч - аперитивът на истинските ценители на алкохола".

# 1 039
Дано не се повтарям:
"даунлоудваш"
Половината английски се е наместил в българския език.

Добавям "гейовщина".

# 1 040
  • София

Ване, и аз забелязах тази чудесна българска дума при някакво мяркане на трейлъра. Вече и официалните субтитри са на страшно ниско ниво.

Сащайте се колко от англицизмите сред хлапетата идват точно от там. После как по - точно да ги изтръгнем от тиквите им  Tired а за подмененото значение на много от репликите не говоря...

# 1 041
Както и кънектнеш, сейвнеш, кликнеш, ъплоуднеш, букмаркнеш, муувнеш или римуувнеш...

# 1 042
Този "трейлър" няма ли си ПО - български синоним? Mr. Green

"Баланиада"-та, пусната от jam е страхотна!

# 1 043
Моето днешно откритие - пилинзи

# 1 044
Както и кънектнеш, сейвнеш, кликнеш, ъплоуднеш, букмаркнеш, муувнеш или римуувнеш...
Тези са ми особено неприятни. И трудни за произнасяне в този побългарен вариант.

argun, превод?

# 1 045
  • Mars Hotel
Множествено число на пилинг. Grinning

# 1 046
Хах, да, Светлица.

пилинг - ед. ч.
пилинЗи - мн. ч.

# 1 047
Все забравям да питам jam кой "купва"  Laughing - никога не съм го чувала, но смятам да го заупотребявам - ще купвам и ще пазаря оттук насетне до насита  Mr. Green

Мен лично никоя чуждица не може да ме смути повече, отколкото ме смущава неграмотието в своиците. Прощавам всекиму всичко, стига да употребява правилно матерния си език, с други думи.

# 1 048
Буквописано заявление от Проф. Балан

Господин Министре,

С душесмут окосъзрех вестилище във вестопродавниците всекидневни, че е сторена изпъдица на самоличността ми от Висшето просветилище народно, поради негодие старешко.

Това вля злино грочиво в душепокоя ми и ме подтикна към устопсувни и матерни мръснословия. Защото, ако ме олицезрете, ще заключите, че съм душесвеж, сърцемлад и в прекрасно ярколетие. Никакво коленослабие и кръстонемощие не са ме спохождали.

Храноглътните ми желания са като у новобрачни. Гълталището ми, коремието ми и продължаващите ги телесни добавки са в изправност. Сърцетупът ми е нормален, любощенските ми подсети - непрестанни.

При това младосърдие и яколетие бива ли да ме подвергвате на изпъдица? С настоящето си буквописано заявление Ви моля да не ме изпращате в песионно пуствремие, а в бъднодневие да ме оставите на трудотворна занимавка. Последна доплънка:

Виж, ако става реч за професора Влахов, той, макар да е в ергенски самолипс, изпада в кръстонемощие и е в пълен угас на любощенските подсети. Ето защо неговата изпъдица е по-належаща.

С почит: Проф. Балан

Писмо на Александър Теодоров – Балан (първият ректор на СУ от 1888 г.) до министър Иван Вазов

# 1 049
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Множествено число на пилинг. Grinning

Rolling Eyes ЖДНБ!!!!

ooooh! т'ва за тук ли е, не е ли? ама ще го изтипосам.
вече втора МОЛецка обявява, че живота и се е променил на 360 градуса  Whistling
що бре мале се връцкаш така? ще ти се завие свят!

Общи условия

Активация на акаунт