ГОТВЕТЕ С - "ЧЕРПАК С МЕРАК"

  • 347 279
  • 849
  •   2
Отговори
# 105
  • Пловдив
  • Мнения: 614
КРЕМ НИШЕСТЕ МАЛИНА


ПРОДУКТИ
1л-прясно мляко
1ч.ч-захар
1пакет-нишесте малина

ТАКА ГО ПРИГОТВЯМ
Слагаме да заври млякото
Добавяме захарта и после на тънка струйка разтвореното в малко вода нишесте.
Бъркаме до сгъстяването му.


# 106
  • Пловдив
  • Мнения: 614
КРЕМ КАРАМЕЛ В ТАВА


Продукти:
за карамела:
10 с.л.-захар


1л.- прясно мляко
5-6 бр.- яйца
1 водна чаша -захар
1бр. ванилия



Приготвяне:
Яйцата и захарта се бият до побеляване,прибавя се и млякото и ванилията и се изсипва в тавата със карамелизираната захар.
Пече се във фурната НЕ на водна баня ,на НЕ повече от 160-170 градуса.


# 107
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ЛЮБИМИЯТ НИ КРЕМ - но не е крем карамел Wink


продукти:
1 литър-прясно мляко
1/4 пак.-масло
10с.л. -захар за карамел сипва се по чашите или купичките.


1 ч.ч.-захар
3 пълни с.л. -брашно
3 - жълтъка,
ванилия
тези три неща се смесват добре с малко водичка или мляко да стане каша.


ПРИГОТВЯНЕ

1 литър- прясно мляко завира и се прибавя горната смес при непрекъснато бъркане.
 Като е готов крема се слага 1/4 пак.-масло бърка се докато се разтопи.
Наливаме в купичките с карамела.
Трите белтъка се бият на сняг и се слагат отгоре на крема.
Можем да гарнираме по желание с орехи, плодове....
Когато престои за следващият ден карамела е вече разтопен и става божествен.
Сервира се в чашките или махаме внимателно белтъка и крема го обръщаме в чиния.
ВЪРХУ НЕГО ПАК ВНИМАТЕЛНО СЛАГАМЕ БЕЛТЪКА.


   

# 108
  • Пловдив
  • Мнения: 614
АРМЕНСКИ ПЛОДОВ КРЕМ


ПРОДУКТИ
1кофичка изцедено мляко
1/2- кисело мляко
1 бурканче сладко от боровинки ,смокини ,череши ,ягоди каквото имате ..Само плода се взима може и цялото бурканче ако е по гъстичко .
1 кутия компот от ананас само плода нарязан на кубчета
4-5 банана на кръгчета
1 пакетче желатин
сока от един компот ,череши ,ягоди ,праскови,кайсии, какъвто имате..
шепа- две - орехи счукани



ПРИГОТВЯНЕ

Млеката и сладкото ХУБАВО РАЗБЪРКВАМЕ ДА СЕ ПОЛУЧИ ЕДНОРОДНА СМЕС
Сипваме всички нарязани плодове и орехите в млечната смес.
Разсипваме в подходящи съдинки но оставяме място за желатина, не ги пълним.
Желатина го разтваряме в сока от компота и завираме за малко на котлона /прочетете упътването на пакетчето как се процедира с желатина/
Когато е поизстинало сепваме бавно във всяка купичка или чеше пълна с млечният крем.
Украсяваме с плодове от компота или пресни по желание.
Така крема се слага в хладилник поне за 3ч да стегне желатина.


# 109
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ПЛОДОВ ЯЙЧЕН КРЕМ


продукти
1 ч.ч.-захар
3 пълни с.л. -брашно
3 - жълтъка,
ванилия
тези три неща се смесват добре с малко водица или мляко да стане каша.


приготвяне
1 литър- прясно мляко завира и се прибавя горната смес при непрекъснато бъркане. Като е готов крема се слага 1/4 пак.-масло бърка се докато се разтопи.
В подходящи купички или чаши режем най отдолу плодове по желание/в случая аз сложих нектарини/
Залейте със крема и отгоре украсете пак с плодове/аз сложих грозде и поръсих гроздето с една лъжичка сладко от ягоди /.
Всъщност се получи много хубава комбинация с тези два плода.
Поръсете със смени орехи,стафиди или каквото имате под ръка.



# 110
  • Пловдив
  • Мнения: 614
КРЕМ И БИСКВИТЕНИ ПАСТИЧКИ


ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА
Кремове ОЛЕ на д-р Йоткер един шоколадов и един ванилов.
прясно мляко
Пакетчетата се разтварят по указанието на опаковката.
Когато е готов крема се сипва в чаши или купички и се гарнира по желание.
Аз гарнирах с малини.



ЗА ПАСТИЧКИТЕ
Бисквити за торта с мляко на Lachita
От кремовете намазвам дебело една бисквита и захлупвам с друга отгоре без да натискам.
Ако в средата съм сложила шоколадов, отгоре слагам ванилов и обратното.
ГАРНИРАТЕ ПО ЖЕЛАНИЕ.



На другият ден пастичките станаха като бисквитена торта много меки и вкусни за консумация.


   

# 111
  • Пловдив
  • Мнения: 614
КЕЙК БЕЗ НАБУХВАТЕЛ


ПРОДУКТИ:
общо 8 яйца

**За жълтият цвят ,
4 цели яйца и 4 жълтъка
1ч.ч.-захар
1ч.ч.-брашно
1 ванилия
4 с.л.-олио

*за белият цвят:
4- белтъка
4 с.л.- брашно
4с.л.- захар

***Кафяв цвят
2-3с.л.-какао
смлени орехи




ПРИГОТВЯНЕ:

*за белият цвят:
4 белтъка +4с.л.-захар+4с. л.брашно с връх
*Белтъците се бият на сняг със захарта и добавяме брашното и бием до гладка смес.





**За жълтият цвят ,
4цели и 4 жълтъка + 1ч.ч. - захар + 1ч.ч.- брашно + 1 ванилия + 4 с.л.- олио
*Яйцата и жълтъците бием със захарта до побеляване.
*Прибавяме и брашното ванилията и олиото.
*Бием до получаването на гладка смес.





***Кафяв цвят
2-3с.л.-какао
150гр.-смлени орехи
*Смлените орехи смесваме с какаото



*Вече сме готови с цветовете и в подходяща кексова тавичка (ако не е тефлонова я мажем с олио и леко ръсим с брашно) и започваме да сипваме най отдолу :
*жълта смес (жълтъчната)+
*кафява смес (орехите с какаото)+
*бяла смес (белтъците) +
*кафява смес (орехите с какаото) +
*жълта смес (жълтъчната)+
*кафява смес (орехите с какаото) +
*бяла смес (белтъците) +
*завършва се с жълта смес (жълтъчната)



*Поръсва се със счукани орехи по желание и стафиди се слагат
*Печем на 170 градуса ( на вентилатор пекох аз) за около 45 мин. до суха клечка.
*Ако започне да се запича сложете хартия отгоре.
*Извадете от формата и поръсете леко с пудра захар.
*Когато го режем фигурите на всяко парче са различни и е много красив.
*Много бърз ,ефектен и вкусен кейк.
Да ви е сладко!



# 112
  • Пловдив
  • Мнения: 614
Кейк с ябълки


4-яйца
1,1/2-ч.ч-захар
4бр.-настъргани ябълки
1/2ч.ч.-разтопено масло/аз сложих олио/
2,1/2-ч.ч.-брашно
1-бакпулвер
2-ванилии
1ч.ч. -орехи
пудра захар за поръсване


*Всичко разбърках по реда на списъка по горе.
*намаслих тавичката и поръсих с брашно.
*изсипвам тестото равномерно навсякъде.
*пекох на 180 градуса до готовност.
*поръсих с пудра захар.
Получи се много лек и вкусен кейк.



# 113
  • Пловдив
  • Мнения: 614
КЕКС в силиконова форма


ПРОДУКТИ :
4бр.-яйца
1,1/2ч.ч -захар
1 не пълна ч.ч. -олио
1ч.ч-кисело мляко
1 - ванилия
брашно за кексово тесто около 2,1/2 ч.ч
1 - бакпулвер изсипва се в брашното
1с.л.-какао за оцветяване



ПРИГОТВЯНЕ:
Всичко по ред така както е написано в продукти.. се бърка последователно кексово тесто.Аз го правя маааалко по рядко...като дигна бъркалката да стават фигурки от течащата смес.
Изсипваме във форма част от тестото, а в останалата добавяме какаото разбъркваме и изсипваме върху другото и с лъжичка по разбъркваме на кръгове да стане шарено...
Пече се на 190 -200градуса


# 114
  • Пловдив
  • Мнения: 614
Кекс със шоколад


ПРОДУКТИ :
4бр.-яйца
1,1/2ч.ч -захар
1 не пълна ч.ч. -олио
1ч.ч-кисело мляко
2 - ванилия
брашно за кексово тесто около 2-3ч.ч ако е необходимо добавете още
1 - бакпулвер изсипва се в брашното+ малко сода бикарбонат на върха на ножа
1с.л.-какао за оцветяване
1 шоколад начупен на квадратчета



ПРИГОТВЯНЕ:
Всичко по ред така както е написано в продукти.. се бърка последователно кексово тесто.
Изсипваме в на маслена и набрашнена форма част от тестото, а в останалата добавяме какаото бъркаме и изсипваме върху другото и с лъжичка по разбъркваме на кръгове да стане шарено... Слагаме отгоре шоколада ...
Пече се на 190-200 градуса
Поръсваме с пудра захар....



# 115
  • Пловдив
  • Мнения: 614
КЕКС - МЪФИНИ


ПРОДУКТИ:
1 коф.400гр.-кисело мляко
1ч.ч.-захар
2 ч.л.- сода бикарбонат /Аз слагам един бакпулвер и 1к.л.равна - сода/
1/3ч.ч.-олио
2 1/2 ч.ч.-брашно
2бр-яйца слагат се последни
боровинки и бонбони



ПРИГОТВЯНЕ:
Всичко се бърка и НАКРАЯ СЕ ЧУКАТ ДВЕТЕ ЯЙЦА/много е важно това да се спази/
Гъстотата на сместа е малко по твърда от кексовото.
В правоъгълна тава наредих хартиени формички за мъфини така, че да се получат квадрати ,по на гъстичко и те сами си заемат формата на квадрат.
Сместа се изсипва в хартиените форми за мъфини с лъжица до средата се пълнят.
 Поръсих с боровинки и бонбоните и пекох на 200 градуса.
Бонбоните ги сложих като изкарах тавата, защото първите се разтопиха и потънаха и аз напълних получилите се кладенчета отново със същият цвят бонбони.



# 116
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ШАРЕН КЕКС


ПРОДУКТИ :
3бр.-яйца
1,1/2ч.ч -захар
1 не пълна ч.ч. -олио
1ч.ч-кисело мляко
1 - ванилия
брашно за кексово тесто около 2-3ч.ч
1 - бакпулвер изсипва се в брашното
1с.л.-какао за оцветяване


ПРИГОТВЯНЕ:
Всичко по ред така както е написано в продукти.. се бърка последователно кексово тесто.Аз го правя маааалко по рядко...
Изсипваме в на маслена и набрашнена форма част от тестото, а в останалата добавяме какаото и изсипваме върху другото и с лъжичка по разбъркваме на кръгове да стане шарено...
Пече се на 190 градуса



# 117
  • Пловдив
  • Мнения: 614
КАКАОВ КЕКС


ПРОДУКТИ :
4бр.-яйца
2ч.ч -захар
1 пълна ч.ч. -олио
1 кофичка-кисело мляко
1 - ванилия
брашно за кексово тесто около 2-3ч.ч зависи от киселото мляко колко е гъсто
1 - бакпулвер изсипва се в брашното
3 с.л.-какао
пудра захар за поръсване


ПРИГОТВЯНЕ:

Всичко така както е написано в продукти.. се бърка последователно кексово тесто.
Изсипваме в намаслена и набрашнена форма ...
Пече се на 190 градуса Когато е готов веднага ръсим със пудра захар.


# 118
  • Пловдив
  • Мнения: 614
КЕКС С ОРЕХИ


ПРОДУКТИ :
3бр.-яйца
1,1/2ч.ч -захар
1 не пълна ч.ч. -олио
1ч.ч-кисело мляко
1 - ванилия
брашно за кексово тесто около 2-3ч.ч
1 - бакпулвер изсипва се в брашното
1с.л.-какао за оцветяване
200гр-счукани орехи


ПРИГОТВЯНЕ:
всичко така както е написано в продукти.. се бърка последователно кексово тесто.
Слагаме половината счукани орехи в тестото и разбъркваме.
Изсипваме в на маслена и набрашнена форма част от тестото, а в останалата добавяме какаото и изсипваме върху другото и с лъжичка по разбъркваме да стане шарено...,Поръсваме отгоре с останалите орехи.
Пече се на 190 градуса.


# 119
  • Пловдив
  • Мнения: 614
КЕКС - ала Зиче


ПРОДУКТИ :
3бр.-яйца
1,1/2ч.ч -захар
1 не пълна ч.ч. -олио
1ч.ч-кисело мляко
1 - ванилия
брашно за кексово тесто около 2-3ч.ч
1 - бакпулвер изсипва се в брашното
1с.л.-какао за оцветяване
пудра захар за поръсване



ПРИГОТВЯНЕ:
всичко така както е написано в продукти.. се бърка последователно кексово тесто.
Изсипваме в намаслена и набрашнена форма част от тестото а в останалата добавяме какаото и изсипваме върху другото и с лъжичка поразбъркваме да стане шарено...
Пече се на 190 градуса Когато е готов веднага ръсим със пудра захар.



Общи условия

Активация на акаунт