Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ГОТВЕТЕ С - "ЧЕРПАК С МЕРАК"

  • 322 221
  • 849
  •   1
Отговори
# 840
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ХРУПКАВИ ПУРИ - БАНИЧКИ






ПРОДУКТИ
1пакет -кори фамилия
4 -яйца
300гр-сирене натрошено/ или половината извара и другата половина сирене/
1ч.ч.-кисело мляко
1ч.ч.-брашно
1равна ч.л-сода бикарбонат
1/2 пакетче -масло разтопено около 1к.ч./или половин пакетче масло и другото олио/


ПРИГОТВЯНЕ
Яйцата + сиренето + половината разтопено масло + брашното + киселото мляко със содата в него се разбиват в купа.
Всяка кора се сгъва на 2 и се маже с плънката в горният край.
Сгъват се двата края до средата и започваме да навиваме да станат пуричките.
Слага се в подмаслена тава .
Като сме готови със всичките кори , заливаме корите с останалата половина мазнина.
Пече се на 200 градуса.


# 841
  • Пловдив
  • Мнения: 614
СУПА ОТ ЧЕЛЯДИНКИ



ПРОДУКТИ:


ЧЕЛЯДИНКИ
1-кромид лук на ситно нарязан
1 -морков нарязан на кубчета
2 -шепи фиде
малко олио
зеленчуков бульон
1 -яйце
2с.л.-кисело мляко
сол
магданоз



ПРИГОТВЯНЕ.
Кромида, челядинките,моркова задуших в тенджерата.
След като заври водата, където натроших и бульона , прибавих фидето.
Ври на тих огън докато се свари фидето.
Когато е готова супата, отстраних от котлона.
Разбих добре яйцето и киселото мляко, прибавих от топлата супичка и бърках енергично.
След това застройката, я изсипваме в супата, като бъркаме постоянно, за да не се пресече яйцето.
Накрая магданоз поръсвам,счуквам няколко скилидки чесън с вода и оцет и който иска си подлучва супата.



# 842
  • Пловдив
  • Мнения: 614
Сладкиш със козунак




Продукти:

за карамела:
10 с.л.-захар може и повече Simple Smile
Залях тавата в която ще пека сладкиша.
Наредих отгоре праскови от компот
Върху тях нарязах филии дебели 2 пръста, козунак и наредих плътно върху прасковите
Залях със смес от:
1л.- прясно мляко
6 бр.- яйца
1 водна чаша - захар
1бр.- ванилия
Сложих във фурната на 170 градуса докато се изпече и отгоре порозовее.
Изкарах от фурната и оставих почти да изстине.
Обърнах в подходяща табла или чиния.
Сервирах на порции.




# 843
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ХРУПКАВИ ПИЛЕШКИ КРИЛЦА



ПРОДУКТИ
500 гр.-пилешки крилца
соев сос
2 с.л.-бира
2 с.л.-майонеза
подправка ВЕГЕТА
2 щипки -червен пипер
чер пипер

2-3 с.л.-галета
олио

РИГОТВЯНЕ
Измих и почистих хубаво крилцата.
Разрязах ги на всяка свивка.
Сложих в купа и мариновах с всички продукти ,без галетата и олиото.
Завих със стреч и така оставих за 30мин.
Поръсих ги с галетата и хубаво обърках да полепне навсякъде
Пържих на слаб огън до златисто
/може и да се изпекат в тавичка във фурната ,пак са хубави/.




# 844
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ПИЛАФ С ТРИ ВИДА ГЪБИ



Продукти
Малко сърнела ,пънчета,челядинки
2 ч.ч. 200 мл. - ориз
2-3 шепи- фиде /или много тънки спагети/
5 с.л.- олио
4 чаши вряла вода
сол на вкус
50гр.- масло да гъбите



ПРИГОТВЯНЕ
Почистих ориза, измих го с топла вода.
Оставих го да поседи в топла вода до 5 минути.
През това време загрях олиото в тенджера и прибавих фидето.
Запържих го, докато стана златисто.
В друг тиган нарязах гъбите и с масло ги изпържих докато останат на мазнина
Отцедих ориза, добавих го към фидето и го запържих 4- 5 минути.
Добавих врялата вода и разбърках съвсем малко, само 2-3 завъртания на лъжицата.
Затворих плътно капака на тенджерата/по някога го правя и в дълбок тиган с капак/ и оставих пилафа да поври около 3 минути на силен огън, след това намалих огъня сипах и гъбите и леко разбърках .... оставих да поври още 20 минути.
След като снемете пилафа от огъня, разбъркайте го добре с дървена лъжица.
После покрийте тенджерата с плътна хартиена салфетка, затворете капака и изчакайте още десетина минути преди сервиране.
Направих , таратор и ооо... насладаааа....


# 845
  • Пловдив
  • Мнения: 614




ПРОДУКТИ
1 пакет готови точени кори
4 кутии локум цветен
125 г масло
125 мл олио

за сиропа
500гр. захар
700мл.



ПРИГОТВЯНЕ
Маслото се разтопява и се смесва с олиото.
Корите се разстилат и се отделят два листа, слагат се един върху друг и се намазват с мазнината.
В единия широк край на кората се слага редичка от нарязания на ивички локум ,
/ може да се поръси и обилно с орехови ядки / след което се навива на руло.
По този начин се приготвят и останалите кори.
Рулата се подреждат навити в намазнена тава./може и в правоъгълна тава прави, рулата да се сложат/
Нарязваме на хапки и поливаме отгоре с останалата мазнина.
Баклавата се пече при температура 190 градуса да получи златист цвят.
Приготвя се сироп, като захарта се изсипва в малка тенджера и се залива с 700 мл. студена вода.
Слага се на котлона и се кипва, като се разбърква.
Баклавата като изстине се залива с почти изстиналия захарен сироп .
След това се завива с кухненска кърпа, оставя се да се напои добре и се поднася.








# 846
  • Пловдив
  • Мнения: 614






Тази рецепта е взаимствана от РОЗА - КЕЙК С ТОПЛА ВОДА с изменения в заливката.
Според мен стана още по хубав.
Горещо ви я препоръчвам тази рецепта!


ПРОДУКТИ
ч.ч. използвайте една и съща за всички продукти,моята беше 250мл.

4 -яйца
2 ч.ч.- захар
5с.л.-олио
1 ч.ч.-гореща вода
2,1/2 - 3 ч.ч- брашно за кексово тесто
1 бакпулвер
1 ванилия
1с.л.-какао

ЗА КРЕМА
1 кофичка 200гр.-заквасена сметана
1/2 пакетче - меко масло
1 ч.ч. -пудра захар
хубаво разбих на крем с миксера

ЗА Карамела
5с.л.-захар карамелизирах и преди да махна от огъня сложих в него парче масло.



Приготвяне
Първо яйцата и захарта разбих до побеляване .
После прибавих олиото ,разбих
+ горещата вода (топличка но да не пари) разбих
+ брашното в което сипах ванилията и бакпулвера и пак хубаво разбих до хомогенна смес.
В намаслена и набрашнена тава (аз използвах тава от едновремешните електрични тенджери) изсипах повече от половината ,а другата разбих с какаото и я изсипах отгоре, с вилица разбърках в кръг.
Сложих във фурната на най долна скара и включих на 180 градуса.
Пекох 20 мин и преместих на средна скара и включих на вентилатор на 170 градуса.Малко трудно се пече и за повече време но си струва.
Пекох до суха клечка.
Докато се печеше кейка си разбих крема.
Когато изстина го полях с крема и сложих в хладилника за 10 мин да стегне.
Направих и карамела и също полях отгоре.








# 847
  • Пловдив
  • Мнения: 614




Невероятни лучени кръгчета с кашкавал / стават и с топено сирене кой както предпочита./
Във линка е дадено видео как се правят.


ТУК кликнете за да гледате видеото


Продукти
лук
яйца,
брашно
галета
олио за пържене




# 848
  • Пловдив
  • Мнения: 614





Започнах друго да правя , сетих се така по мързеливо да пробвам, стана уникално!!!
Горещо препоръчвам ,опитайте!!!

ПРОДУКТИ:
4бр -тиквички /настъргани с кората/
4бр.-яйца
3с.л.-кисело мляко + малка равна лъжичка сода бикарбонат в млякото
магданоз ,
чер пипер ,
сол,
и брашно колкото поеме за смес като за кекс - около 1 чаша 250гр.


Продукти за отгоре/това имах в момента/

1 бр.-наденица
малко шпеков салам
кашкавал
всичко това нарязано на кубчета и объркано
1 голям домат на кръгчета
Нарязан магданоз
Продуктите отгоре може да си сложите всякакви по ваше желание!




Приготвяне

Тиквичките, настъргах ,посолих и изстисках хубаво.
Разбърках яйцата, киселото мляко+содата , брашното.
Всички продукти разбърках добре.

Получената смес разстелих в квадратната тавичка от печката в която предварително сложих хартия за печене и малко олио върху нея.



Пекох на 200 градуса за около 20-тина минути.
Когато от краищата се зачерви сложих отгоре нарязаните и объркани продукти -наденица, салам,кашкавал.
Сложих за малко 2 мин. на средна скара във фурната.



Извадих и наредих доматените кръгове и върху тях по едно парче кашкавал.



Сложих отново във фурната на средна скара да се запече отгоре.
Когато е готова поръсих със ситно нарязан магданоз.




# 849
  • Пловдив
  • Мнения: 614





продукти за 1 порция
Арабска питка
2 разбити яйца + малко сирене и направени на омлет
2 големи резени кашкавал
резени луканка



приготвяне
С двете разбъркани яйца направих омлет и поръсих сирене.
Омлета сгънах на на две и отместих настрана в чинийка.
Арабската питка в тефлонов тиган с няколко капки зехтин запекох и обърнах от другата страна.
Тогава омлета поставих в единият край на питката и отгоре кашкавала и луканката.




Захлупих с другата половина на питката.
Пекох така за малко и обърнах и другата страна за се запече.
Това е бързо лесно и адски вкусно.




Общи условия

Активация на акаунт