ПРОДУКТИ :
за крем- карамела:
800 мл прясно мляко
5 яйца
200 гр захар
1 ванилия
Разбийте с миксер яйцата със захарта, добавете ванилията и прясното мляко. Разбийте отново.
за блата:
1 яйце
100 гр захар
100 мл прясно мляко
100 мл олио
1 ч.л. бакпулвер
100 гр брашно
2 ч. л. какао
Разбийте яйцето със захарта, добавете млякото, олиото и бакпулвера пресят с брашното и какаото.
ПРИГОТВЯНЕ
*Карамелизирайте 5 с.л. захар във форма за кекс.
*Изчакайте да се втвърди, да не е горещ карамела и изсипете крем- карамела / чува се пукане /.
*След това в средата на формата/ако е кръгла/ изсипете сместа за блата, всъщност каквато и да е формата, сместа за кекса се изсипва в средата/ освен ако не е с дупка/ кръглите кексови форми:)/.
*Сложете тавата със смесите във друга тава с 2 см гореща вода/водна баня/.
*Печете за 50 - 60 мин на 180 градуса, като следете водата да не завира!!! ако това се случи добавете 1-2 с.л. студена вода при водата!:).
*Като се извади тавата със сладкиша отстрани леко се вижда дали крема се е изпекъл - да не остане течен!
*Ако всичко е наред оставяме да се охлади във водната баня, след което се премества в хладилник за 1 нощ.
*Сервира се като се обръща в поднос!
*Аз настъргах шоколад отгоре =
ИЗТОЧНИК