Въпроси към Класически хомеопати 18

• 59 519
  • 734
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
За кърменето незнам...Моят лакомник сука до годинката  Laughing Но предния ни хом.смяташе,че проблемните ни сливици,гърло се дължи на това,че при раждането бебето е било с усукана около вратлето пъпна връв Rolling EyesТо затова раждах и секцио...

# 286
Не вярвам.

(малкото ми дете се роди с усукана около врата пъпна връв - няма проблеми със сливици. Голямото ми беше нон стоп с ангини - нямаше така усукана връв - Това като пример. Не че се нуждая от пример, за да не вярвам в това твърдение)

# 287
След раждането си детето се намира в орална фаза на неврозата до около година и половина. В тази фаза на психоемоционалното и психосексуалното развитие майката и връзката с майката е от водещо значение за формирането на здрав психичен апарат. От година и половина до около три детето се намира в анална фаза на неврозата и тогава водещата роля е на бащата в психичния живот на детето. Тези фази не са като отрязани с нож, преходът е плавен и постепенно източниците на организмично удоволствие характерни за едната фаза отстъпва и биват заместени от други.
Стандартно човек е произведен така, че да бъде кърмен в рамките на оралната фаза, тоест до около година и половина, но не повече от 2 години.
Първичното единение с майката е разрушено чрез ражането. Колкото с повече технически намеси е естественото раждане, толкова по-травматично е то за детето; толкова по-ярък "спомен" се запечатва в несъзнаваното и толкова по-силно повлиява процеса на формиране на психичния апарат. Гърдата и кърменето е своеобразно "лекарство", което помага на детето по-леко да преживее травмата на раждането (и най-перфектното разждане е травматично за детето, защото напуска зоната на сигурност, зоната на безусловно обгрижване и навлиза в пространство на несигурност; защото организмичният рай е загубен - това е причината псората да е "хилядоглавата ламя" както казва Ханеман, а Сулфур да такава фундаментална конституция).
Кърменето препотвърждава връзката с майката, която временно е нарушена. В оралната фаза на неврозата детето изцяло зависи от майка си и преживява реалността като имане или липса на майка, като "добра" или "лоша" майка. Каквато майка преживее детето в този период, такъв катексис (запис на образа в несъзнаваното) ще се случи и това ще определи по нататъшното му развитие. На сцената трябва да се появи бащата и от гледна точка формиране на психичния апарат това се случва относително след година и половина. При нормални други условия толкова продължава  и кърменето. Ако детето бъде кърмено повече от две години, майката като символ в несъзнаваното получава по-силен запис от бащата; бащата като символ е по-слаб или липсващ, което има своите последици. При такива обстоятелства и Едиповият комплекс е много силен; съзависимостта на детето с майката е голяма....

за да напиша това съм копирала оттук, оттам лекциите ни по психодинамика.

Последна редакция: сб, 12 ное 2011, 10:00 от Lavander

# 288
За кърменето незнам...Моят лакомник сука до годинката  Laughing Но предния ни хом.смяташе,че проблемните ни сливици,гърло се дължи на това,че при раждането бебето е било с усукана около вратлето пъпна връв Rolling EyesТо затова раждах и секцио...

А пък раждане секцио, от гледна точка на миазмичната теория, какви чудеса прави...

# 289
  • Пловдив

А пък раждане секцио, от гледна точка на миазмичната теория, какви чудеса прави...

Rolling Eyes Какви???

# 290
  • Пловдив
Не вярвам.

(малкото ми дете се роди с усукана около врата пъпна връв - няма проблеми със сливици. Голямото ми беше нон стоп с ангини - нямаше така усукана връв - Това като пример. Не че се нуждая от пример, за да не вярвам в това твърдение)

Мече,то и аз не и вярвах особено... Crazy

# 291

Rolling Eyes Какви???
Ми тръгни от там, че първото, с което се сблъсква детето, е принуда, насилие.

# 292
  • Пловдив

Rolling Eyes Какви???
Ми тръгни от там, че първото, с което се сблъсква детето, е принуда, насилие.

Ще ми е интересно да го прочета...
Но Мече то реално другия изход,ако не по принуда...да не казвам какъв би бил Tired

# 293
Тандонова, не си вменявай вини Hug. Да не мислиш, че вагинално родените деца нямат проблеми? Я някой заседнал в канала, я някой го мачкала матката в дълги контракции без разкритие.... ooooh! Всеки с ядовете си.

# 294
Божкеее, ам чи то аз мойто син тотално съм го фърлила в миазмите, дето първо излезе секцио (пък макар и не по мое желание), а сега го кърмя в аналния период  Rolling Eyes

Момичетаа, момичета (и момче), аз да кажа, че не съм се баш отказала от хомеопатията, само си търся хомеопат, който да лекува! Моля засипвайте ме с предложения на лични, може и със снимки  Mr. Green Без майтап!

За който следи нашата сага - детето уж се оправи с АБ, само още се уморява лесно, а вчера и каза, че му звъни ухото? Интересно беше, че АБ го почнахме заради кръвни изследвания, които показваха бактериална инфекция, а според резултата от гърления секрет имаше само обичайна флора. Т.е. бактерията сигурно е била нейде другаде, ама този АБ беше толкова широкоспектърен, та се надявам да я е изтрепал.

Аз си мисля, че сбърках като му дадох арсеникума първия път, щото реших да слушам хомеопатката. Тогава най-вероятно злата болест се опитваше да излезе изотдолу с кротка недразнеща диария, арсеникума обаче я е посрещнал на нож, тя се е врътнала с финт, докара зверски болки в стомаха и повръщане (а детето и като бебе ни веднъж не е повръщал!), ангнни налепи по сливиците и отново запушен нос (пътвите 3 дни от пиенето на АБ почти не можеше да диша детето)

Ама се изказах се и аз, ама имах нужда да споделя уморазсъжденията си  Party
Хайде мили мои, пишете ми моля за суперхомеопати, че пак идва време за онзи развъдник на вирусобактерии яслата. Плиййз Praynig

# 295
Амаласунта, имаш уникален стил, чета те с удоволствие Joy

# 296
Мерси, мерси Мече, много се радвам, че та радвам, защото те уважавам и обичам  Heart Eyes
Като се заема да чета по-подробно за хомеопатията ще те засипя с въпроси. Засега съм на 40-та страница от Органона и започнах да се плаша  #Silly

# 297
По повод кърменето и хомеопатията: Как се вписват препоръките на СЗО и др. педиатрични асоциации в психодинамиката? Да припомня, че една от препоръките е- кърменето да се случва дотогава, докато майката и бебето/детето решат. Не вярвам, че в създаването им /препоръките/ не са участвали психолози, психотерапевти и др. подобни.

# 298
По повод кърменето и хомеопатията: Как се вписват препоръките на СЗО и др. педиатрични асоциации в психодинамиката? Да припомня, че една от препоръките е- кърменето да се случва дотогава, докато майката и бебето/детето решат. Не вярвам, че в създаването им /препоръките/ не са участвали психолози, психотерапевти и др. подобни.

И аз точно заради това попитах.
Защото и нашата ХЛ е на мнението на Лавандер и леко ме притесни, защото исках да кърмя малкия, докато той реши. С големия процедирах по същия начин, но той се отби на 18 месеца, което се вписва в препоръките на хомеопатията.

# 299
Хахахха, да се включа и аз към групата на кърмачетата в анален период....

Вече ми светна защо хомеопата ме пита защо съм кърмиа до 2.5 г  и къде е бил бащата и как се е вписвал в картинката по това време. Благодаря ви, че ни светнахте.

Ние сме в един интересен период, който според хомеопата ни връща на етап 1.2 г. - 1.5г. , а именно периода, в който на децата им е интересно акото и пишото, защото ние тогава нямахме такъв период и за това е дошъл сега. Сега остава да дойде и един друг период, който чакаме с голяма нетърпение и към него се стремим.....

Иначе днес си поех едно лекарство и се чуствам неестествено спокойно и уравновесено. Хомеопатията е "луда" наука...Казвам го в добрия смисъл... Crazy

Общи условия

Активация на акаунт