Дюкански сладкиши по френски: La pastisserie Dukan

  • 26 014
  • 49
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 0
Морковен кейк
2 порции | подготовка: 25 мин. | готвене: 45 мин.
Само за ПЗ дни!

250 гр. моркови
4 с.л. овесени трици
3 яйца
2 к.л. течен подсладител Hermesetas
1 к.л. канела
1 к.л. бакпулвер
1 к.л. есенция ром
кората на 1 лимон

Загрейте фурната на 180 градуса.
Разделете белтъците от жълтъците.
В купа разбийте жълтъците с подсладителя.
Добавете канелата, ромовата есенция, триците, бакпулвера, ситно настърганите моркови и лимонова кора.
Разбийте белтъците на твърд сняг и ги добавете внимателно към сместа. Тестото става доста течно.
Изсипете тестото в достатъчно голяма форма за кекс и печете 45 минути, наглеждайки често.


Последна редакция: вт, 29 ное 2011, 00:24 от ragdoll

# 31
  • Мнения: 0
Как се работи с желатин на прах?

Желатинът се разтваря във вода (лично аз използвам няколко супени лъжици за пакетче желатин) и се оставя да набъбне 10-на минути.
Ако се добавя към студена/хладка смес, набъбналият желатин се разтваря на водна баня или в микровълновата. В микровълновата се затопля около 2x10 секунди на 700W или докато се разтвори напълно, но без да завира (при всяка печка времето и мощността може да са различни).
Ако се добавя към гореща смес, набъбналият желатин може и да не се затопля предварително, но сместа се бърка (енергично) до пълното му разтваряне.

Последна редакция: нд, 04 дек 2011, 20:39 от ragdoll

# 32
  • Мнения: 0
Белтъци на прах

След няколко запитвания за белтъците на прах, реших да публикувам информацията, която имам. Дано е полезна.

Доколкото ми е известно, пастьоризирани белтъци на прах могат да се купят от магазините на Илчовски 94 за сладкарски консумативи в София и Варна (продуктът се казва албуфикс). В София минималното количество май е 1кг., който се равнява на над 250 белтъка (но не съм 100% сигурна) и струва малко под 26лв.
Варна - ул. Български орел № 8.
София - квартал Витоша , ул. Ангел Каралийчев № 1. Ако идвате по Симеоновско шосе от кръстовището с Г.М. Димитров (в посока Околовръстното), подминавате светофара на резиденциите и стигате до пешеходната пътека. След нея завивате в дясно, после веднага отново в дясно и на първата пресечка в ляво. Магазинът е към края на улицата, в левия ъгъл на една нова сграда.


Също така знам за два производителя на белтъци на прах, но нямам представа за разфасовките и цените.
Русе - http://www.dion.bg
Пазарджик - http://www.royal-v-bg.com

Това е информацията, която имам аз, но със сигурност не е изчерпателна.

Иначе, аз смесвам белтъци с вода в обемно съотношение 1:6 (по принцип било 1:8, но ми се струва много водата)... все пак зависи и от влажността, така че във всяка кухня е различно. Наливате хладката вода, поръсвате отгоре белтъчния прах (аз го разбърквам леко, а една позната си го пасира), не се шашкате, че праха е адски хигроскопичен и залепва зверски, ако не сте на зор, оставяте сместа да престои 15-30 минути, след което я разбивате.
Като ми работеше кухненската везна, бях изчислила, че 1 равна с.л. = 2 белтъка... не е най-точното, но е горе-долу толкова.

# 33
  • Мнения: 0
Интересни моменти от дюканските чатове

Снощи много ми прегря главата от учене (т.е., от не достатъчно продуктивно цъкане на мишката и цъклене пред монитора) и по едно време забелязах, че неусетно съм запъплила към дюканските сайтове. Ето ги и плодовете на моята непродуктивност - малки, зелени, горчиви, но надявам се поне малко интересни за някоя дюканка.

За храните
Разликата между режима 5/5 и 1/1 Разликата между двата режима е минимална в дългосрочен план, но в краткосрочен план се сваля повече при 5/5. Напоследък Дюкан препоръчва 1/1 (един ден чисти протеини, 1 ден протеини и зеленчуци), защото позволява по-дълго и по-лесно следване на режима.
Овесените трици като толериран продукт Дюкан включва 2 с.л. лъжици трици (в допълнение на задължителната всекидневна доза) в списъка на толерираните продукти. Толеринаните продукти са разрешени (но непрепоръчителни), като лимита е 2 толерирани продукта на ден в позволеното количество.
Пшеничните трици Пшеничните трици се приемат по ваш избор и нямат нищо общо с толерираните храни. Позволена е по 1 с.л. на ден в допълние на дневната доза овесени трици.
Дневен лимит на кока кола лайт Колата лайт е позволена по време на режима, но не повече от 3 кенчета дневно (предполагам, че това се равнява на до 990мл дневно).
Дневен лимит на подсладителите От подсладителите могат да се използват до 8 чаени лъжички дневно (хммм... и това ми се струва доста), като целта на ограничаването им е да се премахне навика за сладко, както и по-нататъшните изкушения от сладко.

Болежки разни
Прием на лекарства срещу настинка/грип Когато сте болни, най-важното е да се концентрирате върху бързото оздравяване (т.е., пийте каквото ви предпише лекаря и оставете притесненията около диетата на заден план). Когато се почуствате по-добре, компенсирайте като увеличите малко физическото натоварване и не си позволявайте толерирани продукти поне няколко дни. В никакъв случай не се изкушавайте да направите повторна ударна фаза или да увеличавате П дните.
Отмаляване при физическо наторварване Като цяло не се препоръчват високо-интензивните спортове по време на режима (1ва и 2ра фаза, предполагам). Ако ви прималява и чувствате слабост, преди спорт се препоръчва тричава палачинка с годжи бери или зеленчуци с по-високо захарно (въглехидратно) съдържание като моркови.
Годжи бери-то не е познат за мен продукт, макар че напоследък доста го коментират... ето и кратка справка: за 28гр. - 112 ккал, 1,6гр. мазнини (ненаситени), 24гр. въглехидрати / 3гр. фибри и 21 гр. захари/, 1гр. белтъчини; за 100гр. - 112 мг. калций, 1,13 мг. калий, 9 мг. желязо, 2 мг. цинк, - 50 мг. селен, 1,3 мг. рибофалвин, между 29 и 148 мг. витамин С... по нашата схема М+В<Б не става.
Болезнени мускулни крампи Мускулните крампи обикновено се появяват при недостиг на магнезий. Пийте повече вода, най-вече вода обогатена с магнезий и се консултирайте с личния си лекар за подходяща терапия (аз лично пия Калмацин по схема от лекарката).

Какво да правя когато... ?
Задържане/качване по време на цикъл Напълно нормално е да тежите повече по време на цикъл, тъй като по това време хормоните влияят на свалянето на тегло. Тъй като задържате течности, избягвайте солена и пушена храна и не пийте повече от 1,5 литра течности на ден (за предпочитане вода и зелен чай).
Хранене при пътуване/лимитиран избор на храни Когато нямате възможност да избирате менюто си, все пак се старайте да следвате позволените храни. Ако наистина нямате избор и сте на чисти протеини, по-добре минете на протеини и зеленчуци, вместо да посягате към нережимна храна. Също така увеличете физическото натоварване.
Трудно сваляне на последните килограми (до стойността на калкулатора!) Ако се запънете на няколко килограма от целта, можете да промените съотношението на П/ПЗ дни с лек привес на чистите протеини и да намалите наполовина млечните продукти.
"Плодов жокер" Предупреждавам, че оттук нататък четете на свой собствен риск! При невъзможност да издържите 1ва и 2ра фаза без прием на плодове (а според мен няма човек, на когото да му е наистина невъзможно да се откаже от плодовете за известно време), в ИЗВЪНРЕДНО редки случаи използвайте "плодовия жокер" за вечеря. Той се състои в ДО 800гр. нискокалорични плодове + ДО 250 гр. млечни, като за вечеря не може да се приема друга храна.
Това дълго време се чудих дали изобщо да го превеждам, защото може да се превърне в една голяма игла за пукане на всякакви балони, но в крайна сметка влечението към свободния достъп до информацията надделя. Все пак, помислете си колко демотивиращ би бил този "жокер"... не само че можете за една вечер да съсипете сума ти време, усилия и труд, ами включвате и по принцип забранена храна, т.е. прекрачвате една психологическа бариера, зад която могат да се крият и редица други нарушения. Досега съм виждала хора, които живеят главно на плодове, но никога не съм срещала човек, който да не може да живее без плодове... а пък при Дюкан това се случва за сравнително кратък период от време.

Последна редакция: нд, 04 дек 2011, 20:42 от ragdoll

# 34
  • Мнения: 0
Канелени охлювчета - дваж пекани
6 охлювчета | подготовка: 15 мин. | готвене: 40 мин.
П – ПЗ дни

Почти всяка събота сутрин ми се прияждат пухкави сладки ролца с много мая, полу-карамелизирана захар и канела - поредният сладострастен вреден навик от студентския стол. Тази събота, обаче, на всичкото отгоре сънувах проклетите охлювчета и реших, че е крайно време да направя нещо по въпроса и комбинирах идеята на канелени рулца с тази за бриош със сладкарски крем. Разбира се, резултатът няма почти нищо общо с оригинала, но задоволява донякъде изкушаващото желание за богата тестена съботна закуска. Направих половин доза от тестото с трици, а другата половина - със соев протеин (може да се замени с двойно количество нишесте), като с триците става по-хрупкаво и наситено, а със соевия протеин - по-красиво и вкусно (поне за мен).

Пандишпанен блат
3 яйца
1 белтък
2 ч.л. течен подсладител
4 равни с.л. трици или 2 пълни с.л. соев протеин
1 ч.л. суха мая (по желание)
кората на 1 лимон (по желание)
канела на прах и ленено семе за поръсване

Крем
250-300 мл. обезмаслено прясно мляко
2 яйца
подсладител на вкус
1/2 ч.л. канела
индийско орехче и бахар на върха на ножа (по желание)
1 с.л. соев протеин (по желание)

Загрейте фурната на 180 градуса.
Разделете белтъците и жълтъците. Разбийте белтъците на сняг.
Смесете жълтъците с подсладителя, а после добавете лимоновата кора и триците (или соевия протеин). Внимателно разбъркайте и белтъците в сместа.
Разстелете тестото (на тънко, максимум 1 см) в тавичка покрита с хартия за печене и поръсете обилно с канела и (по желание) ленено семе. Печете около 20 мин., докато придобие златиста коричка.
Докато блатът е още топъл, навийте го на руло с кухненската хартия, а когато изстине - разрежете го на ленти и ги оформете като рулца.
Загрейте прясното мляко до завиране и в отделна купа разбъркайте останали съставки за крема. Излейте горещото мляко на тънка струйка в сместа без да преставате да бъркате и я върнете на огъня. Бъркайте крема на котлона (на среден огън), докато леко се сгъсти (поне 5 минути).
Изсипете по 2 с.л. от крема на дъното на форми за мъфини. Отгоре поставете рулцата от тесто, завити не прекалено стегнато (направо много хлабаво), за да може да попие крема. Накрая залейте с още крем, поръсете с още канела и ленено семе и печете на 180-200 градуса около десетина минути.
Несъмнено охлювчетата са най-вкусни още топли (или претоплени в микровълновата).




Охлювчета в лявата редица на снимките са със соев протеин, а в дясната - с трици.

Последна редакция: нд, 04 дек 2011, 19:51 от ragdoll

# 35
  • Мнения: 0
Сладки галети с овесени трици
4 порции | подготовка: 5 мин. | готвене: 10 мин. на галета
ПП – ПЗ дни

8 с.л. овесени трици
4 с.л. пшенични трици
8 с.л. обезмаслено бяло сирене (Екскуиза или извара)
2 с.л. подсладител на прах Splenda
4 яйца

Разделете белтъците и жълтъците.
В малка купа разбъркайте съставките (без белтъците) на хомогенна смес.
Разбийте белтъците на сняг и ги добавете към тестото.
Когато сместа е готова, изсипете 1/4 (за 1 галета) от нея в загрят тиган и печете на среден огън около 5 минути. Обърнете с помощта на шпатула и печете още 5 минути от другата страна. По същия начин пригответе и останалите три галети.
За шоколадови галети можете да добавите 1 кафена лъжичка нискомаслено какао.


# 36
  • Мнения: 0
Кленови палачинки с овесени трици
4 порции | подготовка: 5 мин. | готвене: 2-3 мин. на палачинка
ПП – ПЗ дни

2 с.л. обезмаслено кисело мляко (или соево)
2 яйца
2 белтъка
4 с.л. овесени трици
2 с.л. пшенични трици
1/4 чаша обезмаслено прясно мляко
4 капки кленова есенция
4 с.л. топла вода
4 пакетчета подсладител на прах Canderel ванилия (или обикновен подсладител + есенция ванилия)

С вилица разбъркайте киселото мляко, целите яйца и белтъците в купа за няколко секунди.
Добавете триците и продължете да бъркате.
Ако тестото е още твърде гъсто (в зависимост от киселото мляко, което използвате), добавете малко прясно мляко.
Междувременно загрейте тиган с незалепващо покритие на среден огън. Когато тиганът е горещ, изсипете малък черпак от сместа и го разстелете на тънка палачинка. Печете 1-2 минути на слаб огън, след което я обърнете, за да се сготви и от другата страна.
В малка купа смесете водата, есенцията и подсладителя и излейте сиропа върху палачинките. По желание може да поръсите и с подсладител на прах.


# 37
  • Мнения: 0
Замразени шоколадови палачинки
4 порции | подготовка: 20 мин. | готвене: 10 мин. | охлаждане: 1 час
ПП – ПЗ дни

4 с.л. овесени трици
12 с.л. обезмаслено прясно мляко
2 яйца
4 белтъка
3 с.л. лъжици вода от портокалов цвят
12 с.л. обезмаслено прясно мляко
2 с.л. царевично нишесте
20 капки есенция шоколад
4 к.л. нискомаслено какао без захар
2 препълнени с.л. подсладител на прах Splenda

Палачинки
В купа смесете триците, млякото (12 с.л.), яйцата и портокаловата вода.
Намазнете тиган с незалепващо покритие с капка олио, след което избършете с кухненска хартия.
Изпечете четирите палачинки. За всяка палачинка, разстилайте тестото на тънко, печете 1-2 минути от едната страна, след което обърнете с помощта на шпатула и сгответе от другата страна.

Шоколадов крем
Разтворете нишестето в малко от млякото. Загрейте останалото мляко с есенцията шоколад и какаото.
Разбийте белтъците с подсладителя и добавете нишестето. Внимателно изсипете горещото мляко без да преставате да бъркате с дървена лъжица.
Изсипете крема в тенджерка и го загрейте за около 3 минути, бъркайки непрекъснато, след което го оставете да се охлади.


Сглобяване
Поставете всяка палачинка върху прозрачно фолио, разпределете крема отгоре и завийте на руло, завивайки и краищата на фолиото от двете страни (като хартийка на бонбон). Замразете във фризера за 1 час, след което махнете фолиото и сервирайте.


# 38
  • Мнения: 0
Леки гофрети със зелен лимон
4 порции | подготовка: 10 мин. | готвене: според гофретника
ПП – ПЗ дни

2 яйца
4 белтъка
щипка сол
4 с.л. царевично нишесте
1 пакетче мая (френското май е 11 гр.)
4 с.л. обезмаслено бяло сирене (Екскуиза или извара)
2 с.л. подсладител на прах Splenda
2 дози сироп Teisseire зелен лимон без захар (предполагам, че може да се замени с малко сок и кора от зелен лимон или есенция цитрон)

В купа разбийте четирите белтъка на сняг, добавяйки щипка сол.
В друга купа разбъркайте останалите съставки: яйцата, нишестето, сиренето, подсладителя, маята, сиропа (аромата).
Когато сместа е гладка, добавете разбитите белтъци и разбъркайте внимателно.
Сгрейте гофретника и забършете плочите с леко намазнена кухненска хартия.
Изпечете гофретите.


# 39
  • Мнения: 0
Спекулоос (сладки-огледалки за Никулден)
2 порции | подготовка: 15 мин. | готвене: 20 мин.
ПП – ПЗ дни

6 с.л. овесени трици
2 яйца
2 пълни с.л. подсладител на прах Splenda
2 с.л. царевично нишесте
40 капки есенция спекулоос (може да се замени с микс от: канела, индийско орехче, карамфил, джинджифил, кардамон, бял пипер)

Загрейте фурната на 180 градуса.
Смесете всички съставки и поширайте/шприцовайте тестото под формата на котешки езичета върху тава покрита с хартия за печене.
Печете 20 минути и оставете сладките да се охладят във фурната при затворена врата.


Последна редакция: ср, 07 дек 2011, 18:55 от ragdoll

# 40
  • Мнения: 0
Мраморен шоколадово-крушов кейк без трици
2 порции | подготовка: 10 мин. | готвене: 45 мин.
ПП – ПЗ дни

6 яйца
6 с.л. подсладител на прах Splenda
20 капки есенция масло
10 с.л. обезмаслено бяло сирене (извара)
2 с.л. царевично нишесте
2 к.л. бакпулвер
2 дози протеин на прах Profitar или Nesvital (опаковките идват с дозатор, като Дон Гугъл се произнесе, че за Profitar-а 1 доза се равнява на около 2,5 гр. прах)
щипка сол
20 капки есенция круша
2 к.л. нискомаслено какао

Загрейте фурната на 180 градуса.
Разделете белтъците и жълтъците.
Смесете жълтъците с подсладителя, есенцията масло и бялото сирене.
Добавете нишестето, бакпулвера и протеина на прах.
В друга купа разбийте белтъците на твърд сняг, добавяйки щипка сол и ги добавете внимателно към сместа.
Разделете тестото на две. В едната част добавете какаото, а другата – крушовата есенция.
Изсипвайте от двете смеси в силиконова формичка, за да получите мраморен ефект.
Печете около 45 минути, следейки печенето.


# 41
  • Мнения: 0
Бриош с два вида трици и вода от портокалов цвят
2 порции | подготовка: 15 мин. | готвене: 10-15 мин.
ПП – ПЗ дни

4 с.л. царевично нишесте
4 с.л. овесени трици
2 с.л. пшенични трици
1 пакетче бакпулвер
4 яйца
4 с.л. подсладител на прах Splenda
8 с.л. обезмаслено бяло сирене (извара)
10 капки есенция масло
1 с.л. вода от портокалов цвят

Загрейте фурната на 180 градуса.
Смелете двата вида трици заедно, за да получите максимално фина смес.
Смесете нишестето, триците и бакпулвера. Добавете останалите съставки и разбъркайте добре.
Изсипете тестото в силиконови формички за бриош и печете 10-15 минути, следейки печенето. Оставете да се охладят във фурната при затворена врата.


# 42
  • Мнения: 0
Коледно пънче мока
4 порции | подготовка: 30 мин. | готвене: 10 мин. | охлаждане: поне 2 часа
ПП – ПЗ дни

4 яйца
1 к.л. мая
1 к.л. течен подсладител
2 с.л. протеин на прах Profitar
2 с.л. обезмаслено мляко на прах
2 с.л. обезмаслено прясно мляко
1 к.л. есенция ванилия
2 щипки сол
1 малка кафена чашка еспресо
360 гр. обезмаслено изцедено кисело мляко/Екскуиза (или извара)
2 к.л. есенция мока
4 гр. агар-агар + 1 к.л. агар-агар за глазурата (предполагам, че може да се замени с 1 пакетче от 10 гр. + 2-2,5 к.л. желатин, ако пънчето се държи в хладилника)
8 с.л. подсладител на прах Canderel
100 мл обезмаслено прясно мляко

Мус мока
Сгрейте чашката кафе с 4-те гр. агар-агар и оставете да заври.
Смесете 120 гр. изцедено кисело мляко с един жълтък, 4 с.л. подсладител на прах и 1 к.л. есенция мока.
В друга купа разбийте белтъка на сняг с щипка сол и го добавете към сместа, както и кафето с агар-агара. Оставете муса да се охлади.

Блат
Загрейте фурната на 180 градуса.
Разделете белтъците и жълтъците на останалите 3 яйца.
Разбъркайте добре жълтъците с маята, течния подсладител, протеиновия прах, млякото на прах и ванилията.
В друга купа разбийте белтъците на твърд сняг с щипка сол и ги добавете внимателно.
Разстелете сместа в тавичка покрита с хартия за печене под формата на правоъгълник (който ще може да се завие на руло) с дебелина 1 см.
Печете в средата на фурната 8-10 минути, внимавайки да не се препече, така че да е трудно да се навие.
Внимателно отделете блата от хартията за печене, внимавайки да не се счупи и го поставете върху влажна кърпа.
Разпределете крема отгоре (струва ми се, че би било добре да не се покрива плътно с крем в единия ръб, където ще свършва рулото). С помощта на кърпата, завийте на руло по ширината.

Крем-глазура мока
Сложете 100 мл мляко да заври и добавете 1 к.л. агар-агар.
В купа смесете останалите 240 гр. изцедено кисело мляко, 4 с.л. подсладител на прах и 1 к.л. есенция мока. Добавете млякото с агар-агара. Разпределете крема върху рулото и оставете пънчето в хладилника поне 2 часа. (По желание, можете да му придадете ”дървесна” текстура с помощта на вилица.)


# 43
  • Мнения: 0
Шоколадово коледно пънче
6 порции | подготовка: 30 мин. | готвене: 15 мин. | охлаждане: поне 2 часа
ПП – ПЗ дни

300 мл обезмаслено прясно мляко
4 листа желатин (или около 7 гр. /2 ч.л./ желатин на прах)
8 яйца
6 с.л. царевично нишесте
17 с.л. подсладител на прах Splenda
2 к.л. есенция тъмен шоколад
2 к.л. есенция ванилия
2 к.л. вода от портокалов цвят (може да се замени с есенция или портокалова кора)
1 пакетче бакпулвер
6 к.л. нискомаслено какао
7 с.л. обезмаслено мляко на прах
1/2 чаша обезмаслено прясно мляко
щипка сол

Крем
Затоплете 300 мл мляко на слаб огън.
Разтворете желатина в студена вода.
В купа разбъркайте до хомогенност 2 яйца с 2 с.л. нишесте, 4 с.л. лъжици подсладител Splenda и шоколадовата есенция.
Внимателно добавете топлото мляко без да преставате да бъркате.
Върнете сместа в тенджерата на слаб огън и продължете да бъркате, докато се посгъсти.
Махнете от огъня, добавете желатина, разбъркайте отново и охладете крема в хладилника.

Блат
Загрейте фурната на 180 градуса.
Разделете белтъците и жълтъците на останалите 6 яйца.
Разбъркайте жълтъците с бакпулвера, 4-те останали с.л. царевично нишесте, 10 с.л. подсладител Splenda, портокаловата вода и ванилията.
В друга купа разбийте белтъците на сняг, добавяйки щипка сол и ги добавете внимателно към сместа.
Разстелете сместа в тавичка покрита с хартия за печене под формата на правоъгълник (който ще може да се завие на руло) с дебелина 1 см.
Печете в средата на фурната 8-10 минути.
Внимателно отделете блата от хартията за печене, внимавайки да не се счупи и го поставете върху влажна кърпа.
Разпределете крема отгоре (струва ми се, че би било добре да не се покрива плътно с крем в единия ръб, където ще свършва рулото). С помощта на кърпата, завийте на руло по ширината.

Глазура
Смесете 4 к.л. какао с 3 с.л. подсладител Splenda и 7-те с.л. сухо мляко.
Добавяйте малко по малко прясното мляко, за да получите гъста и гладка смес, с която покрийте коледното пънче.
Накрая поръсете с останалото какао (по принцип на коледните пънчета имат “дървесна” текстура направена с вилица отгоре, така че и това е вариант преди поръсването с какао).
Оставете в хладилник поне 2 часа.

 

# 44
  • Мнения: 0
Торта “Наполеон”
4 порции | подготовка: 30 мин. | готвене: 30 мин. | охлаждане: поне 1 час
ПП – ПЗ дни

Блат
4 яйца
4 жълтъка
2 с.л. царевично нишесте
1 к.л. есенция масло
* Тортата по принцип се прави от не-сладко маслено тесто, но аз бих се изкушила да сложа и поне малко подсладител

Загрейте фурната на 180 градуса.
Разделете белтъците и жълтъците.
Смесете осемте жълтъка с есенцията и нишестето.
Разбийте четирите белтъка на сняг и го добавете внимателно.
Върху хартия за печете, оформете еднакви по диаметър кръгове (по-лесно е, когато с молив и чиния очертаете кръговете, после обърнете хартията наобратно и “запълвате” очертанията с тестото). Печете около 20 минути, следейки печенето.

Сладкарски крем
4 листа желатин (или около 7 гр. /2 ч.л./ желатин на прах)
2 яйца
2 равни к.л. царевично нишесте
4 с.л. подсладител на прах Splenda
2 к.л. есенция ванилия
250 мл мляко

Потопете/разтворете желатина в студена вода.
Сложете млякото да заври.
Разбъркайте останалите съставки до гладка смес.
Внимателно изсипете горещото мляко в сместа без да преставате да бъркате, след което върнете крема на котлона и бъркайте на слаб огън, докато се посгъсти.
Свалете от огъня, добавете желатина и бъркайте до пълното му разтваряне.
Оставете крема да се охлади

Глазура
1 белтък
1 с.л. подсладител на прах Splenda

Разбийте белтъка на сняг, добавяйки подсладителя.

Сглобяване
Редете блата и крема (започвайки и завършвайки с блат), докато не се свърши блата. След това покрийте с глазурата и оставете тортата в хладилника поне един час.


Последна редакция: сб, 10 дек 2011, 21:13 от ragdoll

Общи условия

Активация на акаунт