Бродирана красота - Гоблени 90

• 120 725
  • 762
  •   1
Отговори
# 405
И аз си купувам големи картони - 2,5 лв за 100/70 см
И излизат доста картички от тях. Има доста голямо разнообразие от подобни материали по магазините за художници.
Ето едно произведение

Май са ми много големи картинките ... следващите ще качвам вече по-малки

# 406
kdk76 страхотно е  Hug на diodolinaa наистина добре го е избрала.И аз мисля да се пробвам на черна панама,но ще видя кога ,дори съм си харесала нещо.

# 407
  • Поморие
Момичета, случайно да ви се намират схеми за картички за Баба Марта. Много ми се иска да направя за приятелки, които са в чужбина.

# 408
  • В страната на мечтите
Честит празник на всички, които имат повод! Да са живи и здрави, много щастливи, и с мерак да си прославят името!

# 409

Втората снимка е на ушита и оформена бродерия на съфорумка

Mоже да ги дръпнете от тук:

http://depositfiles.com/files/55ynnx8gm

Моля, ако някой хареса и ушие кокичето, да ми предостави снимка за галерията.

Последна редакция: вт, 17 яну 2012, 13:09 от sissak

# 410
Здравейте момичета.Страхотни неща сте показали. Аз сега не мога да покажа етап от това което правя по технически причини,но се възхищавам на вашите творения.Имам едно питане. някой знае ли ако имам снимка на гоблен, но не зная производителя как мога по снимката да го открия. мисля че пепен или някой друг преди време беше споменавал за това но не мога да открия къде.Ще съм благодарна ако помогнете.

# 411
Здравейте момичета.Страхотни неща сте показали. Аз сега не мога да покажа етап от това което правя по технически причини,но се възхищавам на вашите творения.Имам едно питане. някой знае ли ако имам снимка на гоблен, но не зная производителя как мога по снимката да го открия. мисля че пепен или някой друг преди време беше споменавал за това но не мога да открия къде.Ще съм благодарна ако помогнете.

Това, което аз правя, е да отида на Гугъл, Изображения. В полето за търсене има една иконка с фотоапарат и една с клавиатура. Натискаш фотоапарата, качваш изображението ( или слагаш линк ), и излизат къде може да се намери, в смисъл, в какви сайтове е качено. Обикновено по руските сайтове е пълно, и те пишат производителя.
Сигурно има и по-лесен вариант, но аз незнам.

Благодаря на всички за страхотните идеи за картички!

# 412
Имам едно техническо питане - като имате комбиниран цвят (combined color) на Dimensions, усуквате ли като мартеничка или само обединявате двете нишки в една и така шиете?

# 413
  • София
Момичета, по книжарниците продават едни много плътни цветни картони на листи, ако не се лъжа по 2.5 лв листа. Аз миналата година от тях купувах и ми излизаха около 4 картички от лист ( в зависимост от размера) и с макетно ножче си изрязвах прозорче.

Не става ли така или тези, които купувате са по специални  newsm78

Никога не ми се получават идеални прозорчетата - как ли не пробвах и все не ми харесва. Иначе става и има голямо разнообразие от цветове на картоните.
Затова реших да си купя готови и по точно поръчах големи с овален отвор (това ми е най-трудното с картоните) в два цвята: червени и пергамент (що за цвят е ще видим Sunglasses ). Пише че в комплект има по 5 броя картички и цената ми излезе 16 долара за двата комплекта с доставката.
За пръв път поръчвам от този сайт и картички. Като пристигнат ще споделя  Simple Smile

# 414
  • София
Имам въпрос.Каква панама да си купя за молитвата?Колко да е голяма,ако шия с кръстчета,така че да има и за рамка отсрани?(ако може някой да измери в см)До сега съм шила само готови комплектовки. Rolling Eyes И какво е каунт,по какво се различава панамата в зависимост от каунта,това ли определя по-едра или по-дребна?
Благодаря ви предварително  bouquet

# 415
Имам една молба Simple Smile Ако някой поръчва скоро от 123stitch.com, може ли ме включи в своята поръчка с картончета за картички? Веднага ще му преведа парите и мога да платя част от цената на доставката.
Ако някой ще поръчва картончета за картички моля, нека да включи и мен. Моля! И аз щеплатя за доставката Grinning

Момичета, скоро до 2 дни мисля да поръчвам някой нещица от 123stitch-a, няма проблем да ви включа в доставката , просто ми пратете линк на това което искате, пък може да се комбинираме за цветовете на картичките и да си ги разпределим после.
Ако има и други пишете ми на лични или на patelina@gmail.com  Peace

dion аз не го усуквам директно си вдявам и двете нишки и си шия спокойно, а то както се падне, в някой бодове изпъква повече единия цвят, в други бодове - другия цвят - както се падне  newsm78 нека и други споделят как им се получава.

Честит празник на всички празнуващи днес Антони и точици  Wink   bouquet  И специално на Miss Emerald!!! newsm51

# 416
Знаете ли какво забелязах в някои от схемите, които съм си набелязала за картички - част от цветята са четен брой. Дали е проблем?

# 417
ИнаТ, аз съм чувала, че на запад няма такава традиция с четния брой цветя. Даже там предимно са четен брой - 10 или една дузина.

# 418
Мда, аз пък го забелязах на книгоразделителите  newsm78, все по 2 цетенца са. Незнам, човека отсреща как го приема, но поне аз като ги шия предпочитам да са нечетен брой, просто моята лична асоциация е негативна ако са четни и си мисля, че по някакъв начин това ще се предаде и като негативна емоция на получателя! Сега ако е пъстър букет със много цветенца например 30-40 няма да седна да ги броя, но при по-малък брой  Peace ще ги преброя и ако трябва ще коригирам схемата  Simple Smile

# 419
  • Brussels
Много ще ми интересно да видя как шиете: как си организирате конците, драскате ли по сxемата или шиете направо от сxемата на компютъра и т.н. каквото се сетите.
Аз винаги драскам по сxемите, иначе съм тотално загубена. Всеки знак маркирам с различен цвят, а ушитото вече задрасквам с тъмен молив. Конците си ги навивам на бубинки ( ако не са нарязани) и имам отделна игла за всеки цвят. Преди да почна нов модел, първо сканирам сxемата и после драскам на копието, а оригинала си го пазя чистичък.
Ще се радвам и вие да споделите, ако може и със снимчица. Hug

Общи условия

Активация на акаунт