Отговори
# 435
Благодаря ти, zuki, не съм търсила такава тема, където надълго и нашироко се изливат болката и гнева, защото проблемите се подхранват и задълбочават. Потърсих тук помощ, за нещо по-положително и нещо, което може да ми вдигне малко вибрациите  Heart Eyes /ще изпробвам това, което си ми препоръчала/. За игнорирането с права, ама нещо не ми е достатъчно...
Между другото от сутринта чета темата и разни техники, и сякаш ми е по-добре на душичката  Laughing  Hug
Знам, че е трудно игнорирането, особено когато живеете заедно. На мен ми костваше дълги години, все още продължавам да се тренирам да не й обръщам внимание, но се впечатлявам. Но наистина техниките от 1-ва страница много помагат. Когато свекърва ми ме издразни с нещо, се казвам - ето, това трябва да го отработя, имам урок да уча. И така гледам по друг начин на думите й, на постъпките й, някакси се издигам над битовизмите. Но, пак повтарям, трудно ми е всеки път да го правя и не винаги успявам, дразня се понякога, ама такъв е животът.

# 436
  • Бургас
Старая се да следя темта, но явно съм пропуснала нещо. От няколко странички говорите за Вован....може ли линкче да прочета, може и на лични да не товаря темата. Благодаря .

# 437
  • I want it all and I want it now.
Старая се да следя темта, но явно съм пропуснала нещо. От няколко странички говорите за Вован....може ли линкче да прочета, може и на лични да не товаря темата. Благодаря .
Заповядай-ето го тук.  ЦЪК
Вован: много популярен момък в руските форуми, където аз вирея доста от времето. Вован е "спешна помощ", така да се каже. Той е от типа бабаит, представйте си го малко ала мутренски, но е сладур. Можете да му звъните по всякакви устройства, които ви се виждат подходящи или са под ръка, даже химикалка. Говори малко на диалект и с него трябва да се общува "право куме в очи". Няма какво да го ласкаем и тем подобни, той е по практиката.  Laughing Аз съм муз въняла за шум от съседите, за неидващо превозно средство, за агресивно поведение от някого. Разговорът е от типа: "Воване, брат, помагай за... Аз пък в замяна..." Винаги нещо правете в замяна - танцувайте, пейте, аз съм подскачала на един крак, въртете обръч, готевете му, сипете му едно питие, каквото ви идва отвътре, само да е сдобро настроение.От Lenny_Pld ॐ (With love)

# 438
БлагоДАРЯ Syn, много си мила  bouquet

# 439
  • Бургас
Благодаря Syn, прочетох и руския форум  за помощ и придобих цялостна представа. Ще се възползвам от Вован, явно помага на приятелите от руския форум.

# 440
Явно след бистренето на мъжете,идва ред на свекървите.Аз също съм на мнение,че тук не му е мястото,но пък може би във форумите за свекърви(сега разбрах че ги има) няма да  дадат това положително ''побутване''  или опора,което струи от всяка страница на темата независимо какви неща се обсъждат. По въпроса-''свекървата'' се разглежда не като някакво специално същество,носещо негативизъм и проблеми изначало,а просто като всеки друг неприятен или не по вкуса ни човек,навлязал и се задържал в нашето пространство.Тогава нещата  изглеждат малко по-лесно преудолими. Техники много(аз много харесвам тази,при която за всяка неприятна ситуация или проблем се пишат десет плюса,положителни неща),но може би най-важната промяна идва отвътре,от промяна на отношението към ситуацията,от приемането,че все пак носи и нещо добро(което сигурно в момента ти убягва) В края на краищата човек се вкарва в някакъв филм винаги по свое желание и  сам си  избира ролята,която да играе.
Между другото моите отношения със свекърва ми са по-добри от колкото с майка ми,макар че сме коренно различни.И нали няма случайни неща тя ми се обади докато пишех това,а ние  си говорим много рядко по тел.
П.П. А и аз  смятам,че отделното живеене решава проблема само частично,човек може да те дразни,тормози и...от разстояние.За себе си съм стигнала до извода че бягането от проблема води до нова среща с него под някаква друга форма и лентата се завърта отново.

# 441
Мили момичета, не обичам да се оплаквам, но имам нужда от съвет - така се получи, че от две години живеем при свекърва ми, която е много властен и „отровен” човек, и откакто живеем там се чувствам все едно не съм аз. Преди това имах енергия за всичко- мечтаех, творях, създавах, бях изпълнена с позитивизъм, чувствах се така, все едно летях. А сега - постоянно имам една топка в корема си и нищо не ми се прави, нямам никакво желание дори да върша ежедневните домакински неща, нито пък за някакви ритуали, карти и т.н. Но щом изляза от тази къща и отида на работа примерно или някъде другаде, ставам по-спокойна. Обяснявам си го с това, че я чувствам като енергиен вампир, и че тя е причината за моите притеснения и неразположение, но какво мога да направя, за да се чувствам по-спокойна?  Praynig /изключвам изнасянето от там поне до края на годината, поради ред причини/.
Благодаря ви
Лек и усмихнат ден  Hug

Миличка , та ти си щастливка - ние живяхме 11години така . Дори имах чувството че тя е причината да не мога да забременея , още повече че всчики доктори казваха едно и също- НЯМА ПРИЧИНА ДА НЕ ЗАБРЕМЕНЕЕШ  . Както и да е....... Rolling Eyes
 Приеми този факт на съвместното съжителство за временно. Използвай ситуацията - нагърбвай я със задачи , за да не си мисли за глупости. Все пак не е лесно да приемеш фактът , че един ден идва непознат човек и ти оставаш на заден план в живота на детето си..  А когато се отделите пак... ще си оценила вече предимството да сте само вие и вашият дом.  Hug

# 442
  • Варна
Благодаря на всички ви за успокояващите думи. Няма да задълбаваме повече темата за "свекървите", защото наистина мястото не е тук, но просто самата тя като човек си е "пълна с негативизъм", а не че щото ми е свекърва..., а както знаем надалеч от такива хора най-добре. Ще опитам с някакви техники, да ми поолекне малко Simple Smile Но пък иначе помага с каквото може- гледа детето, готви ни  Mr. Green , за което съм й благодарна, разбира се!
Все повече си мечтая за новия ни дом и виждам как се доближава към нас- малко остана... Hug

# 443
Заповядай-ето го тук.  ЦЪК
Вован: много популярен момък в руските форуми, където аз вирея доста от времето. Вован е "спешна помощ", така да се каже. Той е от типа бабаит, представйте си го малко ала мутренски, но е сладур. Можете да му звъните по всякакви устройства, които ви се виждат подходящи или са под ръка, даже химикалка. Говори малко на диалект и с него трябва да се общува "право куме в очи". Няма какво да го ласкаем и тем подобни, той е по практиката.  Laughing Аз съм муз въняла за шум от съседите, за неидващо превозно средство, за агресивно поведение от някого. Разговорът е от типа: "Воване, брат, помагай за... Аз пък в замяна..." Винаги нещо правете в замяна - танцувайте, пейте, аз съм подскачала на един крак, въртете обръч, готевете му, сипете му едно питие, каквото ви идва отвътре, само да е сдобро настроение.От Lenny_Pld ॐ (With love)

Да, ама къде и как точно отправяте запитванията? На мен нещо не ми е ясно къде му пишете. newsm78

# 444
Аз не му пиша  на Вован - звъня му и му казвам от какво имам нужда, като настроението ми варира от хленчеща молба до откровено искане. Не го питам нищо, просто искам разни неща от него.
 Засега ми помага понякога. Но онова с шоколода, който облизах върху личната карта ми помогна със сигурност. Скоро пак ще го правя. Simple Smile

# 445
Ох, аз нещо не разбирам. На какъв номер му звъните или това е нещо въображаемо. Не ми е ясно как става цялата работа.

# 446
Ох, аз нещо не разбирам. На какъв номер му звъните или това е нещо въображаемо. Не ми е ясно как става цялата работа.

Ами аз му звъня на един вивателски номер  Laughing

# 447
Caipirinha, за по сигурно върви на място. Simple Smile
Днес така направих, докато висях на спирката.

# 448
И аз днес се свързах с Вован и то два пъти, скарах му се дори, да не се мотка, а де действа...ама още няма резултат. Мисля че е малко бавен  Mr. Green.

# 449
Лора_др,    bouquet  Hug
tedilina, проблемът не е в това, което прави свекърва ти, а в твоята интерпретация за него.
(Импровизирам, за да ти дам насока) Обижда ли те? Ами какво от това? Ти придваш важност на това, а не тя. Защо нейното мнение е важно за теб? Не се бори с негативното. Усети го, приеми го и го остави да си съжителства с теб. То само ще изчезне.
Ето и една- две техники.
Когато сте заедно "пусни" един водопад. Да си бълбука, да отмива всички нечистотии.
Ако те напада, "огради се" с огледална повърхност, която да и "върне" негативностите.
Пращай и любов... Ей така, напук на всичко. Благодари и вътрешно за всички възможни неща. 
Това е едно от по-новите, които скоро научих и за които споменах, че ще ви разкажа. Понеже са от един семинар, може би, трябва да питам дали е редно да разпространя част от идеите. Те май са описани в книга. Възможно е да са взаимствани от някъде, не знам....
Дай разрешение на добрите ви отношения. "Скъпа моя свекърво, (или както и казваш) разрешавам ти да се отнасяш добре с мен!" Аз бих добавила "с любов". или "Разрешавам си хармонични и приятелски отношения със свекърва ми."
и ... ТЕС, Хоопонопоно
Успех !

Общи условия

Активация на акаунт