Обречени ли са връзките между жена без дете и мъж с дете?

• 33 810
  • 333
  •   1
Отговори
# 225
аз говоря за нашенските мъже, че са ми пред очите, дето се вика. За чужбинските не мога да зная.

Какво значение има националността? Ако един човек е способен на обич, той е способен независмо от кой край на света е.

Ако едно осиновено дете се обиква като свое, то това, което е родила любимата ти жена пък хептен. Или носещото гените на любимия ти мъж респективно.

# 226
  • София
ами, има - култура, възпитание. Осиновено не е като доведено. Първото си го желал, чакал си, подавал си документи, дето се казва, борил си се за него, защото е имало доста препятствия по пътя, а доведеното просто ти го водят, то си остава нетвое дете, но дете на майка си.

# 227
Здравейте,
По темата - много е относително. Зави си от бившата мъжка половинка и настоящата женска половинка. При нас настоящата женска половинка се оказа с материален интерес и доста добре си оплете кошницата, но бившата мъжка половинка не може да разбере и осъзнае това, макар вече да е на дъното във всяко едно отношение.Лично за себе си бих избрала мъж без дете/деца. Но ако Господ е казал да е с дете/ца, то винаги ще бъдат приети и изпратени както подобава, е не мога да твърдя че ще ги приема като свои, но и няма да се чувстват чужди.

# 228
  • София
никоя връзка не е принципно предварително оречена Simple Smile
но много зависи от конкретната ситуация и конкретните хора Simple Smile
иначе пред себе си имам пресен пример - той разведен с дете, жастлив с новото момиче до себе си , често взима дъщеря си при тях, сега чака и ново бебе....

# 229
 Laughing
О, често взима дъщеря си е съвсем друго от дъщерята живее с тях!

# 230
  • София
е, автора конкретно не живее с дъщеря си... поне последно каквото съм му чела, само я взима за почивни дни и подобни.
не съм чела 16-те страници, само отговорих на зададеният въпрос.

# 231
  • Бургас
2pac, аз само не разбрах откъде реши, че връзките между жена с дете и мъж без такова или със, са по-леки и по-възможни? То жената с дете е по дифолт в комплект с него, колкото и да не изисква кой знае какво, все ще се наложи и новият мъж да поеме някаква финансова отговорност и т.н. Колко мъже ще се навият да гледат и плащат за чуждото дете? В природата на мъжа е много повече заложено да не отглежда чуждо потомство.
Отклоних се, извинявай, та по темата. До човек си е. И както казаха по-назад - чудесен тест на избраника. Събирайки се с човек с дете, знаеш, че приемаш детето му, както приемаш него. Не е ли налице това - няма смисъл да си губите времето. За мен би било много полезно - ще разбера що за човек имам насреща - вече ще се е изявил като баща и ще знам какво да очаквам, защото един мъж не стане ли баща, не знаеш какъв ще бъде като такъв. Тоест, ако той е забравил, че има отговорност, пропуска срещи, не дава пари на бившата за издръжка не детето - аут от живота ми!!! Той ще се държи така и с нашите общи деца по подразбиране.
Лично за мен - няма никакъв проблем, детето на мъжа ми ще бъде и мое дете. А ако е вдовец - ще се постарая да заместя майката доколкото е възможно, без разбира се, да я измествам от паметта на детето. Като чета назад, направо се чудя как може толкова негативизъм да се таи към едно дете.

# 232
Негативизмът и проблемите са две различни неща.

# 233
Само че, Юли - изредените неща от теб далеч не следват строга логика.
Познавам доста мъже, с прекрасни втори бракове и безумно обгрижващи вторите си жени, докато първите им деца - ги виждат от дъжд на вятър.

# 234
  • Бургас
Познавам доста мъже, с прекрасни втори бракове и безумно обгрижващи вторите си жени, докато първите им деца - ги виждат от дъжд на вятър.

И жените им ги кефи това?  Sick Да знам аз, че детето на мъжа ми расте някъде там, има нужда да види баща си, да отидат заедно на цирк или спорт, докато той ми угажда на мен и е забравил, че има и друго дете/деца!!! Ай с'ктир от такъв! Всъщност и жените ясно, че не са читави, щом ги устройва това.
Нямам разумно обяснение на това, освен ако първата жена не си отмъщава по някакъв начин и забранява достъп на бащата към детето.

# 235
Щастливи са и мъжете, и новите им жени.
То и на твоето положение много биха казали - ай, сиктир, без да и скам никак да те обидя - на моето вероятно също - та идеята ми е, че всеки си гледа от неговата камбанария  Laughing

# 236
  • Бургас
Така е. Но не виждам как може да си доволен при положение, че мъжът ти нехае за детето си - това е идеята - нищо, че не е общо, то му е дете. Аз поне бих опитала да променя нещата: най-малкото детето ще е брат/сестра на моето и ще искам да поддържат връзка. Иначе е някак... смущаващо най-малкото. А ако нещо се случи и това дете дойде да живее с нас - рекламации ли ще правим?!
А всъщност какво значи от дъжд на вятър? Все се виждат, общуват, нали?

# 237
Трябва да ти кажа, че ти си прекалено широко-скроена май  Laughing
Аз съм голям егоист и искам да съм все на първо място, така че не знам точно как бих посткъпила, но вероятно трудно бих приела в началото подобна ситуация. Знам обаче, че времето е прекрасен лечител. Така че нито искам да съм рязка и да се изказвам крайно, нито мога да излъжа, че ако обичам мъжа - ще обичам и детето му по дифолт.
Наблюденията са ми всъщност, че такива като теб рядко се срещат. Което пък не е гаранция дори за теб, защото на думи е едно, но делата... Whistling

# 238
  • Boston, MA
Хайде, по-полека с тестовете за любов. То по тази логика, ако обичаш мъжа, трябва да обожаваш и майка му.  Mr. Green Да вдигнат ръка тези, които не са писали в "свекървинската" тема.
 Вдигам ръка  Mr. Green

И аз вдигам ръка  Mr. Green. Не че свекърва ми ми е любим човек, но я уважавам достатъчно, че е майка на съпруга ми. За дете това би важало двойно.

Моят опит показва, че хората остаряват (и израстват), и родителството побеждава егоизма и дребнавостите. Или поне би трябвало. 

# 239
  • София
аз също никога не съм писала във въпросната тема... свекърите и двама ми са чудесни хора, за съжаление живеят далеч и имаме малко контакти...аз бих се радвала по-често да ги виждаме...Wink

а колкото до мъж който не поглежда детето си, аз такъв не бих искала, нито бих го искала да е баща на децата ми...

Общи условия

Активация на акаунт