Чакат с трепет пролетта ясленчетата сега :) - 4

• 39 670
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
  • вече Пловдив
Нашият рекорд е ходене 1 месец (по 2 седмици от 2 съседни месеца) с прекъсване по домашни причини 3 дни, че ходихме на гости на баба  Grinning).

# 91
Хайде и аз да се разпиша - от днес каката ни е на ясла, да видим какво ще се получи и до кога ще изкара...и въобще изобщо какво ще се получи и с бебето Crazy Дано няма някакви драматични здравословни сътресения Praynig Иначе както и очаквах не е имало драми при влизането и в яслата...поискала си е малко гуш от тати и е влезнала с бодра стъпка, след това е засечена да тича като бясна  Mr. Green

# 92
  • София
Teddy*, моят спази правилото, че кърмените бебета имат имунитет до към 5-6 месец Wink
Миналата година препусна грипа, но тя и каката не го кара. И от март - почти на 6м - се почна със сополите и бавенето на ваксините.
Ей, не бях вярвала, че ще е такова чудо - с Лора една забавена ваксина нямам, а със Сами нямам една сложена навреме - или ваксините ги няма, или той е болен Crossing Arms

# 93
От днес и ние сме на ясла.Всичко мина наред.Не плака,но и все пак не знае какво я очаква.Ще видим как ще мине първия ден,а след това и всички други.Дано свикне бързичко и най-важното да не се разболява  Praynig
Във вашите групи по колко деца са?

# 94
и ние се готвим тая седмица за яслата, мъничката слага раничката на гърба и ми вика "дека" (на детска). искам да е здравичка като я пусна, затова пожелавам и на всички да са здрави, и на прощъпулките да им допадне в яслата Simple Smile

в групата като отидем ще видим, иначе зимата в групата на племенничката ми ходят от 4 до 18 деца. понеделниците са понякога и 24. есента като ги броих бяха 33
ама че изречение скалъпх накрая
то важното е да са здрави. ако са малко им правеха сборна група, но предупреждаваха родителите

# 95
Привет и от мен.
Ние вече втора седмица се борим с някакъв гаден вирус. Първо бяха събота и неделя болни, закрепих ги до понеделник вкл. и след тов апак висока температура - всяка за по два - три дни. Тъкмо ги закрепих пак и по-малката от днес пак е с 38 градуса, а от снощи като започна един нов вид кашлица - суха и непрекъснат, не се спа изобщо. И сега пак я започна.
Вече не знам, една седмица на ясла, две вкъщи. Просто не знам какво правят там тия хора.

Казвайте моля някакви бабини рецепти за кашлица, болно гърло и висока температура - може и на лични. В чудо се видях вече, направо нямам сили.

# 96
  • ВАРНА
Това с болестите е най-неприятният момент от цялото мероприятие  Confused
brumbarche , бързо оздравяване на дребните  Simple Smile

Ева започна втора седмица, но силно се съмнявам, че ще я изкара до края. От вчера носът й тече направо като чешма - бистра бистра водица  Crazy
Ходи с желание "при лелите". Все я хвалят, че много пее и танцува. Ние с баща й не сме от най-музикалните и танцувалните. Да се чуди човек на кого се е  метнало това дете  Simple Smile

Спорна седмица на всички и без ни-как-ви болни  Simple Smile

# 97
Днес като я оставих в групата имаше само 5 деца  Shocked Другите сигурно са болни.Дано вече си заминават тия болести  #2gunfire
Аз звъннах да питам как е малката.Казаха,че много слушкала.Не е плакала.нахранила се е и щяха да лягат да спинкат.Включила се в урока по пеене и танцуване  Laughing Абе забавлявала се е.Надявам се това да не е само днес,а да е постоянно състояние  Praynig

# 98
Привет и от мен.
Ние вече втора седмица се борим с някакъв гаден вирус. ...
Казвайте моля някакви бабини рецепти за кашлица, болно гърло и висока температура - може и на лични. В чудо се видях вече, направо нямам сили.
много неприятно с тая кашлица. мога да ти дам съвет за чай, изварен копрес също помага при такава кашлица.(пресичаш 1 л. прясно мляко на котлона с лимонтузу или оцет и прецеждаш върху марля, поставя се около гърлото с найлонче отгоре, най-добре докато спи няколко часа).
личната прегледа ли ги?
за кашлицата можеш да им даваш такъв чай:
чупиш 1-2 ореха с черупките и ги слагаш така да се варят 10 мин в около половин литър вода, добавяш стрък индрише, босилек(стрити ако са- една чаена лъжица), парче локум да се запарят още 10 мин. прецеждаш след минута и ако ядат мед, слагаш, ако ли не, го подслаждаш с небет-шекер (аз купувам такъв от аптека, има го и в кауфленд при нас)
за температурата - внимаваш да не я смъкваш рязко. не знам какво ви предписва личната.
аз до 38.5 обтривам челото, зад ушите, свивките при лакътчето, китките, коленете, петичките с мокри кърпички и завививам с едно двойно чершафче, като в стаята е нормално 18градуса.
щом повтаря и температура, и кашлица, би трябвало на лекар.
и бързо оздравяване!

alex88, радвам се че няма проблеми Simple Smile нека и занапред да е така!

# 99
  • София
за кашлицата можеш да им даваш такъв чай:
чупиш 1-2 ореха с черупките и ги слагаш така да се варят 10 мин в около половин литър вода, добавяш стрък индрише, босилек(стрити ако са- една чаена лъжица), парче локум да се запарят още 10 мин. прецеждаш след минута и ако ядат мед, слагаш, ако ли не, го подслаждаш с небет-шекер (аз купувам такъв от аптека, има го и в кауфленд при нас)
Аз слагам към цалата тая красота и семки на дюля и вътрешното на дюлята.
И специално заради тоя чай крепя една саксия с индрише. Беше се оклюмалало есента, ама от скоро живна  Crossing Arms

# 100
Нашите лели все повтарят, че всички са там, но аз повече от 10 деца не съм виждала-. Винаги им текат сополи, като реки и лелите все ни успокояват, че това си е съвсем нормално.
Аз да ви кажа давам мед+масло и сода при кашбица, но ние сме вкъщи втора седмиц апод ред и така да ни хващат разни вируси ми се струва странно. Обяснявам си го само с храната от яслата, която взимаме....
Утре ще я водя на доктор, днес беше сутринта. Но ще нидаде антибиотик. Вече не знам дали има смисъл, все е вирус, все са ок и същата вечер хоп - започват се нови мъки и все аз си давам сиропите, а той само казва да, добре. Слуша дали не слиза на долу и обикновено дава антибиотик (когато ги води мъжът ми, него го спича,че слиза надолу и детет пие антибиотик почти всеки път). Зато искам и нещо допълнително да давам срещу кашлица и сополи.

Jos, малки са за ядки, док забрани до 3 годинки.

# 101
  • вече Пловдив
Бръмбарче, детето няма да яде отварата, а ще я пие. Няма как да се задави с ядките, нали ще я прецедиш.  Peace

# 102
бръмбарче, ако се съмняваш в това, че вашият педиатър изписва винаги АБ, води и при друг специалист за второ мнение, ако трябва потърси друг педиатър в района ви.
АБ се бори като правило с бактерии, а не с вируси.

за чая - са ти писали, прецеждаш. и можеш да добавиш вътрешното със семките на дюля или ябълка.
и аз още ядки не съм давала, но от този чай няма страшно да се задавят, а той облекчава и гърлото, и носоглътката. давай с лъжичка, ако не пият чай.

# 103
О, аз не за задавяне, а за алергии, особено, когато е нещо ново и се води алерген не е добре да се дава за първи път, когато детето е болно.
А педи, аз каот цяло съм си доволна от него, но някак бърза да изпише АБ, не е на първото ходене,н о на второто....то е верно ,че са малки, на 1,7 год. са, нормално е да се презастрахова, ама точно АБ колко вреди нанася.
Иначе давам мед и то отдавна, като тръгнаха на ясла им дадох Имуномикс и после реших, че вече може и мед, дадох им и сега им давам, но те рядко проявяват желание да го хапват.
За гърло слагам настърган белтък с пудра захар като компрес.

Ще пробвам компреса!!! Само да ми поясниш как точно пресичам млякото - чакам го да кипне с оцета или лимонтозуту в него ли?

# 104
  • Шумен
Ние почнахме втора седмица на ясла, силно се надявам да не се разболеят бързо. Докато спят нослетата им много хъркат и си мисля че може някой вирус да е. Аз не знам от къде го пипнах този вирус  или настинах но едва днес се чувствам по-добре удари ме в мускулите все едно съм тичала с километри такава мускулна треска на цялото тяло имах. Оставих събота и неделя мъжо с малките да не ги заразя дори не си стоях вкъщи и дано съм ги предпазила с това  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт