КОЗУНАЦИ - 2012г. - 1

• 100 704
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
И аз откривам сезона на кифличките и козунаците

тестото е много приятно и лесно на Макс-мама:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=475560.msg14253258#msg14253258
Оформих като мъфини, като кифлички и по начина на Angellove- все чудесни Wink

# 436
Хоп и аз да се разпиша с последна репетиция преди Великден .
Елексир , благодаря за рецептата с кис. мляко , аз малко поизмених стана с два вида млека  Laughing , като превес имаше киселото .Просто пригодих рецептата за месене на ръка и суха мая  Laughing/ Надявам се нама да се сърдиш Елексир  Praynig/
 Този път успях и конци да докарам - стана идеална работа .само сега и снимка ако успея да кача   Whistling.
Елексир   bouquet

# 437
  • Варна
Hrispa76 Заповядайhttp://video.bgnes.com/view/17569 освен плетката,която е много лесна,се вижда добре и мекотата на тестото Peace

# 438
  • София
Oфф, иде ми въобще да спра да ходя на работа тези дни и само да меся, да меся Crazy Такива вкусотии показвате, че не се издържа просто  bouquet

# 439

като за подарък станаха добре.

Последна редакция: ср, 04 апр 2012, 11:07 от miusli

# 440
Момичета моите козунаци станаха разкошни,рецептата е на Венета картофен козунак,

Венета специални благодарности мила  bouquet  bouquet  bouquet   ако не беше труда ти да опишеш толкова добре, лесно и достъпно направата на този козунак просто нямаше да успея!

Съветва всички които са неуверени,като мен да пробват ще видят колко е лесно и колко вкусен козунак се получава.

Естествено имах пак малка одисея с приготвянето,сложих всички продукти в машината да си меси,но се оказа,че тестото е много за моята машинка и тя горката се мъчеше,изключих от контакта махнах половината от тестото и включих да си продължи програмата,докато машината месеше,аз месех на ръка другата част от тестото,месих го около 20мин  и след това го бих 100пъти в масата,четох го някъде и реших да приложа,това тесто,което месих го сложих да втасва в купа с гореща вода и покрих с одеяло хубаво да се затопли,втаса точно за 1час,като това в машината,единият направих със стафиди,другият със сладко от череши,оплетох  ги,единият втасваше във фурната на 40 градуса другият отново сложих в купа с гореща вода и одеяло.
Този във фурната втаса за 40 мин,другият с водата за 50мин,много ми хареса този начин с водната баня,и ще го прилага и за в бъдеще задължително.
Пекох първоначално 25ми и след това още 20мин с фолио,както си е по рецепта,изпекоха се чудесно,като ги извадих намазах с бучка масло пак по съвет на Венета.
Момичета просто страхотен мек и пухкав козунак се получи с много тънка коричка,показвам ви само единият козунак,защото другият го занесох в парка в който играят децата след градина и го хапнахме с майките,беше ме срам да го снимам,но всички много го харесаха!
Снимките са ми малко лоши,от телефона са и бързах да излизам,за да взема децата от градина.

Днес отново ще правя половин доза и ще пробвам леко да увелича захарта,по желание на децата,ще пиша какво се е получило по късно

# 441
 Дойде време да представя моите неделни козунаци по рецептата на Еликсир -страхотна,лесна и при мен омесени в машината само със свинска мас! естествено от тях вече няма и помен и в неделя пак ще има репетиция   chef Единият със сладко от сини сливи,другия със сладко от портокалови кори,гарнирани с орехи.
  Отчитам,като грешка(моя)дългото време за втасване и от там поразлятите плетки,но страхотни на вкус!!!
    БЛАГОДАРЯ ЕЛИКСИРЧЕ   bouquet

# 442
  • град-държава
*Star*  , кифлите са станали страхотни и не виждам да са загубили форма, даже напротив.  Wink

Аз днес май ще претърпя провал. Исках да снимам стъпка по стъпка за месенето, като измених рецептата за бриоши, ама докато се наснимам и май премесих тестото - нещо не ми харесва, но съм го оставила във фурната сега да втасва пък ще видим какво ще излезе накрая.  Tired

# 443
  • София
Викам си:

„няма да влизам в темата за козунацитееее”,   

„не щЪ да влизам в темата за козунацитееее”,   

„ще се правя, че не я виждам тая тема за козунацитеееее”,

обачеееее ... снощи министъра на земеделието и храните, рече „правете си сами козунаци, не купувайте” и аз какво какво давай в темата, че да видим има ли нещо ново или няма.

Сега ще ви чета, че сте писааааали, писаааааали та сте се забравили.

Апропо приемам покани за дегустиране.

# 444
ahasver, благодаря, наистина ще ми е интересно стъпка по стъпка в снимков материал  Laughing
дядо хаджия , винаги са ми били полезни съветите ти, ще се радвам да постнеш един майсторски козунак с подробно обяснение  Peace

# 445
Искам да благодаря на ЕЛИХСИР за рецептата за козунак с прясно и кисело мляко стана ЧУДЕСЕН! Тази седмица продължавам с пробите и различни пълнежи ,надявам се да имам възможност да се отчета и със снимки.
ELIXIR-БЛАГОДАРЯ  bouquet

# 446

Хехе, внимавай какво си пожелаваш. Сега втасва козунакът на Венета, първият в живота ми  chef
Та, изходът е 50/50 Laughing

Добре, че има изкусни готвачки и готвачи тук, та поне такива като мене да гледат снимки.

# 447
  • София
...
дядо хаджия , винаги са ми били полезни съветите ти, ще се радвам да постнеш един майсторски козунак с подробно обяснение  Peace

Ами ще видя дали ще експериментирам нещо ново и ще го споделя. Сега съм захванал един козунак само със сметана (без вода) и пудра захар в тестото, ама тепърва ще чакам да видя резултатите от това.

Хехе, внимавай какво си пожелаваш. Сега втасва козунакът на Венета, първият в живота ми  chef
Та, изходът е 50/50 Laughing

Добре, че има изкусни готвачки и готвачи тук, та поне такива като мене да гледат снимки.

Ами то аз все хубави работи си пожелавам.

# 448
Belbey,много добре си направила,че си комбинирала млеката,както виждаш и така става без проблем.Благодаря ти за хубавите отзиви!   bouquet
Става с всякакво мляко,а миналата неделя правих и с квасена сметана,също станаха бижу Crazy,но още си оправям снимките и ще покажа малко по-нататък.

Петя,Kristalin  и Ива,много ме радвате,дами!    bouquet

Дядо Хаджи,ще стане и с квасена,но ти знам,че също нямаш съмнения.Чакам да видя и твоите!Много ми е драго,че намина,тъкмо се чудех защо ни изостави! Hug
Като се върнеш назад ще прочетеш,но да кажа пак-ако не ми беше вдъхнал кураж преди 2-3 години,и не ме беше напътствал и аз сигурно щях да се откажа след първия си провал.Та в тази връзка-благодаря ти за помощта и подкрепата!    bouquet Hug   bouquet

Gali D ,ама че меки козунаци си отвъртяла,страхотни са!Но за тази неделя съм планувала с плодово млако по идея на Вени Hug!Картофения ще остане за догодина.

# 449
  • забравих си мисълта...
Petia_Tag, чудесен козунак.

Miusli, много са сладурести козуначните ти мъфини.

Gali D, козунака ти е прекрасен, въздушен, пухкав и отлично изпечен.

Iva.а и твоите козунаци са прекрасни.

Дядо Хаджия, хайде де, откога чакаме да се включиш и ти.

Аз днес правих три козунака за подарък. Успях да отделя малко тесто и за един мъничък, кръгъл козунак за малкия, че той не приема да няма за него Simple Smile.

Еликсир,   Hug  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт