Прием детски ясли Варна 2012

• 56 686
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Поли, още веднъж казвам - не съм подавала документи при раждането на сина ми, подадох март месец и август му излезе номера. Така че колкото и да са малко местата в яслите, очевидно не са необходими чак такива драстични "мерки".
август е бил приет, но ако си спомняте имаше прием на над 600 деца тогава. До август 2013 ще излизат по 1-10 места ( много са 10 ..)

Надеждата е хубаво нещо, ама реализма също

# 601
Мисля,че все ще я вземат някъде независимо от това кога са подадени докоментите,попитах те дали детето ти ходи на градина,защото ми се струваш добре запозната с ъс темата,но и сякаш малко ефектирано от това,че си чакала пред градината денонощно.Ако сега  се подаваха докоментите както преди със сугорност и ние щяхме да чакаме.Смятам,че всяко дете има право да ходи на градина,независимо от това по какъв начин са подадени докоментите и колко са информирани родителите му.Пожелавам късмет на всички кандидатствали,както и на теб Поли
В крайна сметка и през ум не ми е минавало,като родих да ходя по градини и да записвам детето за която инфо. благодаря.Дали са на "зор" родителите или не децата им да ходят на градини,като не ни ги вземат,ще си гледаме в къщи,няма какво да се направи Wink
Аколкото до предложението за аспарухово,много ми е далече,аз живея в кайсиева,ще ми излеза доста скъпичко ,но ако не я приемат може и там да опитам

# 602
  • Варна
Здравейте на всички! Бих искала предварително да се извиня,ако някъде в темата сте говорили за документите за прием ,но нямам много свободно време и само прехвърлих страниците. От къде да изкарам удостоверение за МДТ(местни данъци и такси)????АЗ вече подадох останалите документи в яслата и се оказа ,че само този ми липсва,а с малко дете не ми се лута из града..дали не е в сградата срещу мебелна палата??? Благодаря ви предварително и отново се извинявам ако вече сте го обсъждали  bouquet

# 603
evropa_varna , да в Изчислителния център срещу Мебелна палата можеш да си изкараш бележката. Можеш също и на изнесените бюра, но там е по-скъпо. На Съборни има такова, срещу Стоматологията.
п.п - поправих се, не е сливница, а съборни Simple Smile

# 604
  • Варна
Точно там е - срещу Мебелна палата.  Peace

# 605
..дали не е в сградата срещу мебелна палата???
Това е един от вариантите, да. Аз лично ги вадих от пункта на Съборни срещу Стоматологията, където май е малко по-скъпо, но там пък ми е близо до работа.

# 606
  • Варна
Благодаря ви за бързите отговори!Успех ,аз тепърва ще се занимавам и интересувам за ясли. Незнам как се казва детската градина в левски(до военна болница),но останах разочарована.Тя е ОДЗ.Април минах да получа инфо от директорката за яслените групи колко са,кога е приема и кага да подам документи впердвид възрастта на детето,тя ми каза:"Няма да ви лъжа,не се занимавайте да подавате,няма да го приемем!!!!" Shocked "Децата които чакат и са с предимство са повече от предвидените бройки"Ние обикновенните хорица,с обикновенна работа и заплата трябва да си гледаме децата вкъщи с 35 лв детски,незнам дали не беше скрит намек за рушвт(според мои познати с деца е именно това!)лек ден на всички

# 607
  • Варна
Тези, които скоро са правили изследвания за ясла. Полагат ли се по ЗК и ли си ги плащаме? Трябва ми точна информация. Simple Smile

"Няма да ви лъжа,не се занимавайте да подавате,няма да го приемем!!!!" Shocked "Децата които чакат и са с предимство са повече от предвидените бройки"

Не те е излъгала директорката, била е откровена. Местата за яслена група бяха 25, а с предимство малко повече.
А и нали знаеш, че за ОДЗ и самостоятелните ясли се подават по различно време и нямат нищо общо помежду си?

# 608
  • Варна
Полагат се направления за изследвания, като станат на 2г., но аз казах, че очаквам да тръгнем на ясла и педи каза, че тогава ще ми даде направленията. Даде направления за всичко, без васермана, но пак доплатих нещо в лабораторията (Санита).

# 609
Pepsilight, тъкмо днес правихме изследванията. От личния лекар на малкия взех направление за педиатър (нали още се води на детска консултация), който пък ми даде направленията за изследванията му. Само васермана на родителя няма направление.

# 610
Явно вече и след втората годинка е въпрос на добра воля от страна на педиатрите  Sad

# 611
  • Варна
На мен личната ми каза, че не се полагат по ЗК (само за глистите). Така че ще си ги плащаме. Пак сме от прецаканите. Поне минах васермана като бременна.

# 612
Кристиана, нищо лично, но поглеждай си написаното преди да постнеш- имаш по 5-6 грешки на ред и по 1-2 на дума, дразнещо е, дори първолаците пишат по- вярно. Иначе наистина очаквай да ви приемат догодина. Ние чакахме  повече от година

# 613
Ние си платихме всички изследвания в МЦ Младост излязоха 42 лв. с васермана... нашата лекарка каза, че нищо не ни се полага Sad
Иначе днес ни беше първия ден в яслата - Иглика ... мина добре... беше малко шашнат малчо, но не е плакал... стоя 1 час ... казаха, че кротувал и обикалял из групата... лелките и персонала на пръв поглед са много мили... и така Simple Smile

# 614
За изследванията, въпреки направленията трябва да имате 20 лв.

На мен ми излезе 6лв васерман + 2 лв такса са кръв и урина + 12 лв ( микробиология в Терапията ) салмонела  = 20 лв.
На приятелка , която ги е правила в Санита 6лв васерман+  10 лв за салмонела+ 3 лв потребителската такса за изследванията , които са с направление.

Това мнение е от личен опит, явно на различните места малко варират цените

Общи условия

Активация на акаунт