5-6 телешки пържоли, моите бяха от плешка май, се накисват в марината от чаша червено вино, сока на половин лимон, черен пипер, 1 глава лук и 2-3 скилидки чесън. Оставя се да преседи 24 часа. След това месото се подсушава в салфетка и се овалва с брашно. Запържва се в нагорешен зехтин докато се зачерви и от двете страни. Към зехтина се добавя 1/2 чаша телешки бульон и сока на 1/2 лимон, месото и се захлюпва да къкри 30-40 минути на бавен огън. Добавя се още 1/2 чаша бульон, черен пипер и малко риган и се оставя да къкри до готовност. При мен беше готово за около 1 час. Накрая добавяте 150 г черни маслини без костилка ( а може и черни и зелени) и още малко риган. Изваждате месото и го нареждате в чиния, а към соса добавяте 2-3 лъжици заквасена сметана и заливате месото.
Да ви е сладко!