Да започнем заедно да се храним здравословно

• 59 833
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
Това, което съветва Катерина, сме дискутирали с един известен тукашен триатлонист.
Той също казва повече протеини след тренировка, а преди - набляга на въглехидрати.
Simple Smile

# 271
Като казахте кокосово масло се сетих, че наскоро четох, че може да се употребява и като средство против кърлежи. Смятам да изпробвам, защото при нас гъмжи от такива гадинки и мен много ме е страх от тази борелиоза.

Черните маслини ги боядисват с железен глюконат (E 579) или железен лактат (E 585). Иначе ето какви са естествените цветове на маслините.

Пак за холестерола да ви питам защо си го изследвате - заради някакви здравословни проблеми или просто така профилактично? Аз нямам представа моят как е и не ми е и хрумвало да го изследвам. newsm78

Вкъщи никой не приема никакви добавки. Аз съм на принципа, че щом нещо липсва, значи храненето и начинът на живот искат промяна.

Исках още да ви кажа, че темата ми е много полезна и да ви благодаря за споделеното. Давате ми нови и стари теми за размисъл. Даже вече съм си направила нещо като план какво искам да променя, за да стане храненето ни още по-здравословно (каквото и да значи това наистина).

# 272
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Тук 1 кг. био такова е 18 евро.

може ли линк?  Wink

благодаря на всички, които споделят  Hug

# 273
  • Sofia
Това,което съм чела,чула и гледала за маслините е ,че са един вид,но в зависимост от времето по което се събират се различават по цвят и вкус...

# 274
Ами чудесно тогава, най-обичам въглехидратни закуски  Laughing .
Синьо, на мен са ми го изследвали заради ендокринологични и хормонални проблеми, ама точно от високия холестерол не съм се стресирала, други неща повече ме притесняват.

може ли линк?  Wink

Разбира се, ето това е, всъщност било 18.95  Blush
http://www.amazon.de/Bio-Kokos%C3%B6l-Virgin-Coconut-1000ml/dp/B … 084510&sr=1-2

Не помня обаче колко излизаше доставката. Има още три предложения в този ценови диапазон, +/- 1 евро.

Допълвам се, сега видях, че има и за 16.80  Money Ама е в пластмасов буркан, следващия път от него, пък ще си го пресипя.

http://www.amazon.de/Bio-Kokos%C3%B6l-Virgin-Coconut-1000ml/dp/B … 084510&sr=1-6

# 275
aaaaaaaa маслини отказвам да кисна Peace
*
за спортуващите тук може да е интересен тоз' младеж, книгите му са малко фанатични,но доста информативни,има хубави рецепти за домашно правени енергийни закуски за изпът (а той бая пътува)
http://www.amazon.com/Brendan-Brazier/e/B002BOHSCQ/ref=ntt_athr_dp_pel_1
*
кафе ; обяд-салата огромнейша с много ядки,ягоди,сирене ; спанак на листа хрупам помежду; за вечеря- качамак
децата закусваха тост без нищо с боровинки;за обяд имат пита джоб със спанак,домат,кашкавал и орехи + банан+ целина и моркови+ шоколадче
*
правя един фейсбук албум с вечерите на децата (ожалени живи от баби и роднини кк седят гладни от нашите вег.измислици Mr. Green) ,ще ви го метна като стане по-представителен

# 276
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
ожалени живи от баби и роднини кк седят гладни от нашите вег.измислици Mr. Green)

Joy
мен от сега ме питат кога и дали ще давам на детето месо  ooooh!

Умбра, благодаря

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 17:11 от asyalein

# 277
Анет, точно Брендан имах предвид. Да, веган е. Wink
Много е готин, нормален Simple Smile)))) така да се каже и ненатрапчив. Аз го харесвам, срещали сме се.

Маслините бяха точно такива, каквито Синьо ги е показала. Просто бяха сортирани на по-светли и по-тъмни.

Изследвания си пускам най-вече от любопитство (веднъж годишно). Simple Smile Според стандартните кръвни всичко е наред. Според натуропата ми все имаше нещо да се оправя.

# 278
забравих да ви кажа че според филма с тоз' дето кара на зелени сокчета 60 дни, 1 ден огранични зеленилки струват 30 долара в Щатите..това изчислих аз е около 3600 долара/месец за нашето сем.,айде ако кажем че децата пият по-малко,към 3 бона (за сравнение,нашия бюджет за ядене е м-у 600 и 800 дол на месец)..разбира се може да се прави и за далеч по-малко с повече акъл,но пак е спъпо от гадорийките по фаст фудовете  за по лев..в този ход на мисли по-долу е хит в момента по всички медии,има ги фри на страницата всички части..

http://theweightofthenation.hbo.com/films/trailer#/films

# 279
  • на острова на мечтите
Влизам само,за да се запиша при вас! Стана ми интересно! Аз от около една година се ровя по темите за здравословно хранене, а на 2_ри юни ще стане една година откакто не хапвам млечни и всички производни. Сега искам да изчета всичко, но не времето ми е ограничено.
Приятна вечер ви желая!

# 280
Анет, къде е този филм със сокуващия 60 дена? В долния линк ли? Нещо не се ориентирах.

Моят мъж беше на зелени сокове 2010-та около 90 дена. Не знам колко ни излезна, но не сме купували изцяло био продукция. Всъщност плодовете и зеленчуците не са ни 100% био в обикновеното ежедневие дори и към момента. Правим каквото можем, но не на всяка цена.
Миналата година целият май месец бяхме и двамата на такова разтоварване. Тогава купувахме био на едро от един склад. И така ни излизаше почти като при конвенционалните зеленчуци.
Тази година е само той на сокове, пак целия май.
Децата в тези периоди си ядат нормално.

# 281
Анет, къде е този филм със сокуващия 60 дена? В долния линк ли? Нещо не се ориентирах.
to mnogo инфо,много нещо Laughing
ето го филма,интересен е определено,особено за абсолютни-зелен-сок-лаици като мен
http://www.imdb.com/title/tt1227378/

Другият линк е за същото от друг ъгъл-затъстяването на Америка като сериозен иконом/соц/полит проблем,4 серии които са информативни и умишлено стряскащи..

# 282
  • Варна
Ами чудесно тогава, най-обичам въглехидратни закуски  Laughing .
Синьо, на мен са ми го изследвали заради ендокринологични и хормонални проблеми, ама точно от високия холестерол не съм се стресирала, други неща повече ме притесняват.

може ли линк?  Wink

Разбира се, ето това е, всъщност било 18.95  Blush
http://www.amazon.de/Bio-Kokos%C3%B6l-Virgin-Coconut-1000ml/dp/B … 084510&sr=1-2

Не помня обаче колко излизаше доставката. Има още три предложения в този ценови диапазон, +/- 1 евро.

Допълвам се, сега видях, че има и за 16.80  Money Ама е в пластмасов буркан, следващия път от него, пък ще си го пресипя.

http://www.amazon.de/Bio-Kokos%C3%B6l-Virgin-Coconut-1000ml/dp/B … 084510&sr=1-6
Отпадна ли забраната за доставка на храни? Преди не шипваха нищо хранително от амазон до Бг. Thinking

# 283
Интересно къде живеете? Мога да ви дам идея за био или поне местна продукция - обикаляйте местни ферми и производители. Това винаги съм го правила, когато съм можела, където и да съм живяла. Стига да имате кола - купувайте направо от производителя. Около вашия град все някъде има такива. На всякъде малките производители са притиснати от комерсиалните гиганти. Хем на вас ще ви е евтино, хем те няма да си разпродадат продукцията на безценица.

# 284
Интересно къде живеете? Мога да ви дам идея за био или поне местна продукция - обикаляйте местни ферми и производители. Това винаги съм го правила, когато съм можела, където и да съм живяла. Стига да имате кола - купувайте направо от производителя. Около вашия град все някъде има такива. На всякъде малките производители са притиснати от комерсиалните гиганти. Хем на вас ще ви е евтино, хем те няма да си разпродадат продукцията на безценица.
Живея в Щатите,сравн.голям град,има доста пазари,но цените са убийствени (домат за долар; 3 стръка лапад/зеленилка 3 долара; 3 лукчета зелени долар)С тези цени ви е ясно колко сок можем да пием Mr. Green Има ферми,но това значи всеки уикенд 1 ден да е загубен напълно поради разстоянията + продукцията която имат тази седмица не е гарантирана (така мин.година ядохме зелен фасул 3месеца нон стоп). Има начини разбира се,но не е лесно хич,поне за мен,с работа на пълен ден и 3 деца ,всяко с неговото 20 уикенда,бая иде..

Общи условия

Активация на акаунт