Въпроси към Класически хомеопати 21

• 56 812
  • 730
  •   1
Отговори
# 240
Мира, аплодисменти!  bouquet Още повече, че детенцето ти е малко, а още от сега вървите по верния път.

miraluba, високата температура не носи никакви негативи, напротив. Наблюдава се за няколко неща при висока Т и толкова.
Praynig
Кои неща се наблюдават при висока Т?

# 241
Не е с лошото Тандонова. Просто темата е Въпроси към класически хомеопати, а ти явно не правиш разлика. Няма лошо, всички сме били така.  Peace Линкът, който ти е дала, може да ти бъде много полезен.

Каси, аз лично наблюдавам да не е над 40, защото разликата до 41  е много малка и вероятно бързо постижима. Наблюдавам дали приема достатъчно течности и дали има разстройство и повръщане, защото тогава рискът от обезводняване се повишава. Ако няма  разстройство и повръщане, не наливам с течности, подсещам, ако не ще, не ще. Студени крайници не ме плашат. Вероятно ще се дописвам, защото ще се сетя за още нещо, но щом не ми изскача веднага, значи няма да е толкова важно. Лично мнение. Разбира се това в случай, че нямате веднага връзка с хомеопата си.

# 242
Аз бих оеднаквила Т-та на цялото тяло. Студените крайници, затоплени добре, смъкват в по-нормални (пардон, поносими) граници Т-та. За течностите - да, научих се, че не трябва да наливам докато не поиска само. Даже това е признак, че се оправя (ако поиска само да пие).
Мислих си дали се наблюдава например зеници, цвят на лицето, мрънкане, въртене, заглеждане в една точка .... и др., които да ни дадат знак, че нещо не е наред, че е опасно и трябва да вземем спешни мерки - по-точно една гореща вана на около 38,00 - 38,3 например. Или нещо, което не се сещам или не знам.
Кои са външните симптоми, които да ни кажат: опасно е вече, действай бързо ... или няма такива? Или се осланяме на инстинкта си? (Аз на моя не се доверявам много много).

# 243
  • Пловдив
Хайде не с лошото де!
Първо, чети по-бавно и ако трябва по два пъти!
Момичето пита а аз и споделям чуто и видяно.

Ама човек като иска да Ви помогне Вие се засягате!Защо ли???Явно има защо Mr. Green

Казвам го пак като препатила майка,минала по тоя път мнооого преди Вас,ама като искате по трудния н-н Ок,Ваш избор!

Лека вечер!

# 244
Аз не бих се мъчила да уеднаквявам, защото така ще си замажа картината и ще си подведа хомеопата. Впрочем не ми се вярва да успееш, защото тялото си знае работата  къде какво да активизира, в коя зона и т.н.
 Замислих се за това въртене, зеници и т.н. Добре е да се разбере, ако човекът е в делириум, наистина.
Мисля си, че е добре да се следи по-скоро сърдечната дейност и дишането най-вече, Thinking ясното съзнание донякъде, въпреки че децата често бълнуват и се унасят при висока температура, цветът на кожата - дали е синкав и прочие. Ако "гори", но диша добре, въпреки че е логично да е учестено, не се притеснявам. Говоря за себе си, пак да подчертая. Всъщност сме имали две или три такива състояния с такава интензивна температура, която е отшумявала сама за броени часове, но това е при моите деца. Колкото дечица, толкова поведения, толкова лекарства...
Но определено не съм стигала до състояние да решавам дали да потапям във вода... Мазала съм с хладна кърпа тялото, но само когато детето го поиска, ако не му е приятно, не пипам. Ако иска да се завива, завивам, ако не, не.

# 245
  • Пловдив
И аз така...след няколко Т и лечение с хом.,вече не се притеснявам толкова.Е,поне се опитвам...
Но и при нас действа добре затоплянето на краката-ако иска-както и когато гори,сам си иска къпане с по-хладка вода.Това се случи отново съвсем скоро и всичко се разви мноого бързо и трая само 1 нощ.Много бързо качи от 37,2 до 39,2  Rolling Eyes буквално за 5 мин. Както му беше студено,почна да рита одеялото и поиска душ,не искаше да пие.Пожела едва,когато отшумя Т.Правих само леки хладни компреси на китките на ръцете и мокри чорапки,ако краката са топли.

Но Мечето е права,че всеки човек си е различна натура Peace И всеки родител си познава детето.Но наученото и прочетеното от тук напр. за Т много ми помага. Peace

# 246
  • Пловдив
полипи на гласните струни,които според лекарите изискват оперативна намеса,могат ли да се повлияят с хомеопатия,т.е. да се избегне оперативната намеса?

# 247
  • Пловдив
tandonova79, а вие при кой ходите в момента? Наистина с опита си може да си много по-полезна.
Аз съм много изнервена тия дни, няма няма и Тити като зачерви гърло се влошава с часове.

# 248
Нико, може. Това не е необратима патология. Щом изчезват от матка, от нос... какво пречи да изчезнат от гласните струни. А и никой не гарантира, че след една такава ОСОБЕНО фина операция, няма да се появат пак.

# 249
  • София - Варна - Бургас
И аз така...след няколко Т и лечение с хом.,вече не се притеснявам толкова.Е,поне се опитвам...
Но и при нас действа добре затоплянето на краката-ако иска-както и когато гори,сам си иска къпане с по-хладка вода.Това се случи отново съвсем скоро и всичко се разви мноого бързо и трая само 1 нощ.Много бързо качи от 37,2 до 39,2  Rolling Eyes буквално за 5 мин. Както му беше студено,почна да рита одеялото и поиска душ,не искаше да пие.Пожела едва,когато отшумя Т.Правих само леки хладни компреси на китките на ръцете и мокри чорапки,ако краката са топли.

Но Мечето е права,че всеки човек си е различна натура Peace И всеки родител си познава детето.Но наученото и прочетеното от тук напр. за Т много ми помага. Peace

Извинявай т.андонова, но май не си научила кое е добре за детето при висока Т. - защото най-вредното е да се слагат, цитирам: "...хладни компреси на китките на ръцете и мокри чорапки,ако краката са топли."
...иначе си права, че: "...много ми помага" . Да, на теб и други майки може би помага да се успокоите, но е мн. вредно за децата, защото нарушава циркулацията на кръвта в тялото и тя от студените крайници се изтласква в главата, което е една от предпоставките за гърч!

# 250
  • Добрич
А какво се прави в крайна сметка за облекчаването на детето, когато има висока температура, говоря особено за малки деца, които още не могат да кажат как се чувстват  newsm78

# 251
  • София - Варна - Бургас
А какво се прави в крайна сметка за облекчаването на детето, когато има висока температура, говоря особено за малки деца, които още не могат да кажат как се чувстват  newsm78

Освен подходящото за конкретното Остро състояние хо л-во, ако краката са студени, трябва да ги затоплим, а при Т. 39 - 39.5С може да се слагат изцедени влажни кърпи на главата и в областта на сърцето.
    В никоя цивилизована страна, Т. до 39С три денонощия не се сваля!
 В някои държави и до 39.5С, което е приела за нормално и хомеопатията.

Виж повече тук:
Грип! – План за действие на Жизнената ни сила. Високата Т.: възможни причини  

# 252
Ще разясниш ли защо трябва да се затоплят студените крайници?

# 253
Всъщност въпросът беше какво да следим и какво може да ни притесни когато Т е висока (уточнявам, че "висока" за всяка майка е различно. Моята психологическа граница е 39,00).
От тук научих, че Т на цялото тяло е добре да е еднаква и ако крайниците са студени е добре да се затоплят, т.е. Т да се уеднакви  Embarassed
Не трябва да се слагат студени кърпи по ръцете, китките и т.н.. Може само на главата, а току що разбрах - и на сърцето.

Сега списък на наблюдаваните изяви на организма:
Дишане: при нас винаги е учестено и повърхностно
Пулс: силно и бързо сърцебиене
Зеници: обикновено силно разширени
Цвят на лицето: червен, бузи - изпръхнали, сухи
Очи - влажни

Хелп за други и какво да внимаваме?

# 254
Един много спешен въпрос - извън темата за Т
От 2 дни се сдобих с бяло зайче - подарък на щерката за Рождения й ден. Аз не знаех, че има уговорка с приятелката й, шокът беше голям за мен, бързо пригодихме клетка и се научихме да храним и гледаме заек.
Уж животното се чувства добре - гушка се, лиже, заспива в ръцете ми (и на децата също), но току що видях, че очичките му са мокри и май е плакало. Козинката от очите към нослето е мокра и самите очи са поизпъкнали (с червени очички е).
Два факта: зайчето е гледано от приятелката на дъщеря ми и искаха друг да поеме грижите (може да плаче за момиченцето).
Вчера за първи път го оставихме само през нощта (лека светлинка му оставих, вода, морковки, ябълка, заешка храна, корички хляб) - може да е плакало за нас.
Какво да му дам?

Общи условия

Активация на акаунт