Неа Врасна - Гърция

• 196 495
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
Ами ние сме били там само за една вечер преди няколко години и то през зимата, та някакви особени впечатления нямам. Собственикът беше симпатяга. Пожелавам ви приятно изкарване  Peace

Благодаря за информацията. Имам още 2 въпроса:

1. В нет-а ми излизат 2 маршрута за Аспровалта - единия е през  Серес и оттам отбивка за Аспровалта и друг маршрут където се минава през Солун и след това се качваш на магистрала до Аспровалта. Кой маршрут според вас е по-добре да изберем?

2. Чета също, че на всеки час има автобуси до Солун, имате ли идея каква е вената на билета, за да преценя дали е по-добре да отидем с кола или автобус.

Благодаря предварително!

# 196
През Серес пътят е доста по-кратък. При всички положения ти препоръчвам него. Ако имате GPS, най-добре му задайте Nea Kerdilia (това е малко преди Аспровалта и оттам няма как да се загубите, само направо карате покрай морето), за да не ви забута през Солун. Ако не, просто си вземете една карта на Гърция и се водете по нея.
А тия автобуси така и не ги разучих. Който знае, да пише  Peace

# 197
  • София

1. В нет-а ми излизат 2 маршрута за Аспровалта - единия е през  Серес и оттам отбивка за Аспровалта и друг маршрут където се минава през Солун и след това се качваш на магистрала до Аспровалта. Кой маршрут според вас е по-добре да изберем?

От Кулата следиш табелите за Серес, после хващаш пътя за Драма, на около 30 км от Серес има отбивка за Амфиполи ( следваш табелите за Солун), после където Струма се влива в Бяло море се качваш на магистралата и гледаш за табелата  Аспровалта-Н. Врасна- Ставрос
Така пътувахме ние Peace

# 198
Ако пътуват до Аспровалта, може и хич да не се качват на магистралата, по-бързо ще стигнат просто по жълтия мост, покрай лъва и после по стария път край морето. Peace

# 199
  • София
Ако пътуват до Аспровалта, може и хич да не се качват на магистралата, по-бързо ще стигнат просто по жълтия мост, покрай лъва и после по стария път край морето. Peace
Да, има и път покрай морето, но ние се качихме на магистралата, защото не го знаехме и си гледахме табелите за Солун Peace

# 200
Така е, да. Преди да започнат да правят тези обновления на пътя, се минаваше направо покрай Амфиполи и по едно кръгово директно се качваше човек на магистралата. Тогава и ние карахме по нея, но сега малко се обезсмисля, защото качването е доста по-нататък. Обаче старият път (който си е съвсем хубав, де) е много приятен и живописен, морето се синее ли синее ...  Mr. Green

Последна редакция: нд, 22 юли 2012, 08:15 от Old Sport

# 201
  • Sofia
Момичета, помагате много с информация, много ви благодаря  Hug Hug Hug

# 202
Някой пътувал ли е от Пловдив за Неа Врасна? От къде е по-добре - Златоград или Свиленград- колко километра и часа е през едното и другото място? Знам, че през Златоград е с доста завои.

# 203
  • В полето, под тепето.
galinkacat -пътуваме през  Гоце Делчев. Пътят не е много хубав, но не виждам никакъв смисъл да се обикаля през Свиленград! Не мога да ти кажа километри и часове., но чичко Гъгъл може! Simple Smile

# 204
  • София (Възраждане)
Някой пътувал ли е от Пловдив за Неа Врасна? От къде е по-добре - Златоград или Свиленград- колко километра и часа е през едното и другото място? Знам, че през Златоград е с доста завои.

Аз съм пътувала през Златоград за Врасна, но от Смолян. От пловдивчани зная, че те, ако нямат спирка в Смолян, предпочитат Гоце Делчев.
Ако решите все пак да минете през Златоград и по принцип не пътувате зле, мога да те уверя че пътят е напълно проходим и доста безопасен, тъй като движение почти няма. Сложен маршрут е, високопланински, много калкатици и серпентини, затова на мнозина им се струва непосилен. Ние обаче свикнахме. Живеем в София, но вече три години наред предпочитам да отидем първо в Смолян и през Златоград - в Гърция, отколкото да минаваме през Кулата.
Свиленград определено е далеч и няма смисъл.

ПП Пътят от Пловид до Смолян е около 2 часа, от Смолян до Ксанти е около 3, Ксанти - Врасна - не помня точно, вероятно около 2 часа.  Май от Плодвид ще дойде около 8 часа до Врасна newsm78

# 205
Да, от Пловдив - или през Златоград, или през Илинден (Гоце Делчев). Кулата и Свиленград идват твърде далеч  Peace

# 206
  • В полето, под тепето.
Как 8 часа , около 5 са!  Peace
Аз не мога да кажа точно защото ние си съчетаваме пътуване с почивка в България, с отбиване тук и там.

# 207
  • София

Via Michelin казва, че пътят от Пловдив до Неа Врасна през Гоце Делчев е 294км и все взема за 6 часа http://www.viamichelin.com/web/Itineraires?strStartLocid=31MzU1Z … km&devise=1.0|EUR&indemnite=&carbCost=1.5&autoConso=6.8&villeConso=6&routeConso=5.6

# 208
  • София (Възраждане)
Явно ние сме се шматкали по пътя. А виа мишлен не даваше допреди няколко седмици път през Златоград, добави ли са и това КПП, което е супер, ей сега ще разгледам и аз.

# 209
Здравейте, моля да ми кажете нещо за хотел Димитрис, Неа Врасна, запазила съм студио за периода 10,08-15,08?

Общи условия

Активация на акаунт