Орхидея - тема 8

• 115 632
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
Извинявам се, ако вече сте обсъждали, но някой вземал ли е фаленопсис от Икеа? Дали са хубави растенията, че съм решила да купувам?

# 436
  • София
За ИКЕА не знам, но имаше хора, които си купиха при откриването на магазина.

В Карфур има промоция - по 10 лв са.

# 437
Купих моята от Икеа. Изкара около два-три месеца много свежа и вчера и окапаха цветовете. Доволна съм, пак ще си взема, там са 11 лв. и нещо.

# 438
Моите бебета си имат нов дом!

# 439
  • София
Аз имам 3 орхидеи от Икеа и то когато са в зоната за намаление.Водят ги -лош търговки вид и са по 3лева.Едната вече 3 седмица е в нас и още не е прецъфтяла,другите 2 броя-едната изкарва сефа стебълце за да има пак цвят.Нищо има няма на орхидеите.
На пазара Дим.Петков днес имаше пак намаление на орхидеи-бяла -5лв и цветни 9лева..

# 440
Вчера се сдобих с още един прекрасен фаленопсис (купих си го от борсата, от където да всичките ми вече 4 Simple Smile). До сега винаги съм поливала орхидеите си с душа в банята (така и пишеше на етикетите им), но явно този е от друг сорт и на етикета пише, че се полива чрез потапяне. Прочетох темите за поливане от първата страница, но нещо не ми стана ясно как точно се извършва това поливане чрез потапяне. Може ли някой да ми разясни?  Embarassed
И също - щом на етикета е показано, че се полива чрез потапяне, то това значи ли, че не мога да я поливам по друг начин? Ще ми бъде доста по-лесно, ако поливам всичките си орхидеи по един и същи начин.  Grinning

# 441
  • Варна
Всички фаленопсиси могат да се поливат директно отгоре или чрез потапяне Simple Smile С потапяне е по-добре, защото корените поемат повече вода и се заспасяват за по-дълго време. А как точно става - вземаш съд, по възможност малко по-широк и висок от саксията (може и по-широк де), пълниш го с вода и потапяш саксията, така че водата да стигне 1 пръст под ръба и. Оставяш я така потопена - зимата за няколко минути, лятото може и по-дълго, изваждаш, оставяш да се отцеди хубаво и готово.

# 442
Всички фаленопсиси могат да се поливат директно отгоре или чрез потапяне Simple Smile С потапяне е по-добре, защото корените поемат повече вода и се заспасяват за по-дълго време. А как точно става - вземаш съд, по възможност малко по-широк и висок от саксията (може и по-широк де), пълниш го с вода и потапяш саксията, така че водата да стигне 1 пръст под ръба и. Оставяш я така потопена - зимата за няколко минути, лятото може и по-дълго, изваждаш, оставяш да се отцеди хубаво и готово.

благодаря ти !! Hug

# 443
Здравейте, момичета Grinning влизам пак да се похваля Simple Smile цветоносите на фалчетата започнаха да се показват по график Grinning всички ги преместих вкъщи още юли, тъй като си смених работата и вече не мога да си правя офис ботаническа градина, та надявам се всички да са ок и да презимуват за първа година вкъщи, където е по-студено. Май не им се отрази толкова зле пренасянето Grinning

Радостния повод е, че ми бяха подарили един милтонопсис в края на юли, който до сега не мърдаше въобще. Беше целия с изгнили корени и разпадащ се субстрат. Орязах загнилото, пресадих го в нов субстрат и пак не упорито не мърдаше и не мърдаше. Днес като го поливах гледам пуска на няколко от старите коренчета нови връхчета Grinning и нова мъничка булбичка Grinning

# 444
# 445
Очите ми останаха в тази ванда, великолепна е  Heart Eyes Heart Eyes...дълго да те радва Наде!

# 446
  • Бургас
Аз първо в другия форум се прехласнах,всичките са със страхотни цветове.Много да ти цъфтят,да те радват а ние покрай теб Heart Eyes

# 447
Момичета, моля за съвет. Фаленопсисът, който си купих преди малко повече от 3 месеца, прецъфтя. Знам че сега трябва да отрежа цветоноса над най-долното разклонение, нали? Това, което ме притеснява обаче са листата, мислех си че са ок, но когато сложих до нея чисто новата орхи, ми направи впечатление колко по-меки са листата на старата, по-светло зелени, а едното на всичкото отгоре е започнало лекичко да изсъхва по края   Shocked Почвам да се чудя какво не направих както трябва, толкова беше красива, когато я взех, помагайте моля ви!!!  Rolling Eyes

# 448
# 449
  • В най - голямото село
Вчера на пазара Д. Петков имаше страхотни Орхидеи - 12.50 лв. Имаше и една синя - 30 лв.

Общи условия

Активация на акаунт