Орхидея - тема 8

• 115 636
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
  • Gone with the wind
Лаленце, ако и аз бях така да съм без голяма част от орхидеите ми  Mr. Green

Маги, струват ми се скъпи растенията. В практикер хибридите (каквито предлага сайта, който си дала) са по-евтини, пък можеш да си ги огледаш и избереш спокойно.
Погледни в http://www.tropiki.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3 Поръчвала съм 1 път, но съм много доволна от полученото (както и повечето поръчали орхидеи от там)

Ина, и аз се хилих на "дивите орхидеи" не можах да видя добре булбите, но са я камбрии, я онцидиуми, я нещо от сорта

# 421
Ку4о и аз така си помислих  Joy А от този сайт, който си дала бебета ли изпращат? Питам, защото аз нямам опит със захващане на съвсем млади орхидеи и незнам дали ще се справя. Иначе предлагат много красиви видове  Heart Eyes

# 422
  • Gone with the wind
То си пише в описанието за конкретната орхидея, но повечето са във възраст за цъфтеж. По принцип видовите фаленопсиси са доста по-дребни от хибридите.
Аз си взех една камбрия ( Vuylstekeara Yokara Perfection) и един ангрекум - камбрията беше с цветенос, а ангрекума направо пощуря откъм корени. Да видим дали ще ме зарадва този сезон  Simple Smile

Последна редакция: пн, 15 окт 2012, 19:13 от ku4o

# 423
Поръчах си и аз две неща, да видим какъв ще ми е късмета. Стискам ти палци да те зарадва  baby_neutral
Новата ми придобивка
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 16 окт 2012, 19:29 от INA_ar

# 424
Днес докато поливах и местих ми хрумна още едно питане - някой има ли опит в слагането на две или повече орхидеи в една саксия?  newsm78 Вече нямам място и си помислих, че може да увелича размера на саксиите (и да запазя семейния мир  Joy)

# 425
INA_ar, не знам дали ще повярваш, но влизам в темата да попитам същото нещо. Hug
Само, че аз си имам  две  /лилава и бяла/ и ми се ще да ги композирам в една по- голяма саксия. И двете са фаленопсис. Мисля,че няма да е проблем, ама някой специалист да се изкаже, моля. Laughing

# 426
В един друг форум видях снимки на една жена, която ги беше аранжирала по няколко, даже имаше кашпа в която ми се видяха различни орхидеи. Беше си сложила и камъчета, много красиво. Аз просто искам повече място и си мисля че ако са еднакви не биха си пречили, но нека по знаещите да дадат съвет   bouquet

# 427
не мисля,че им е проблем на орхитата

# 428
не мисля,че им е проблем на орхитата

На тази снимка ми се струва, че те не са в една саксия, а просто са поставени в по-голяма, но вътре отново всяка орхидея си е в отделен съд.

# 429
Ау, много ми харесва. Сега остава да потърся подходящ съд. Виждам и папрат в аранжировката, а имам. Wink Wink

# 430
  • София
Не пречи да се наредят в една саксия, но само в началото. После всяка си има своето развитие. Ако се торят и поливат според нуждите на дадено растение, няма как да угодите на всички заедно. И съм почти сигурна, че няма да цъфнат едновременно, за да са красиви както са били при първата аранжировка.

# 431
Бебетата ми пристигнаха, сега остава и да успея да ги отгледам  baby_neutral
[imghttp://][/img]

# 432
  • Бургас
Честито,изглеждат много свежи.И аз имам нова придобивка от вчера.

Първия път докато се чудех дали да си взема и свършиха.След два дена отидох да ги търся и нямаше вече.Вчера извадих късмет,тъкмо ги зареждаха и си умрях от кеф.Чак го сънувах perko

# 433
Denima уникален красавец си имаш, честито  Hug Това май е жълто оранжев, и аз исках такъв цвят като си взимах моя, но нямаше хубав

# 434
  • Бургас
Като се отворят пъпките ще снимам пак,по скоро са цвят на зелена ябълка,а имаше и с по-жълти пъпки.На снимката изглежда малко по-тъмно от колкото е в действителност,но нека цъфне и ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт