ТЪРСИ СЕ ПОМОЩ

• 4 833
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте на всички
благодаря, че ми давахте напътствия как да работя с форума.

Както вече казах майката е на 23 години, висока около 160, след раждането не е напълняла особено много. Около 60 - 65 колограма.

Другото детенце е на 4 годинки (момченце), за сега няма нужда от дрешки.

Спешната нужда на майката са памперси и консумативи като шампоан, мокри и сухи кърпи, сапун за бебета.

Относно адаптираното мляко. Майката кърми, но кърмата е недостатъчна. Храни го с  Фризолак за бебета. В момента се опитва да засили кърмата с Боза.

След като бебока стане на 40 дни ще публикувам снимки в страницата си във Фейсбук

# 16
Това с бозата са пълни глупости. В кърмаческия подфорум има теми, в които има информация към кого може да се обърне една кърмачка за помощ. Има координати. Може да пуснете тема и там, ще се отзоват достатъчно мами от Варна, има и не малко консултанти. С боза нищо няма да се получи.

Ще чакам информация за това от какво неспешно има нужда майката, мисля, че мога да помогна с дрехи.

# 17
Да ви следя. Другата седмица се прибирам (на село съм си) и като видя от какво има нужда още може да пратя колетче  Peace

# 18
  • пловдив
palabuyuk разгледай това имфо / предполагам него има предвид ku[d]ku[d]yaka /
има даже и телефон за консултации....
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=205725.0
Относно бозата, съгласна съм, че еглупост.... даже може да навреди  Naughty вярно че баба и помага, но не всякога бабините съвети са безвредни  Wink

# 19
  • София
И аз подкрепям мненията за бозата. Като за начало да кърми на поискване (ако не го прави), да опита да ограничи залъгалки.. ако може и АМ.. Кърменето на поискване/повечето време на гърда е най-важно... Абе да се обади на консултант... и да не слуша бабини съвети Simple Smile

# 20
Аз все още не съм майка и тези съвети ги приемам, но все пак още нямам достъп до майката, защото тя не допуска никой външен до 40 дни, предполагам, че и това са бабини девитини, но това е нейно решение и аз го приемам.

Получихме бебешки дрешки според мен достатъчно за да може да го гледа поне засега.
Тя ще има нужда от памперси, мокри кърпички, шампоан за бебето, сапун, прах.
Семейството ще бъде затруднено имайки предвид и другото момченце.

Относно кърменето, ще потърся консултанти във Варна и аз съм на мнение, че това е най- доброто

# 21
  • София
Бабини девитини са да... Разбира се това си е нейн избор, но в случая ако въпросния човек може да и помогне не разбирам... Всеки да прави каквото си иска в крайна сметка... ако иска да кърми ако иска да търси АМ... щом и е по-лесно....

# 22
Днес получихме от Fio количка, 1п. памперси, 1 шампоан, 1 сапун, крем Здраве, 1п. мокри кърпички, адаптирано мляко.

Благодаря на семейството от Шумен, много мило и прекрасно семейство.

# 23
Вижте приятели,
приемам, че майката не допуска хора около себе си, аз получавам информация за  бебето всекидневно. Все пак това е един стресиран човек, който допреди да роди не знаеше как ще се справи и дали изобщо ще вземе детето. Убедих я да отгледа детето и да му даде цялата си майчина обич.
Аз приех това като мой дълг и го правя от сърце. Всичко, което се получи й се дава и знам, че я правим щастлива. Няма нищо по-хубаво от това да помогнеш и да зарадваш някого.

Всеки ден виждам голямото момченце, защото идва при нас да играе народни танци.
Ще поддържам темета докато се убедя, че вече няма нужда и се справя сама.

А относно кърменето, има кърма, но не достатъчна. Всичко това е от стреса.
когато се поуспокои ще се нормализира, тя също е на мнение, че трябва да кърми. Голямото дете го е кърмила дълго време
Благодаря, че пишете

# 24
palabuyuk Hug

Това, че е кърмила голямото си детенце е супер!
Това, че все пак има кърма, макар и малко е още по-добре. Аз в началото помислих, че изобщо няма кърма.

Аз ще си позволя да споделя моя опит с увеличаването на кърмата - пиене на течности(най-добре вода) и често кърмене.
Опитвала съм какво ли не, това е единственото, което работи безотказно!

# 25
palabuyuk Hug

Това, че е кърмила голямото си детенце е супер!
Това, че все пак има кърма, макар и малко е още по-добре. Аз в началото помислих, че изобщо няма кърма.

Аз ще си позволя да споделя моя опит с увеличаването на кърмата - пиене на течности(най-добре вода) и често кърмене.
Опитвала съм какво ли не, това е единственото, което работи безотказно!

Абсолютно подкрепям - 2-3 литра течности на ден, дори и само вода върши работа и заплаче ли бебето - на гърдата. Няма нужда да спазва режим и да го храни през три часа, както агитират повечето педиатри, заплаче ли - там. Гърдата не е само за нахранване, бебето така то се и успокоява.

# 26
Здравейте,
днес, 20.08.12 получихме колет от tzvete 12, който съдържаше 3 пакета мокри кърпички, 1 сапун, 1 шампоан, 1 кутия Фризолак.

Приятели,
благодаря на всички, които ни писахте със съвети относно кърменето. В неделя видях майката на Гошко, която изглеждаше много добре и щастлива. Съветите помагат!  Кърмата й се е увеличила.

Как мога да кача снимки във темата?

# 27
Относно кърмата: Много течности (както вече посъветваха) и колкото е възможно по-малко стрес!!!
Когато се роди моята дъщеря имах кърма, достатъчна за поне 4 деца. Дори питах в поликлиниката как мога да я даря, но... се оказа, че трябва да я нося на място, а аз нямах тази възможност (с новородено бебе у дома) На 20-тия ден дъщеря ми не заспа повече от 24 часа, викахме доктор у дома, на следващия ден правихме ренгенова снимка на коремчето... Оказаха се само колики, но много силни и докторите се съмняваха за друг, по-сериозен проблем. След няколко дена вече не изцеждах след кърмене и след още седмица започнах да дохранвам.  Въпреки супите с които се хранех и огромните количества вода на 60-тия ден нямах нито капка кърма, а малката се хранеше само със специално мляко (имаше алергия към обикновенното). Спокоствието е много важен фактор!

# 28
# 29
Днес 21.08.2012г. получихме дарение от С.Н гр. Пловдив с дрехи за нашите майки. Дрехите ще се раздадат на млади майки, които имат нужда.

Благодаря на дарителката

Общи условия

Активация на акаунт