Майчинството счетоводно-50

• 37 677
  • 752
  •   1
Отговори
# 750
  • В полите на Пирин планина
Благодаря за линка: всъщност единствено ако фирмата спре да функционира могат да ме съкратят, явно.

И разбрах също колко е важно да си извадя овреме документ 313а от КТ  Laughing

За да те съкратят/уволнят на друго основание е нужно рарешение от Инспекция по труда, конкретно за теб / изключая посочените случаи в линка /.

------------------------

Момичета, а кой ще пусне нова тема???

# 751
  • UK
Въпрос извън майчинството - ако местоработата ми, внезапно и без предупреждение, бъде преместена на неудобно за мен място (в рамките на населеното място) и поради това реша да напусна, длъжна ли съм да отработя срока на предизвестие, уговорен в договора?  
Да, длъжна си да го отработиш или да заплатиш обезщетение на работодателя си за срока на неспазеното предизвестие. Освен ако не се разберете с шефа ти да те освободи по взаимно съгласие, но така губиш борса, ако нямаш сигурна работа.

Току що говорих с инспекцията по труда, казаха, че имам право да подам някакво заявление/декларация към работодателя, че напускам по чл. 327, ал. 1 без предизвестие.

чл.327. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., предишен текст на чл. 327, доп. - ДВ, бр. 58 от 2010 г., в сила от 30.07.2010 г.) Работникът или служителят може да прекрати трудовия договор писмено, без предизвестие, когато:
3. (изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) работодателят промени мястото или характера на работата или уговореното трудово възнаграждение освен в случаите, когато има право да извърши такива промени, както и когато не изпълни други задължения, уговорени с трудовия договор или с колективния трудов договор, или установени с нормативен акт;

# 752

Общи условия

Активация на акаунт