Eлектронни четци - VII

• 58 395
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Поспаланка  благодаря  Hug и аз така ще направя, аз от както не го слагам в калъфчето проблеми не съм имала. Относно батерията-  от вчера Киндлето ми е на airplane mode и се чудя дали бързото падане на батерията не се е дължало на това, че wifi to е търсело мрежа. Преди като си беше включено като чета в хола веднага се сдвояваше със free нета. Относно подсветката- не може да се изключи, дори и като скролнеш на минимум, ако погледнеш можеш да видиш светлината.

# 646
Здравейте,

1 - Наличието на подсветка предимство ли е? Дразни ли очите или обратното? Имам много чувствителни очи. Знам, че е индивидуално, но нямам познати с четци, така че и чуждото мнение ми е полезно.

2 - Засега съм се спряла на Киндъл, защото имам доверие на Амазон за обслужване. Колебая се обаче, защото нямат възможност за допълнителна карта памет. Има ли възможност да се слагат книги, които не са купени от Амазон, а са свалени от сайтове? Често ли има проблем с pdf файлове, та се налага да се конвертират през имейл?

Много благодаря за всяка помощ предварително!   bouquet
Наличието на подсветка е предимство, ако четеш вечер, иначе - може и без нея. Моят четец няма подсветка, не ми дразни очите при дълго четене.
Допълнителната памет не е жизнено важна, самата памет на четеца е достатъчно голяма, според мен, въпреки, че аз съм сложила всичките си книги точно в тази допълнителна памет.  Crazy
Ако имаш предвид да КУПУВАШ книги от други сайтове, имай предвид DRM защитата, която трябва да махнеш (а това не е позволено, въпреки, че съществуват програми, които го правят), за да конвертираш файла във формат, подходящ за Киндъл.
Благодаря на всички включили се   bouquet Май ще се ориентирам към Нуукче или Сони.
Моят е Сони, ако имаш въпроси... питай  Simple Smile

# 647
Моят е Сони, ако имаш въпроси... питай  Simple Smile

Ще питам - само за четеца си мисля.  Embarassed  Laughing Mисля, че основно ще свалям книги от сайтове. B какъв файл формат е най-удобно да се чете на Сони?  За Киндъл разбрах моби, същото ли е за всички четци?

# 648
  • Варна
Хайде тези от вас, които имат Kindle PW от повече време, кажете колко ви държи батерията. По др. форуми чета за 4-5, макс 7 дена  Shocked При вас как е?

# 649
Искам да споделя с вас моя личен опит с надеждата да съм полезна на неориентираните Simple Smile Около две години четох книги на таблет,понеже живеех в чужбина и купуването на хартиени книги ми беше доста скъпо,а с компютъра е трудничко да се чете в леглото.Тогава предпочетох да си купя таблет,защото цените на ел.четци бяха доста по-високи.Подлъгах се и с повишената функционалност на таблета - интернет,музика,видео.....(знаете как е) Оказа се обаче че не е точно така.Таблета ми служеше единствено и само за четене,за останалото си имам съответните други джаджи.На възраст съм,ползувам очила за четене и започнаха проблеми с очите.преди около месец сериозно реших че трябва да се ориентирам към друга технология за четене.Прерових форумите за мнения и този тук ми беше най-полезен.Първо се замислих да си взема Покет бук заради менюто на кирилица.След като бях изчела тук и ценовия диапазон ми се стори че цената му ми идва висока за модела 912,а базовия се предлага в Хеликон за 210 лева без калъф.И друг важен за мен фактор беше изискването за предварително плащане - малко като да купуваш котка в чувал.Попитах във Виваком за Кобо (имат някаква оферта в страницата им) но се оказа че трябва да сключа договор за мобилен интернет,който не ми е нужен.Накрая реших че най-добрия и икономичен вариант е Киндъл 4 от Амазон,поръчан през е-депот.Имаха в наличност и калъф ,амазонски с ластик от 20 долара.Четеца,калъфа и доставка до офис във Варна за 226 лева.Машинката си е много добра,с първото зареждане(много кратко,по малко от час) изкара 3 седмици сериозно четене.Много ми харесва липсата на тъчскрийн,защото котката ми се разхожда понякога върху него Simple Smile.Бутоните са много удобни.Липсата на подсветка компенсирах с една лед-лампичка за 5 лева .Дано да съм полезна за някой колебаещ се.

# 650
Valya, каква лампичка ползваш и достатъчно ли ти осветява?

И към притежатели на Kindle Keyboard   пълното опресняване / притъмняването/ на страницата на всяко прелистване ли е и може ли да се променя, четох някъде, че на новите сам си нагласяш на колко страници да е.

# 651
На всяко прелистване е, да. В началото ми правеше впечатление, сега вече не. Аз поне не съм открила из настройките опция за промяната му.

# 652
Моля за мнение тези, които четат с лампички да споделят от кой вид им е лампата и ако са сменяли различни какви са им впечатленията. Преди имаше коментари, че тези от Хиполенд не вършат работа. Основно срещам тези 3 вида, но сигурно има и други. Осветяват ли достатъчно целият четец или трябва да се премества   към  края на страницата.
1   2   3

# 653
ina.bg аз имам номер 2- по мое мнение не става. Дойде ми с калъфчето. Моят Киндъл е с подветката, но от любопитство я слагах. Бих предпочела нощна лампа пред тази.

# 654
  • Стара Загора
Първата ако е с един диод, слаба ми идваше.
От втората имах, децата я счупиха за отрицателно време, но и тя беше с един диод.

С лампичка с два диода четем сега двамата с мъжът ми и сме доволни.

http://www.ebay.co.uk/itm/2-Led-Reading-Light-Lamp-For-Amazon-Ki … sh=item43a82d55cc

В амазон има една намалена на 10 лири, голяма ми изглежда не знам как свети точно.
http://www.amazon.co.uk/Kandle-Ozeri-Designed-generation-readers … 914390&sr=8-2

# 655
има ли някои, които ползва prime membership към амазон. Колко струва? Какво ползва от там конкретно, освен няколкото безплатни книги? месечна ли е таксата?

# 656
Аз имам втората лампичка, имах и първата. Втората е по- удобна и нея я ползвам като ми се налага.

# 657
  • Бургас
има ли някои, които ползва prime membership към амазон. Колко струва? Какво ползва от там конкретно, освен няколкото безплатни книги? месечна ли е таксата?

Таксата е 79 долара - годишна. Според мен ако не си в Щатите няма никакъв смисъл от прайма - не знам колко книги годишно трябва да се купят от амазон, за да си струва покриване на таксата, от експресните и безплатни доставки също не можем да се ползваме. Аз ползвах trial period  за експресна доставка на адрес в САЩ, че Киндъла трябваше да пристигне много бързо и действително така стана, но прецених, че друга файда няма да имам:).

# 658
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Амазон често имат безплатни книги на промоция за около ден-два и без прайм.

# 659
  • Бургас
От тук аз напоследък получавам мейли за безплатни и намалени книги: http://bestebookreaderlovers.com/subscribe-to-our-daily-kindle-b … gains-newsletter/.

Общи условия

Активация на акаунт