Отговори
  • Мнения: 9 145
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА.

ЧАСТ 58

[Изображението е взето от тук.]



Питайте без да се притеснявате, но и споделяйте без да се притеснявате !

Не е нужно да знаем всичко! Важно е да знаем достатъчно, на точното място, в точния момент, по точния начин! Ако паметта все пак ни изневерява - тук има достатъчно дами и господа, които могат да допълнят нашите знания!

# 1
  • София
  • Мнения: 11 035
Да се запиша в новата тема!

# 2
  • Мнения: 8 532
Имам въпрос относно заквасената сметана - в детството ми ставаше на прекрасен крем. Сега колкото пъти опитам - толкова пъти на крем не става. Получава се просто сметана с пудра захар. Аз ли не правя нещо както трябва или сегашната просто не става и да престана с опититие?

# 3
  • Мнения: 9 145
и аз не мога да разбия от сегашната заквасена, но момичета писаха, че с някакви марки им се получава.  Дано се включат  Peace

# 4
  • Мнения: 8 532
изтървала съм .... дано отговорят пак

# 5
  • Мнения: 22 867
Имам въпрос относно заквасената сметана - в детството ми ставаше на прекрасен крем. Сега колкото пъти опитам - толкова пъти на крем не става. ......

DarinaK, коментирали сме тоя въпрос доста, просто сметаните, които продават в нашите магазините, не стават за разбиване. За да се получи по-гъст крем, а не на вода, слагаш захарта, с лъжица правиш три-четири оборота, колкото да ги смесиш, и оставяш поне за 30-ина мин в хладилника. Захарта се разтопява за това време и се получава приемлив крем. Ако имаш възможност да си купиш сметана от руските магазини Березка, с по-висока масленост, предполагам нея ще можеш да разбиеш на крем.  Peace

пеп-4о, поне аз не съм попадала на такава сметана, а почти всичко, каквото съм срещала като марка съм пробвала, не ми се получава. А и аз имам спомени за бухналата сметана едно време, че и обема си увеличаваше, а сега не ще.

# 6
  • Мнения: 8 532
Благодаря! Ще пробвам по този начин, а и от Берьозката (стига да не е непоносимо висока цената).

# 7
  • Мнения: 22 867
Благодаря! Ще пробвам по този начин, а и от Берьозката (стига да не е непоносимо висока цената).

Не съм имала възможност да си купя от Берьозката, но доста руски сметанки съм разбивала на крем, та се надявам да не са ги развалили. Laughing

# 8
  • Мнения: 54
Благодаря за темата, пеп-4о.   bouquet Тъкмо щях да напомням някой да пусне нова, нали сме прилежни форумки.  Blush

Аз пък никога не съм пробвала да разбивам заквасена сметана на крем. Ще поправя този пропуск, и ще изкажа "компетентното" си мнение.  Laughing

# 9
  • Мнения: 4 864
Аз се нареждам в темичката..засега без питане Wink

# 10
  • Мнения: 9 145

пеп-4о, поне аз не съм попадала на такава сметана, а почти всичко, каквото съм срещала като марка съм пробвала, не ми се получава. А и аз имам спомени за бухналата сметана едно време, че и обема си увеличаваше, а сега не ще.

и аз не съм, Лабрекс и предния път бях категорична,  че сегашните не се разбиват. Но се оказа, че не съм права и има такива, които се разбиват (не си спомням марката, дори не съм я чувала)

# 11
  • Мнения: 1 243

ето ме и мен в новата тема! Wink

ще направя утре сладкото от червени чушки и после ще преценя дали да приготвя и по-големи количества.

# 12
  • София
  • Мнения: 11 035
ЕлБи сметаната като се разбие става гъста, но нейният вкус клони към кисело мляко. Иначе използвам тази на Данон. Слагам сметаната заедно със захарта и разбивам с миксера на бързи обороти. Разбира се трябва да е извадена от хладилника. Обаче трябва да се внимава да не се прекали с разбиването, защото и да се е сгъстила, се втечнява. Мен гъстотата ме устройва. Зависи за какво ще се използва.

# 13
  • Русе/София
  • Мнения: 1 826
тук

# 14
  • USA
  • Мнения: 5
Благодаря за новата темичка-много поучитела!
    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт