Лидл ::18::

• 85 694
  • 748
  •   1
Отговори
# 705
Аз току-що си купих от Италианската седмица канелони и кори за лазаня newsm78Не съм готвила до сега , но прочетох доста рецепти и този уикенд ще ставаме италианци Joy

Маскарпоне съм купувала и съм много доволна Peace

# 706
Как приготвяте канелоните? Имам една кутия от лятната промоция, така стоят  newsm78

# 707
  • Стара Загора
Aз си ги пълня със сос болонезе май се казва с кайма и домати. Редя в тава и заливам с бешамел сос, и ръся  с кашкавал малко преди да е изпечено напълно.

# 708
  • София
Как приготвяте канелоните? Имам една кутия от лятната промоция, така стоят  newsm78

Правиш плънка по твой вкус, пълниш ги, редиш ги плътно в тавичка и ги заливаш с доматен сос или сос бешамел (зависи какво върви на плънката ти). Запичаш като по някое време слагаш и малко кашкавал.

Аз пък вече 2 пъти търся замразен грах от 99 стотинки (по-добър е от този по 1,29лв). Първият път реших, че случайно е свършил, но вторият път беше в друг град дори. Явно се е изчерпал навсякъде. Моля, ако някой види, че са заредили в София, да свирка.  Wink

# 709
treisy - дай рецептата за чийз кейка, моля, моля Simple Smile

Давам ти я абсолютно импровизирано, аз дълго време не се престрашавах да направя чийзкейк, звучеше много сложно, но явно само си звучеше  Peace

Има едни бисквити в синя опаковка с масло (принципно може със всякакви бисквити като аз избирам винаги с вкус масло и мед, само масло нещо от сорта, но Лидълските бяха страхотни!) - 2 пакета по 2 и нещо беше пакета. А намерих ги  Peace Та:

- 2 пакета ето такива бисквити
- 1 пакет масло Пилос, голямото
- 1 маскарпоне
- 1 заквасена сметана (голяма кофичка)
- 2 пакетчета крема сирене
- 1 кутийка сирене за мазане, мисля че беше Pic Frisch, чисто (без подправки)
- 2 яйца
- захар, около половин чаена чаша, аз слагам малко по-малко  Peace
- сладко - аз ползвам конфитюр от вишни (любимо ни е), череши, боровинки... с каквото ти харесва  Peace

Счуквам в блендера бисквитите и ги омесвам с маслото, което е меко, оставено на стайна температура. Става нещо като маслено тесто, но е ронливо. Слагам хартия за печене в не  голяма тавичка (кръгла, ако имаш откопчаваща се форма, още по-добре, аз нямам  Mr. Green) и разпределям сместа, като е хубаво да направиш и борд по стените на тавата, затова е и по-малка за да стигне, за да ограничи сместа. А и това е тежък десерт - по едно малко парче стига, та не е нужно да е в голямо количество. Затопляш част от сладкото и намазваш тънък слой върху бисквитено-маслената смес. После в купа разбиваш маскарпонето, яйцата и захарта, прибавяш и крема сиренето, сиренето за мазане, заквасената сметана, така че да стане гладка смес. Изсипваш в тавичката и печеш в предварително загрята фурна на около 180 градуса, без фолио. Според зависи от фурната времето е от 30 до 50 минути, но е лесно да познаеш кога е готов - трябва да стане златисто-кафеникав отгоре - тогава вадиш, важното е да не го препичаш, за да не се стегне сиренето. То даже като го извадиш ще е мек пълнежът - така трябва да е. Затопляш сладкото (аз го пъхам във все още топлата фурна за 5-6 минути), за да се разстила лесно и да не пробиеш плънката и намазваш чийзкейка отгоре, не прекалявай, в смисъл да не е много тънък слой, но да не е и много. После оставяш да стегне минимум 4 часа в хладилник, но е най-вкусен, ако му устискате да го ядете на другия ден. На нас ни стана любим десерт и постоянно някой ме кара да го правя, но за фигурката... не е много добре  Crossing Arms Продуктите излизат към 25 лв. Но си заслужава - за мен е разкошен десерт и с тази рецепта минавам всякакви купешки. Мисля че ще ви хареса много, доста хора пробваха и им стана любим чийзкейк. А пак казвам - с продуктите от Лидъл ми се получи най-вкусният до сега!

# 710
Трейси, звучи божествено  Crazy
Тия бисквити са ни любимите  Peace
Трябва да ти постнат рецептата в някоя брошурка Лидл  Wink

# 711
  • Viena
Да похваля мини пиците от днес и сладоледената торта.

# 712
  • София
treisy -   bouquet хиляди благодарности и на мен така все ми звучи нещо мн сложно чийз кейка, но ще се престраша Simple Smile звучи мн вкусно Simple Smile

# 713
treisy, непременно ще го направя този чийзкейк. Благодаря за рецептата.   bouquet

# 714
Ще чакам да кажете отзиви  Hug

# 715
  • София
Да попитам за впечатления, ако някой си е купувал от термочорапите и стелките им - евентуално кой вид от стелките е по-удачен за по-дълго градско ходене.

Днес си взех от стелките,тези които са с алуминиево фолио отдолу и веднага си ги сложих в ботушите.Страхотни са,топлят и са удобни.Взех номер 40-41,като ботушите са ми 41 и паснаха перфектно.А и такава цена няма никъде,купувала съм същите от ДМ и то само един чифт за 5 лв.  bowuu

# 716
  • Варна

И аз днес си купих маскарпоне, тъй като имам бишкоти, купени на промоция от преди, така че мисля и аз да се поглезя през почивните дни.  Simple Smile

Срокът на годност беше различен - имаше до 14 и 22.11, успях да изровя със срок 07.12  Laughing

Това беше сутринта, към 8 ч. Вечерта към 18.30 ч пак влязохме за друго и ми направи впечатление, че маскарпонето е свършило!  Shocked

Всъщност, сутринта ходих толкова рано за кафявите ботушите с ток, но съм разочарована - кожата е твърда, от изкуствена по-изкуствена  Sick, предните модели и то с по-добра кожа бяха.

# 717
  • София
Всъщност, сутринта ходих толкова рано за кафявите ботушите с ток, но съм разочарована - кожата е твърда, от изкуствена по-изкуствена  Sick, предните модели и то с по-добра кожа бяха.
Да, тези ботуши са ужасни, качество - нула. В китайските магазини има по-хубави.  Crossing Arms

# 718
  • София
Да, тези ботуши са ужасни, качество - нула. В китайските магазини има по-хубави.  Crossing Arms
Аз също се разходих до лидл специално заради ботушите, но страшно се разочаровах и не взех. Кожата, то беше ясно, че е изкуствена, но тя е направо ужасна. А на брошурата изглеждаха доста добре.

# 719
Може ли отзиви за дамските туристически обувки/стават ли за зимни обувки/ и за мортаделата с чушки в събота.Мерси

Общи условия

Активация на акаунт