Да преправим старите мебели с любов - 17 тема

• 91 281
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • В кошера...
Масата никога не е била лакирана. Но я минахме с виброшлайф доста сериозно.
Телчетата бяха точно такива ситни - търсих два дни, че тук предимно от едрите има. Сложих две пакетчета телчета с една бутилка оцет. Отначало имаше сив нюанс, но после ръждата явно надделя.
Ще потърся черен байц - и без това ще трябва да лакирвам.
Беше бял оцета при полагането - не беше червеникав!

# 661
В смисъл, че е била чисто нова ли? Ако е стара, е възможно да е  била безиросана или обработена по друг начин в дълбочина и отнемането на повърхностния слой не е било достатъчно.
Бре, че инатлива маса! Направо ми се иска да се запозная с нея, та да я инспектирам на място що така се дърпа.

# 662
Попитах в темата за интериора, но ме насочиха тук:

Цитат
Дами, имам идея да обновя мебелите в спалнята си, които са дървени, като ги направя в състарен стил, нещо такова: http://www.smilehobbyclub.com/?page_id=96 Можете ли да ми препоръчате майстор за тази цел, който да не взима много солено?

Декупажът също ми допада. Видях в интернет, че се предлага лепило и лак 2 в 1, за да се направи. Дали е добро решение или трябва да се купият отделно? Коя марка е добра?

Също така може ли да ми препоръчате хубав цветен латекс?

Поздрави! 

# 663
Моля те покажи снимка на пробата, че много му се чудя на този "античен дъб"
radinna, първата проба беше върху неизциклена с фина шкурка паркетина и стана доста тъмно, но вчера приятелят ми тества цвета върху фино изшкурена - станало е много по-светло (слава Богу Praynig). Аз още не съм видяла новата проба и нямам търпение, но не ми е останало време. Това ще стане най-рано в събота Tired Тогава ще снимам и двете и ще покажа, ако не ти е късно. Peace (днес заминавам в командировка и се връщам в петък по нощите)

# 664
  • Бургас
pokita, не ми е късно. Аз още не съм залепила корка, който смятам да обработвам с масло, така че имам време.
Лабрекс, маслото дъб на осмо е доста близко като цвят до шкафчето ти, но според мен тъмно дърво повече ще им отива

# 665
  • В кошера...
Вярно инатлива маса се оказа.  hahaha
В избата има общо 3 такива.Тук почти всички стари къщи имаме такива - правили са ги едно време/преди 20г./ от чам без много да се стараят и са ги ползвали за всичко - като са строяли, за ремонти, за банкети /сватби и балове/. Не е обработвана, личеше си.
Няма да ви занимавам повече, като я измисля, ще я покажа, но благодаря много за предложенията и и деите. Те са най-ценни!  bouquet

# 666
Лабрекс, маслото дъб на осмо е доста близко като цвят до шкафчето ти, но според мен тъмно дърво повече ще им отива

radinna, благодаря ти, сигурно имаш повече опит, препоръчай цвят тогава - може би орех, античен дъб или.......?  newsm78  bouquet

# 667
medunka , според мен си държала много дълго телта в оцета.
Аз направих тази грешка, като си мислех, че колкото повече седи, по-тъмно сиво ще става. Всъщност става по-червеникаво.
Затова аз минавам няколко пъти с оцет престоял по-кратко време. Самурайка дори казваше нещо от порядъка на 2-3 часа  newsm78.

# 668
Попитах в темата за интериора, но ме насочиха тук:

Цитат
Дами, имам идея да обновя мебелите в спалнята си, които са дървени, като ги направя в състарен стил, нещо такова: http://www.smilehobbyclub.com/?page_id=96 Можете ли да ми препоръчате майстор за тази цел, който да не взима много солено?

Декупажът също ми допада. Видях в интернет, че се предлага лепило и лак 2 в 1, за да се направи. Дали е добро решение или трябва да се купият отделно? Коя марка е добра?

Също така може ли да ми препоръчате хубав цветен латекс?

Поздрави! 

Тук ние всички сами си преправяме мебелите и не само. Това е нещо като хоби. За латекса - аз не знам, но със сигурност ще се включат знаещи  Heart Eyes

# 669
  • Бургас

radinna, благодаря ти, сигурно имаш повече опит, препоръчай цвят тогава - може би орех, античен дъб или.......?  newsm78  bouquet

Имам опит само с цвят дъб - ползвах такъв за външна употреба и за вътрешна с вакса. Този за външна го слагах върху чам, а за вътрешна върху дъб - става много хубав цвят, мааалко по-тъмен от твоето шкафче.
За сега не съм ползвала други цветове, но много ме сърбят ръцете и това ще стане...

# 670
Имам опит само с цвят дъб - ползвах такъв за външна употреба и за вътрешна с вакса. Този за външна го слагах върху чам, а за вътрешна върху дъб - става много хубав цвят, мааалко по-тъмен от твоето шкафче.
За сега не съм ползвала други цветове, но много ме сърбят ръцете и това ще стане...

Като ви чета, много ми се ще да пробвам с маслото, въпреки че не съм виждала наживо как изглежда намаслено дърво. Всъщност, за креслото намеренията ми бяха да опитам да намеря цвят,  възможно най-близък до предишния му, харесваше ми, а и се връзва с дамаската, която засега ще остане, защото и тя ми харесва. Laughing Но може би и тъмно кафяво би му/ѝ  отивало. Peace

# 671
  • В кошера...
Да, Мелани, и аз мисля, че това ми е грешката. Сега като изсъхна хубаво - направо си е прашна ръжда цветът. Бърсах със сух и мокър парцал. Дано да се получи нещо все пак.

# 672
  • Пловдив
Да ви кажа, че тия красоти от Продавалника ги разгледах онзи ден на живо и са още по-красиви отколкото на снимките. И момчетата дето ги правят също не са за изхвърляне  Embarassed
И да ви покажа моята маса с оцетната технология, макар че хич не е за показване:
http://streetmoto.snimka.bg/daily/diy.704732.28955809
Тя беше лакирана и жълтеникава, убихме се от шлайфане и с виброшлайф, и на ръка, хиляда пъти я мазах с оцета, вечно имаше някъде, където да не е хванало добре. Айде пак шкури на ново, мажи, плескай, чакай ... И накрая точно докарах вече желаното сиво и като намазах лака отгоре пак пожълтя. Идеше ми да ревна вече, пък мъжа ми каза, че и без това ще сложим покривка и няма да се вижда и да спра да се втелясвам, ами да търся столове, че и тях трябва да боядисвам.
labrex, хареса ми много шкафчето ти, откъде се сдоби с него?
И да ви питам според вас добре ли ще е в стаята при белия гардероб:
http://streetmoto.snimka.bg/daily/diy.704732.28761361
останалите мебели да са тъмни. Днес харесах легла, обаче вариантите бяха тъмно някакво, почти черно, и естествен цвят на бук, който розовее и не се връзва съвсем с нищо. Чудя се ако сложа тъмни дървени дръжки на гардероба и някак наглася останалите мебели също да са в бяло и тъмно дърво, дали ще се получи добре  newsm78

# 673
  • Бургас
Да, Мелани, и аз мисля, че това ми е грешката. Сега като изсъхна хубаво - направо си е прашна ръжда цветът. Бърсах със сух и мокър парцал. Дано да се получи нещо все пак.

Можеш да опиташ и с тази стоманена вълна от Бриколажа - http://ilinayor.snimka.bg/experiment/restavraciya-na-stolove.698546.28349964
При мене без да искам се получи сив ефект като се опитвах да стържа омекналата боя с Ремовал с малко количество от нея - намокрена (около половин час) и дървото посивя в дълбочина така, че след това и със шкурка не се почисти добре - http://ilinayor.snimka.bg/experiment/restavraciya-na-stolove.698546.28345709.

# 674
Да питам за лака, купих на Лакпром една малка кутийка безцветен лак на цената на златото  Wink, защото ме убедиха, че не жълтее. Като го отворих - вътре някаква консистенция от рода на гел, като прозрачно бяло на цвят, някой ползвал ли е този продукт, водоразтворим е?
И как се нанася, никъде не пише да трябва да се разрежда с вода и колко, че да се нанася на тънък слой, да не седи като гел?

bugaboo, аз лично не харесвам силния контраст черно-бяло на мебел във вид на дръжки,  но е въпрос на вкус, за мен е по-стилна и непретенциозна едноцветната мебел, освен ако не е декупаж или с някакви мотиви.
А този бук, ако го минеш по-същата технология и с жълтеещия лак, дали няма ли да се изгуби розовеещото и да успееш да го докараш?

Общи условия

Активация на акаунт