Глазури, марципан, покрития за торти, фондан, фигурки за торти

  • 203 869
  • 301
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 6 473
Имам въпрос до правили транфер с бял шоколад. Вчера се проблвавх но се сблъсках със следния проблем - ако разтопя белия шоколад, като добавя масло, става една странна консистенция като на разтопен кашкавал. Седеше ми малко като много мек пластелин и го оформяхме с пръсти. Като го нанесох в контурите, ми се размекнаха и разместиха малките детайли от кафявия шоколад newsm78. С втория цвят вместо масло сложих мляко, но пък така не се стегна напълно и доста трудно се отлепи Thinking

# 181
  • Мнения: 5 873
Аз не слагам масло,само маааалко пр.мляко.Ама много малко.Принципно белия шоколад не се втвърдява като кафевия,трудно се отделя и трябва да се внимава.

# 182
  • Варна
  • Мнения: 2 480
Момичета, да се похваля и аз - направих трансфера с шоколад на Ванчето и като за първи опит стана много добре (Ванче, много благодаря!). Ето я и тортата (нямах много време да я доукрасявам, но при следващите опити ще се постарая повече). Още веднъж мерси на всички ви!

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=34223

# 183
  • Мнения: 153
Ванче,не ползвах листа,защото шоколадовата смес беше като пластелин и си оформих сама листата,направих и рози.Ето ги:



Това са пеперудите от шоколад:



Ето го и мечо Пух:



Luluto,сложих масло в белия шоколад,защото иначе е твърт,консистенцията наистина е по-твърда от тази на кафевия шоколад,затова както някъде беше писала Ваня си помагах да го разстилам с дръжката на лъжичка за кафе.

# 184
  • София
  • Мнения: 6 727
Тъй и аз да кажа - като очертая с кафевия шоколад слагам за малко в хладилника да стегне, после запълвам и пак в хладилника и най-накрая заливам с бял шоколад да стане като плочка цялото. Моят крем специално (на самата торта) беше крема сирене, масло и захар (исках да е хипоалергичен), мисля че общо взето няма значение какъв.

За тортата Мечо Пух използвах около половин кафяв шоколад (натурален) и може би 4 бели (но и тортата беше голяма - 7 блата и 3 дози, самата картинка беше разпечатана на формат А3).

Лулуто, за да не ти се стяга така белия шоколад добави разтопено масло, но направо течно да е. Поне аз така му намерих цаката.

# 185
  • Мнения: 972
Олимпия - супер са станали шоколадовите фигурки  smile3501
Как направи сместа?

# 186
  • Мнения: 153
Шоколад 85% + 2 с.л. мед,разтопих на водна баня,изсипах в найлонов плик,сложих да се охлади в хладилник.

# 187
  • Мнения: 972
Много лесно звучи. Задължително ще го пробвам за следващата торта.
А става ли си пак твърдо като шоколад или стои по-меко?

# 188
  • Мнения: 153
След като постои в хладилник е доста твърдо,но е разтегливо заради меда в него.Като го помачкаш става като пластелин. Hug

Наистина е лесно,аз направих розичките за около 15 мин.

# 189
  • Мнения: 5 873
Скарлет,много хубави цветя си сътворила.И мечо е много готин!Браво!И мерси за съветите!И на Ваня също.

# 190
  • София
  • Мнения: 4 515
Ето едно видео за правене на розички от маслен крем.

http://www.wilton.com/decorating/basic/rose_video_56.cfm

# 191
  • Мнения: 5 873
Ето едно видео за правене на розички от маслен крем.

http://www.wilton.com/decorating/basic/rose_video_56.cfm
Рая,благодаря за линка.

# 192
  • София
  • Мнения: 4 515
Няма защо. Ето и още един в Уебшота - стъпка по стъпка:

http://community.webshots.com/album/111071540UEhrpE

# 193
  • София
  • Мнения: 6 727
Няма защо. Ето и още един в Уебшота - стъпка по стъпка:

http://community.webshots.com/album/111071540UEhrpE
Точно тези инструкции ползвах за моя трансфер. Peace

# 194
  • Мнения: 7 144
Ето още един вариант на шоколадови пеперудки :

http://www.russiantaste.com/forums/showthread.php?t=539

Общи условия

Активация на акаунт