"Малинки" 2012

• 24 572
  • 579
  •   1
Отговори
# 120
Аз съвсем сериозно признавам, че нямам никакъв опит във виртуалното общуване и сигурно затова някои неща ме учудват и  не са ми ясни. ..
Вероятно 95% от вас имат ФБ профили, пишат в няколко други форума, имат опит в сайтове за какво ли не, чатове и пр.
Аз - не.  И единствената причина да се регистрирам въобще във форум, е защото станах майка и имах нужда от съвети и обмяна на опит за отглеждането на детето, тъй като живота ми преди да стана родител беше само купони, веселби и не знаех нищо за бебета и деца. Simple Smile
Та, отклоних се, но мисълта ми беше, че аз наистина недоумявам как може да се обижда някой на някой непознат, виртуален, полуреален,  някакъв си там, да се цупя и да ме засегне за мнението на Дочка от с. Лещен примерно , която е на светлини години от моя свят , да се приема насериозно подобен тип  ерзац - общуване и т.н..т.н...
Също непонятно ми е, как  реално е възможно да мразиш или да искаш да нараниш вербално непознати хора, които нямат вина за твоята лична драма.
Мене лично, в момента в който престане да ми е забавно, изобщо бих спряла да участвам  в подобна форма на общуване.

# 121
  • В Космоса
Azzy,  Hug

Аз се уморих от негативизъм. Не мисля да продължавам с него. Радвам се, че го осъзнах най-накрая. Смисълът е точно никакъв.

"Малинки" - О, Боже! Tired

# 122
  • Варна
За какво са тазгодишните малини след като си имахме темата за "Най-голям дразнител"? Whistling Тавтология Mr. Green

# 123
  • София
Какво има да се чудиш, става въпрос за живи хора! Може да е виртуално, но е общуване, и тук важат "законите" на общуването, включително и като изразяване на емоции и възприемане на отношението на другия, също толкова, колкото и като си лице в лице с някого. Колкото и да е разпространено клишето "нищо лично", повечето хора приемат нещата баш като лични, защото в повечето случаи действително са лични.
 Неслучайно в една тема дадох примера със скъсания чорапогащник - повечето жени се чувстват неудобно дори минавайки по улицата, независимо че никой не ги познава и те никого не познават. Или конфузната ситуация да паднеш по дупе насред площада и пр. - направо човек го хваща срам, че други хора са го видяли в тази ситуация, защото предполага какво са си помислили другите, дори един жест да не се види, една дума да не се каже. Явно сме дизайнвани така, че четем чуждите мисли и се интересуваме от това какво мислят и казват за нас.

# 124
Абсолютно. Най обичам забележки от вида "Нищо лично, нали, ама..." или "О, аз изобщо не се засягам, на мен ми е смешно", след като е очевадно, че първото е лично, а второто хич не е за смях.  Laughing

# 125
  • София
Явно сме дизайнвани така, че четем чуждите мисли и се интересуваме от това какво мислят и казват за нас.
Човекът е социално животно и част от това е да е зависим от мнението на останалите в по- голяма или в по- малка степен.

# 126
Не знам хора. Аз съм явно друга порода.
Има хора тук които харесвам и познавам и тяхното мнение ми е интересно.  Не мога да се обиждам от всека истеричка,  в ПМС, менопауза, глиган, изоставена, нещастна, безпарична, с тежко детство,  или каквато и да и е там причината за  неосновано агресивно поведение.
А пък и е права Бояна, че доста луд народ има ... Whistling  Потвърждавам, права е.
ако знаете какви  ЛС съм получавала... Crazy

# 127
  • София
Не знам хора. Аз съм явно друга порода.
Има хора тук които харесвам и познавам и тяхното мнение ми е интересно.  Не мога да се обиждам от всека истеричка,  в ПМС, менопауза, глиган, изоставена, нещастна, безпарична, с тежко детство,  или каквато и да и е там причината за  неосновано агресивно поведение.
А пък и е права Бояна, че доста луд народ има ... Whistling  Потвърждавам, права е.
ако знаете какви  ЛС съм получавала... Crazy
И аз съм същата порода, мисля, че мога различавам лично отношение от някакво състояние на истерия или нервност. Пък и социално животно или не, човек трябва да се трогва от важни за него хора, от останалите по избор.
За хората с проблеми важи правилото да се изхвърлят и заяждат с някой, който няма да им отвърти една. И в реалното общуване, и във виртуалното е така.

# 128
  • София
Защо, аз споделям изцяло и напълно това възприятие, Шанти.
Съвсем както си трябва е и определено напълно импонира и на реалните ми житейски вазимоотношения и зависимости в социален аспект. Simple Smile

Отделно за бабите в Лещен и Гайтаниново- или хубаво или нищо Simple Smile

# 129
9-та страница и вече сме на групова терапия, а? Mr. Green

# 130
  • София
9-та страница и вече сме на групова терапия, а? Mr. Green
Разбира се. Wink

# 131
  • София
Усещат се нещата, колкото и да се губи част от информацията в комуникацията. Откровеното заяждане все в един момент излиза наяве, също и кой, как и доколко се е засегнал от нечии думи. Малко като това, което казват привържениците на идеите за позитивното мислене, енергии и прочие - думите, каквито и да са, носят заряд, който рядко бива отбит или не достига до адресата. Ако не беше така, досега да са закрили рекламата и пропагандата като методи на въздействие.
Към хората, за които подозирам, че губят връзка с кораба-майка, съм снизходителна, защото не виждам какво друго бих могла да направя.

# 132
  • София
Усещат се нещата, колкото и да се губи част от информацията в комуникацията. Откровеното заяждане все в един момент излиза наяве, също и кой, как и доколко се е засегнал от нечии думи. Малко като това, което казват привържениците на идеите за позитивното мислене, енергии и прочие - думите, каквито и да са, носят заряд, който рядко бива отбит или не достига до адресата. Ако не беше така, досега да са закрили рекламата и пропагандата като методи на въздействие.
Към хората, за които подозирам, че губят връзка с кораба-майка, съм снизходителна, защото не виждам какво друго бих могла да направя.
Чак заряд да носят думите не вярвам. Пропагандата и рекламата работят на друг принцип, най- често на повторението. Ако чуеш или прочетеш нещо повече от веднъж вече изключваш като видиш посланието и започваш да го възприемаш несъзнателно. Затова и въздейства толкова силно, защото съзнателната съпротива не владее несъзнаваните импулси.

# 133
Чак заряд да носят думите не вярвам.

Аз пък вярвам особено за негативните. Дребнави душици, които по веднъж съм засякла някъде, после ме гонят из всякакви теми, за да покажат, че не са забравили. За някои потребители си е направо модел на поведение да скачат целогодишно заради една критика. Но пък когато кажа добра дума за някого не се е случило да каже "Благодаря!" или да го отбележи.

# 134
  • София
И тук има повторения колкото щеш, много близко ми се вижда до рекламата и пропагандата! Ако десет човека напишат по два пъти на Х, че е не знам какъв,, или дори да не е директно към него, го напишат в някоя тема няколко пъти, ако въпросният човек случайно или не попадне на това, го прочита. Вече повторението го има, и в един момент хем все повече хора започват да вярват в казаното за Х, хем той започва да поддаваи най-малкото му става неприятно, или пък приятно, ако е нещо положително или ласкателно.

Общи условия

Активация на акаунт