Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се изчислява терминът за раждане?
Какво означава хълцането на бебето и защо е важно?
Как да се справя с проблемите при кърмене и как да увелича производството на мляко?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се изчислява терминът за раждане?
Терминът за раждане се изчислява въз основа на последната редовна менструация (ПРМ). Въпреки че не всички жени имат 28-дневен цикъл, този метод се използва за определяне на термина. Важно е да се отбележи, че терминът не се определя чрез ултразвук, а чрез ПРМ, въпреки че ултразвукът може да даде отклонения в измерванията.
-
Какво означава хълцането на бебето и защо е важно?
-
Как да се справя с проблемите при кърмене и как да увелича производството на мляко?
-
Как се изчислява терминът за раждане, ако цикълът не е 28 дни?
-
Какво представлява втвърдяването на корема и какви са подготвителните контракции?
Поствам ви една статия по въпроса, сигурна съм, че ще ви е полезна. 

А май просто има колики детето и затова се свива и дърпа така гърдата, просто се успокоява на нея, а не да е гладен, но като не съм сигурна се притеснявам. От друга страна ми се иска да имам малко замразена кърма за черни дни и си мисля, че ако цедя по-редовно ще се събира повече, но пък не ми се цеди след всяко ядене. Изобщо не мога да се ориентирам как да действам. Посъветвайте ме мога ли да цедя от време на време и как да разбера дали му стига яденето на малкия? Може ли да остава гладен или гърдите си синтезират мляко като има търсене?
- оказа се че си хапва достатъчно и всеки път различно количество. За това е добре ако се захванеш да го теглиш преди и след кърмене, го направи няколко пъти през деня за да добиеш обща представа колко изяжда, ако го изтеглиш само един път, точно тогава може да е хапнал малко и да се уплашиш, че не яде достатъчно. Значи аз един ден го теглих 4 пъти - първия път изяде 40гр., втория - 70, третия - 117, четвъртия - 60гр., това беше преди седмица - две. Между другото и ние правим днес един месец, снощи го претеглих гол и се оказа, че е наддал един килограм и съм много доволна.