Аз също не купувам готови бульони на кубчета , а използвам сушени зеленчуци, или във водата, която завира, за попарване на соевата кайма, пускам лук, целина, морков, пащърнак, стъбла от магданоз.. и после ги вадя-могат да се пасират и добавят към сместта после по желание или да се замразят отново пасирани и да се слагат по-малко, там където ни трябва бульон.
По-горе кюфтенцата, които правих са само с овесени ядки и малко боб. Опекоха се стегнато.
Ама...всъщност към каймата се добавят овесените ядки? И водата, в която те са врели е различна от тази, в която се вари лук, целина и тн.? Или и те завират при ядките и после с тази вода се попарва каймата?
Не е проблем във врящата вода да се изсипят заедно овесените ядки и соевите гранули и да се изключи котлона, разбъркваш и покриваш с капак да се задушат и да поемат цялата вода.Ако е прекалено сухо, можеш да добавиш малко вряла вода, ако пък ти е рядка сместта, добави боб, картоф, нахут-сварени предварително разбира се, или винаги можеш да добавиш галета . А можеш и да отцедиш. Имай пред вид, че когато сместта се охлади се сгъстява допълнително-овесените ядки, слизестите вещества "стягат".На мен винаги ми се получава нормално влажна смес.