Париж 6

• 62 132
  • 734
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте!Радвам се,че я има темата за Париж,и ще ви бъда много благодарна ,ако ми помогнете с отговорите на някои въпроси.Предстои ми пътуване до Париж за уикенд през юни.Полетът ни е с Луфтханза и каца на летище Шарл де Гол.Хотелът ни е Alliance porte saint ouen, rue La fontaine 9.  .Доколкото се ориентирах по картата това е 18ти район Монмартър.Най-голямото ми притеснение е придвижването от летището до хотела и обратно.Кой транспорт е най-удобен и какви са цените за билет?Пристигаме в 10,25 , а обратния полет е в 9ч. По-късно ще споделяи програмата ,която обмислям за обиколка на забележителностите,за да ме посъветвате .Благодаря предварително за помоща!

# 346
Здравейте!Радвам се,че я има темата за Париж,и ще ви бъда много благодарна ,ако ми помогнете с отговорите на някои въпроси.Предстои ми пътуване до Париж за уикенд през юни.Полетът ни е с Луфтханза и каца на летище Шарл де Гол.Хотелът ни е Alliance porte saint ouen, rue La fontaine 9.  .Доколкото се ориентирах по картата това е 18ти район Монмартър.Най-голямото ми притеснение е придвижването от летището до хотела и обратно.Кой транспорт е най-удобен и какви са цените за билет?Пристигаме в 10,25 , а обратния полет е в 9ч. По-късно ще споделяи програмата ,която обмислям за обиколка на забележителностите,за да ме посъветвате .Благодаря предварително за помоща!

Ето какво дава сайта на транспорта за придвижване:
- само с РЕР и метро
http://www.ratp.fr/itineraires/en/ratp/resultat-detaille/start/A … _type/plus_rapide
- с РЕР и автобус
http://www.ratp.fr/itineraires/en/ratp/resultat-detaille/start/A … _type/plus_rapide

# 347
И другото ми питане е дали, ако резервирам за края на юни, ще можем да се поберем в 2 малки безплатни салонни багажа. Тоест времето дали ще позволява такива дрехи. Знам, че е много относително, но все пак за 4 нощувки изкарвали ли сте с по 1 безплатен багаж на човек?
За летните месеци може и да се вместите. Ние пътувахме миналата година в края на март, а сега ще пътуваме след два дни и двама човека се вместваме в един безплатен и един платен салонен. Все пак в багажа предвиждам малко свободно място на отиване, за да мога да донеса за децата и близките някакви сувенирчета.
Предполагам може да се вместите и само в безплатен багаж. Пуловер и връхна дреха обличате на летището за да минете и в самолета събличате Simple Smile
Ние резервни маратонки не носим, но пък си нося джапанки, че след цял ден обикаляне не мога да стоя и в хотела/апартамента с маратонките, а и за банята.

# 348
Аз открих това,тъй като чичко Гугъл казва,че хотела ни се намира на 500м от Porte de Saint Ouen
това означава ,че трябва да хванем RER( това е влак,нали) и след това има две прехвърляния с метрото ? Няма ли трансферни бусчета,както от Буве до Порт Майо?Този транспорт ми  е пълна мъгла Sad .

Последна редакция: вт, 02 апр 2013, 22:24 от teda mars

# 349
Аз открих това,тъй като чичко Гугъл казва,че хотела ни се намира на 500м от Porte de Saint Ouen
това означава ,че трябва да хванем RER( това е влак,нали) и след това има две прехвърляния с метрото ? Няма ли трансферни бусчета,както от Буве до Порт Майо?Този транспорт ми  е пълна мъгла Sad .

Ако тази спирка ви е по-близо и по-удобно...

Има автобуси и от ШДГ, но пак не са ви удобни за този адрес(поне аз това видях).

# 350
  • пак на Рив Гош
Няма ли трансферни бусчета,както от Буве до Порт Майо?Този транспорт ми  е пълна мъгла Sad .

Има, има.... на първа страница Simple Smile
http://www.aeroportsdeparis.fr/ADP/fr-FR/Passagers/Acces-Plans-P … sports-En-Commun/ - на френски
http://www.aeroportsdeparis.fr/ADP/en-GB/Passagers/Access-maps-c … lic-transport.htm - на английски
В линковете име цялата информация как да стигнеш от ШДГ до Париж с градския ттранспорт.
В рубриката "Bus and Coach" (Bus et autocars) са описани всички видове автобуси. Но с тях после също ще трябва да вземете метро, понеже никой от тях не спира директно на Сан(т)-Оан.
Например, може да вземете автобуса Roissybus до Операта, но после пак ще имате 2 смени с метро.

П.П. С Мимии сме писали заедно Simple Smile.

# 351
Здравейте,момичета !!!
Нашата прекрасна екскурзия в Париж мина толкова бързо и неусетно и ето ме пак на линия  Grinning
Всичко беше перфектно,нямахме никакви проблеми с нищо,единствено времето не беше с нас.Беше толкова студено,че се върнах доста болна.Иначе за малкото дни ходихме 1 в Дисниленд,влязохме и разгледахме част от Лувъра,возихме се по Сена,не се качихме на Айфеловата кула,че имаше големи опашки и горе щяхме сигурно да замръзнем.
Ходихме и до Нотр дам,до Сорбоната,Операта,Конкорд и разбира се Триумфалната арка-абе походихме доста.
Благодаря на всички ви за съветите! Поздрави

# 352
Здравейте,момичета !!!
Нашата прекрасна екскурзия в Париж мина толкова бързо и неусетно и ето ме пак на линия  Grinning
Всичко беше перфектно,нямахме никакви проблеми с нищо,единствено времето не беше с нас.Беше толкова студено,че се върнах доста болна.Иначе за малкото дни ходихме 1 в Дисниленд,влязохме и разгледахме част от Лувъра,возихме се по Сена,не се качихме на Айфеловата кула,че имаше големи опашки и горе щяхме сигурно да замръзнем.
Ходихме и до Нотр дам,до Сорбоната,Операта,Конкорд и разбира се Триумфалната арка-абе походихме доста.
Благодаря на всички ви за съветите! Поздрави
Добре дошли Simple Smile Радвам се, че всичко е минало приятно и безпроблемно. На нас ни предстои ходене и ще ти пиша ако може с няколко въпроса Simple Smile Simple Smile

# 353
Добре дошли Simple Smile Радвам се, че всичко е минало приятно и безпроблемно. На нас ни предстои ходене и ще ти пиша ако може с няколко въпроса Simple Smile Simple Smile

Благодаря !!! Пиши ми,ако с нещо мога да помогна!
Аз много се притеснявах преди пътуването,дали ще се оправим,как ще се придвижим от летището,но всичко беше много лесно и на всички бих казала-няма поводи за притеснения а само хубави емоции.

# 354
  • гр.Варна
Аз имам въпрос- в търсене на хотел в Париж съм - три дни през юни , после сме три дни в Дисни (в хотел на Дисни) и после имаме още една нощувка в Париж. Трябва ми апартамент , за 3 нощувки на комуникативо и удобно място и хотел за последната нощувка- което ще е всъщност буквално пренощуване и ранен полет за Букурещ. Затова и идеята ми е втория хотел да е за близо до транспорт и бързо предвижване до летище .
Бихте ли ми препоръчали : 1. апартамент за 3 нощувки с хладилник и микровълнова   и
2. хотел за една нощувка близо до транспорт до летище.

Когато разглеждах възможностите за настаняване , навсякъде видях условия за деца до 2 години.
А деца на 6г. възрастни ли се броят  newsm78 ? Някъде пише ,че стаята е подходяща за двама ( въпреки ,че съм задала двама възрастни и дете) ?

Последна редакция: ср, 03 апр 2013, 13:00 от marianik

# 355
  • гр.Варна
Аз имам въпрос- в търсене на хотел в Париж съм - три дни през юни , после сме три дни в Дисни (в хотел на Дисни) и после имаме още една нощувка в Париж. Трябва ми апартамент , за 3 нощувки на комуникативо и удобно място и хотел за последната нощувка- което ще е всъщност буквално пренощуване и ранен полет за Букурещ. Затова и идеята ми е втория хотел да е за близо до транспорт и бързо предвижване до летище .
Бихте ли ми препоръчали : 1. апартамент за 3 нощувки с хладилник и микровълнова   и
2. хотел за една нощувка близо до транспорт до летище.

Когато разглеждах възможностите за настаняване , навсякъде видях условия за деца до 2 години.
А деца на 6г. възрастни ли се броят  newsm78 ? Някъде пише ,че стаята е подходяща за двама ( въпреки ,че съм задала двама възрастни и дете) ? (с дете на 6години сме)

p.s. Предварително се извинявам, за запитването ми , но прочетох много теми, разгледах и хотели, но като не знам в кой район да търся - целя в 'нищото" . Прочетох , че има карти за 2-4-6 дни , т.е. хотела за тридневния престой може да е близо до забележителности пеша , за да може при пристигането си първия ден в 8.30ч. да оставим багажа за съхранение , да обиколим и разгледам нещо пеша, втори и трети ден-да използваме двудневна карта за музеи /
А ще е нахално ли да помоля и за примеренн план за посещение на основните забележителности  Hug

# 356
...
А ще е нахално ли да помоля и за примеренн план за посещение на основните забележителности  Hug

Мисля, че няма да е нахално да спомена  Laughing , че темата има първа страница, където са поисани и маршрути и забалежителности и пешеходни разходки.  Hug
Ако и след прочитането имате неясноти ще помагаме, ако дадете кои забележителности искате да посетите.  Simple Smile

# 357
Здравейте, страхотна тема! Предстои ни пътуване до Париж юли месец и съм запазила този хотел http://www.champerret-elysees.fr/location.html Моля за вашето мнение за района - дали не се намира в така наречените "опасни" райони, за да го сменям докато е време? Благодаря предварително  bouquet

Последна редакция: ср, 03 апр 2013, 14:46 от little rose

# 358
Не, няма проблем с района. Много е хубаво дори там Simple Smile

# 359
Благодаря Ивенце  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт