Тоскана, Италия

• 127 592
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
Сиена, един от най-красивите градове в Италия.
Повече за Сиена на: http://www.izlitane.com/gallery/%D1%81%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D0%B0/

# 166
Да благодаря на съфорумката, която ни даде идеята да направим тур по АД на Дан Браун в Флоренция. Ние не се записахме на организиран такъв, намерихме в нета карта с указания през къде трябва да се мине, получи се много интересно. Тя самата книга е като пътеводител, пишеше много интересни неща, които са малко известни.

# 167
  • София
Да благодаря на съфорумката, която ни даде идеята да направим тур по АД на Дан Браун в Флоренция. Ние не се записахме на организиран такъв, намерихме в нета карта с указания през къде трябва да се мине, получи се много интересно. Тя самата книга е като пътеводител, пишеше много интересни неща, които са малко известни.
Гала, супер Peace
Би ли споделила линк към картата с указанията и да разкажеш малко повече за тура и за колко време го направихте Simple Smile

# 168
Да, разбира се.
Ето това е тура:
http://florenceforfree.wordpress.com/2013/06/21/walking-tour-dan-browns-inferno/
То не е точно тур, защото няма нищо организирано, само карта и описание на местата. Иначе се предлагат турове, които са с водач, различни варианти, но ние избрахме този, защото не обичаме да се съобразяваме с група, английския ми не е на подходящо ниво, пък и цената си оказа значение. Ако изберете този вариант и се движите сами според мен предварително трябва да се свържите с двореца Паласе Векио за да се включите в организиран тур, който минава през тайни тунели и стълбища, ние като отидохме места за такъв тур имаше за след 2 дена, така че разгледахме само общите неща. Иначе тръгнахме сутринта към 9, приключихме към 16ч., разбира се с обяд и бири и час почивка. Ако се спрете на вариант организиран тур, мисля, че добре би било да е такъв, който включва посещение в коридора на Вазари, достъпа на който е ограничен и може да се влезе само с такъв тур.

# 169
Гала, четох ти постовете в двете теми, радвам се, че ти е харесала Флоренция и сте си изкарали добре.
Някой бил ли е в Коридора Вазари? Много ми е любопитно дали някой го е изминал целия и как е като изживяване Simple Smile

# 170
Здравейте!
Моля за съвет. Къде е разумно да се направи еднодневен плаж като разпускане по време на екскурзия. Най-вече ме интересува района на Пиза. Иска ми се да не е свръх  пренаселено и да бъде подходящо за 10-12 годишни деца. Много ви благодаря. Другият ми вариант е източно в района на Сан Марино, но ми се струва, че там ще има повече плажуващи  newsm78

# 171
Нашият еднодневен плаж беше в Чечина.

Бяхме го съчетали, идвайки от Сан Джиминяно.

Напълно възможно за ден. Ние бяхме извън сезона, така че не знам дали лятото е пренаселено.

Плажът е с едър пясък, към брега с по-едри камъчета, но невероятно красиви във всевъзможни цветове.

Успоредно на плажа има парк с огромни пинии /дано не бъркам иглолистното дърво/, с люлки, пейки и пр. за децата. От жегата на плажа - директно влизаш в гора с дебела сянка.

Хареса ни!

Peace

# 172
А в самата Пиза има ли възможност за добър плаж?

# 173
RoniBonboni ние се разходихме в Лидо ди Камайоре. Намира се точно след Виареджо, ако идваш от Пиза. Много приятно място със страхотен фин пясък и плиткко море. Широка ивица, но предполагам в сезона се запълва.
Ето тук има малко снимки

https://www.flickr.com/photos/123913050@N06/sets/72157645112306255/

# 174
Много благодаря за идеите!
 millenitta,  envia   bouquet

# 175
  • София
Горе долу колко време отнема разглеждането на Уфици?

# 176
Горе долу колко време отнема разглеждането на Уфици?

2 часа за шедьоврите са достатъчни, дори с връщане  Peace

# 177
  • София
Наскоро прочетох за Уфици едно изказване/в мрежата/, което ме накара да се засрамя самата аз, че съм го прочела. Не го намирам, но в скрит текст ще ви кажа, горе-долу какво пишеше:

Скрит текст:
„Уфици ли, не си губете времето, часове чакане на опашка за да разгледате после за половин час някакви светии и… Няма голи мацки, както ни бяха казали, само батални личности от време оно. А си мислехме, че има секс….Не си струва да си давате парите, пропуснете и т.н.“

Изпотих се след прочетеното, после си помислих, какъв човек може да напише подобни редове, отделил половин час за всичките шедьоври/невъзможно/.
Няма как да се разгледат 45 зали за подобно време, 30 мин. понякога не са достатъчни само за една зала.
Както е написано от Bradley Cooper, 2 часа са достатъчни, без чакане отвън.
Това е възможно, въпреки, че на мен ми трябваха два дена/по няколко часа/, не се шегувам…
В света има няколко галерии, които притежават подобно богатство. На всичките, да не ги изброявам, се чака и се губи много време. Но това не е загубено време в буквалния смисъл, това е наслада за окото и душата.
Колекцията в Уфици е събирана много векове от Медичите, а ние искаме да е разгледаме за минути.
И всичко това не може да се види другаде, защото последната от Медичите/Ана Мария Луиза/, когато е завещавала картините е поставила условие, те никога да не напускат Флоренция.
Както казах, залите са 45, по 5-10 м. на зала/минимум при бързане/, колко прави?
Останалото е просто минаване. А как да стане, без да спираш, ще е повече от час-два.
Ако го направим така, нищо няма да остане в съзнанието и картините ще ни се струват едно цяло.
А как се отделят 5 м. на картини на Ботичели, Пролет или Раждането на Венера, които са едни от най-известните платна в света.
А такива в Галерията са много, Светото семейство на Микеланджело, Поклонението на влъхвите-Леонардо да Винчи, Благовещение също. Рембранд и Караваджо, Рубенс, Дайк, Рафаело с Богородица с кадънката, Тициан с Венера Урбинска и още и още, да не изброявам.
Да не забравяме и статуи като например Венера на Медичите…..
Едно е да влезеш в Академията за изящни изкуства, да видиш Давид и да излезеш. Друго е да си в Уфици…
Не за всички, всичко това представлява такъв интерес, но аз специално мога да стоя пред подобни картини с часове и отделям много време за това.
Мога да пропусна плаж, храна, кафе и много други неща, за да прехвърля времето в Галерията.
Така че green_dawn, времето си зависи единствено от нас и от това дали го имаме, а то все не стига.

# 178
Наскоро прочетох за Уфици едно изказване/в мрежата/, което ме накара да се засрамя самата аз, че съм го прочела. Не го намирам, но в скрит текст ще ви кажа, горе-долу какво пишеше:

Скрит текст:
„Уфици ли, не си губете времето, часове чакане на опашка за да разгледате после за половин час някакви светии и… Няма голи мацки, както ни бяха казали, само батални личности от време оно. А си мислехме, че има секс….Не си струва да си давате парите, пропуснете и т.н.“

Изпотих се след прочетеното, после си помислих, какъв човек може да напише подобни редове, отделил половин час за всичките шедьоври/невъзможно/.
Няма как да се разгледат 45 зали за подобно време, 30 мин. понякога не са достатъчни само за една зала.
Както е написано от Bradley Cooper, 2 часа са достатъчни, без чакане отвън.
Това е възможно, въпреки, че на мен ми трябваха два дена/по няколко часа/, не се шегувам…
В света има няколко галерии, които притежават подобно богатство. На всичките, да не ги изброявам, се чака и се губи много време. Но това не е загубено време в буквалния смисъл, това е наслада за окото и душата.
Колекцията в Уфици е събирана много векове от Медичите, а ние искаме да е разгледаме за минути.
И всичко това не може да се види другаде, защото последната от Медичите/Ана Мария Луиза/, когато е завещавала картините е поставила условие, те никога да не напускат Флоренция.
Както казах, залите са 45, по 5-10 м. на зала/минимум при бързане/, колко прави?
Останалото е просто минаване. А как да стане, без да спираш, ще е повече от час-два.
Ако го направим така, нищо няма да остане в съзнанието и картините ще ни се струват едно цяло.
А как се отделят 5 м. на картини на Ботичели, Пролет или Раждането на Венера, които са едни от най-известните платна в света.
А такива в Галерията са много, Светото семейство на Микеланджело, Поклонението на влъхвите-Леонардо да Винчи, Благовещение също. Рембранд и Караваджо, Рубенс, Дайк, Рафаело с Богородица с кадънката, Тициан с Венера Урбинска и още и още, да не изброявам.
Да не забравяме и статуи като например Венера на Медичите…..
Едно е да влезеш в Академията за изящни изкуства, да видиш Давид и да излезеш. Друго е да си в Уфици…
Не за всички, всичко това представлява такъв интерес, но аз специално мога да стоя пред подобни картини с часове и отделям много време за това.
Мога да пропусна плаж, храна, кафе и много други неща, за да прехвърля времето в Галерията.
Така че green_dawn, времето си зависи единствено от нас и от това дали го имаме, а то все не стига.

Абсолютно подкрепям!
Ако картинните музеи не са вашата страст, по-добре пропуснете влизането втях, колкото да кажете, че сте били там.

# 179
Е, не мисля точно така. На нас картините също не са ни страст, но с удоволствие сме посетили Лувъра, Орсе, Оранжерията, Прадо, Албертина и Уфици.

Общи условия

Активация на акаунт