Тоскана, Италия

• 127 599
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
Е, не мисля точно така. На нас картините също не са ни страст, но с удоволствие сме посетили Лувъра, Орсе, Оранжерията, Прадо, Албертина и Уфици.

И ние сме ги посещавали, ама за повече от два часа на музей. Wink Мисля, че това е идеята в поста на Блед.  Peace

# 181
  • София
Благодаря за информацията. Въпросът ми беше свързан с това как да си планирам времето и за коя част на деня да търся билети.

# 182
Според мен от 2 до 3 часа е са достатъчни, ако сте аматьори като нас.

# 183
  • София
На сайта нямаше билети за Уфици и взех само за Академията, но за Уфици успях да направя резервация по телефона. Колко по-рано трябва да съм там, имам номер на резервация, но трябва да платя на място.

# 184
Пиза и Площадът на чудесата с прочутата Наклонена кула: http://www.izlitane.com/gallery/%D0%BF%D0%B8%D0%B7%D0%B0/

# 185
Моля за съвет как стоят нещата с паркирането във Флоренция (Венеция, Рим, Пиза). Когато се пътува с кола дали е добър вариант да се наеме хотел в центъра и ако е така - как става паркирането. Лесно ли се намира паркинг, а и цената... 30 евро на ден за паркинг ми се вижда много. Споделете как практикувате вие?

# 186
за Флоренция е абсурд да влезнеш с кола в центъра

за другите градове не знам

# 187
  • София
Моля за съвет как стоят нещата с паркирането във Флоренция (Венеция, Рим, Пиза). Когато се пътува с кола дали е добър вариант да се наеме хотел в центъра и ако е така - как става паркирането. Лесно ли се намира паркинг, а и цената... 30 евро на ден за паркинг ми се вижда много. Споделете как практикувате вие?

RoniBonboni Ако питаш мен, практиката е винаги хотел с паркинг. Има такива много, и компенсира скъпата цена за паркинг.
Но, винаги има и други възможности. Писала съм за някои от тях в темите. За Флоренция също.
Най-удобния паркинг за централната част е Garage Inferno/ http://www.firparking.com/it/servizi-garage-inferno /. Паркирали сме в него 2 пъти, когато само сме минавали/когато сме нощували сме били в хотел с паркинг, писала съм/.  На метри от повечето забележителности. Съвсем близо до Piazza Della Repubblica и катедралата. Не е 30 евро, но малко надолу. В него цената зависи от колата, като започва от 26 евро на ден, все пак си в центъра, колата е пълна с багаж и опасност няма, важно е.
На пръв поглед Флоренция е трудна за паркиране, но не е точно така, ето колко паркинги има:
http://en.parkopedia.it/parking/firenze/
Ако и другите, в скоби те интересуват, също може да ги коментираме когато има време......

# 188
Bled, безценни са съветите ти. Благодаря, че отделяш време за това!   bouquet

# 189
Искам да попитам от Гардаленд до Флоренция и от Флоренция до Рим кои пътища са най-живописни и колко време се удължава пътуването по тях спрямо магистралата.

# 190
  • София
RoniBonboni
Щом е Тоскана, е прекрасно.
Може да пътувате извън магистрали, така правим ние.
Но наистина удължава времето, има много красоти и чести спирания.
Мога да ти покажа наши маршрути...

# 191
Да, моля, много ще ме зарадваш  bouquet

# 192
RoniBonboni
В Тоскана можете да карате по живописните маршрути, но за  дългия преход от Гардаленд до Тоскана, не ти препоръчвам да слизате от магистралата. Движението по алтернативните пътища е много, ама много бавно. Пълно е с кръгови кръщовища или светофари. Ще си удължите времето на пътуване не двойно, а тройно и четворно. Като добавим, че трябва и да пресечете Апенините, трябва да разполагате с доста време. Ако го имате, тогава няма проблем. И аз не обичам магистралите и всяко слизане от магистралата беше вълнуващо и пълно с впечатления, гледки и емоции.

# 193
millenitta ,  newsm10, благодаря ти много беше важнотова. Май се опитвам на един дъх да се сокосна до всичко. То е, защото колкото повече чета, толкова повече ми идва апетита, но все от нещо ще трябва да се спести време   bouquet

# 194
Съвсем наскоро бяхме във Флоренция, много се лутахме, тъй като не бяхме подготвени с предварителна информация. До Fortezza da Basso има паркинг за 1.80 евро на час. Малко по-далечко е от забележителностите, но разстоянието е приемливо според мен. На другия ден спряхме на площада на гарата, там беше по-скъпо, но не помня колко точно. Проблемът според мен е в големия трафик, нас много ни изнерви, особено като не знаехме къде отиваме. Наши приятели ни посъветваха да спрем извън центъра, и да хванем трамвай, но уви, не го направихме...

Общи условия

Активация на акаунт