Тоскана, Италия

• 127 602
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
другия път ги послушайте !

и аз не съм експерт, затова резервирах предварително гид за уфиците и мисля че е единствения начин човек да рабере и оцени всичкото богатство което е вътре.
като се стигне и до библейските герои  без гида е просто изгубено време.

между другото скоро четох че уфиците са ги посетили 5 млн,а лувъра над 9 млн човека

рим е посетен от 3 млн, лондон от 25 млн,париж от 23 млн,нй от 15 млн ,даже берлин е посетен от 5 млн туристи.

от всички туристи в света само 4%са посетили италия,тоест една незначителна част,толкова е и прихода от туризма в италия,незначителен а би могъл да бъде решаващ,но явно няма такива идеи и интерес в страната,много жалко. Sad

# 196
другия път ги послушайте !

и аз не съм експерт, затова резервирах предварително гид за уфиците и мисля че е единствения начин човек да рабере и оцени всичкото богатство което е вътре.

между другото скоро четох че уфиците са ги посетили 5 млн,а лувъра над 9 млн човека

рим е посетен от 3 млн, лондон от 25 млн,париж от 23 млн,нй от 15 млн ,даже берлин е посетен от 5 млн туристи.

от всички туристи в света само 4%са посетили италия,тоест една незначителна част,толкова е и прихода от туризма в италия,незначителен а би могъл да бъде решаващ,но явно няма такива идеи и интерес в страната,много жалко. Sad

интересна статистика, като цяло не ми се вярва много разликата от посетилите Рим и Париж/Лондон да е 7 пъти  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 197
  • Варна
На мен също не ми изглежда реална тази статистика. За 2012 г. Италия е посетена от близо 46.4 милиона туристи /официална статистика/, а само 3 милиона да посетят Рим... Нещо не излизат сметките Simple Smile За 2013 г. имат лек спад с - 0,2%, но все пак 3 млн. е смешно малко.

# 198

Би ли споделила аудио гид или екскурзовод си ползвала, моля. След месец ще разглеждам Уфици и още се чудя.

# 199
Азия, не мисля да посещавам Флоренция втори път. Не е моето място. Най-малкото, ако го направя, ще е през възможно най-мрачния период от годината, с надеждата да има по-малко туристи. Беше пълно с народ, трафик, продавачи на всевъзможни сувенири....не е моята представа за екскурзия. Има много културно наследство да се види, но туристопотока е....overwhelming..на бълргарски не мога да намеря еквивалента..
За Уфици, мисля че не е лоша идеята за гид, макар че като дочувах какви ги бърборят около мен, не ме впечатлиха. Ние си купихме официалния гид на Уфици, с много добро качество и пояснения за по-известните произведения. Полезна е, а е и хубав спомен. Набелязахме си какво искаме да видим, и така обиколихме.

# 200
  • София
Bled
Искам да те попитам за маршрут.
Заминаваме на 11.08 от София и трябва да се върнем на 24.08. Май около 12-13 дни са. Толкова мога да събера без ангажименти. Много ми се искаше за годишнината ни на 07.07 да отидем, но щяхме да можем само 5 дни и реших да го отложим за по-нататък. Искам да отделя поне 2 дни на Флоренция, макар, че малко ми се струват,  ама.... newsm78
Та, това което ме притеснява, освен че ще бъде голяма жега, е че по-голямата част от хотелите и къщите, които гледах са с много високи цени или са резервирани.
 Сега се опитвам горе-долу да съставя маршрута и да резервирам, ама ми се струва, че няма да е така лесно, ако бях го подготвила поне 2 месеца по-рано.

Благодаря за всяко мнение   bouquet

# 201
  • София
Мagnollia
Дните не са малко, което е прекрасно.
Не съжалявай за празника.
Ще изберете хубав хотел, като тези, които съм показала назад в темата. Ще си представите, че това е деня и готово, правили сме го много пъти.
Ще направим маршрута, само кажи по една нощувка или повече на съответно място? Някъде трябват по две, както казваш за Флоренция.
И трябва ли да включим море и плаж, сезон е ?
Имаш ли предпочитания, освен Флоренция ?
Виж и един от нашите маршрути в началото на темата…
Това, че не си го подготвила преди месеци не е проблем, не се ядосвай.
Ние пътуваме винаги в последния момент и резервираме ден за ден, винаги се намират добри оферти…А и за една или две нощувки, не е от голямо значение хотела…

# 202
Момичета, колкото повече се доближаваме до датата на нашето пътуване, толкова повече въпроси изникват... За това ме извинете за новото питане, но не мога много добре да се оправя със сайта на Гардаленад. Има ли причина да купя билети он-лайн или мога и на място. Има ли например големи опашки сутрин или друго нещо, заради което си струва  newsm78

# 203
  • София
RoniBonboni
Опашките зависят от момента и натоварването.
Не ви съветвам да сте там в събота и неделя или празници.
Билетите ние сме ги взимали от хотела, доставиха ги и въобще не сме се занимавали с този въпрос.
Дори бяха някакви Експресни, които даваха възможност за по бързо минаване.
Успех...

# 204
  bouquet , Благадаря!

# 205
  • София
RoniBonboni Допълвам се, че преди нямах време.
Само да ти кажа, че парка е разделен на няколко зони в зависимост от екстремните преживявания.
Коя от коя по хубави и атрактивни. По-спокойни и други с много адреналин.
Динозавъра Raptor обира точките, Mammut също. И т.н.
Включително и за най-малките, които цял ден не можеш да ги изкараш от там.

# 206
 Laughing СУПЕР  Wink

# 207
  • София
Мagnollia
Дните не са малко, което е прекрасно.
Не съжалявай за празника.
Ще изберете хубав хотел, като тези, които съм показала назад в темата. Ще си представите, че това е деня и готово, правили сме го много пъти.
Ще направим маршрута, само кажи по една нощувка или повече на съответно място? Някъде трябват по две, както казваш за Флоренция.
И трябва ли да включим море и плаж, сезон е ?
Имаш ли предпочитания, освен Флоренция ?
Виж и един от нашите маршрути в началото на темата…
Това, че не си го подготвила преди месеци не е проблем, не се ядосвай.
Ние пътуваме винаги в последния момент и резервираме ден за ден, винаги се намират добри оферти…А и за една или две нощувки, не е от голямо значение хотела…

Златна си  Hug   bouquet

Ами не съм набелязала точно, но искам 2 дни Флоренция и 2 дни на морето /може да е в някоя вила в село близо до морето, не е задължително да е в самия морски град, че като гледам цени от 250-300 евро на стая се плаша  Joy/.  От другите места, които искам да видим са Сиена, Пиза, Сан Джиминяно, Greve in Chianti, Montecatini Terme.
Ти си била толкова пъти там,  за което тайничко, но добронамерено ти завиждам  bouquet че сигурно знаеш какво трябва да се види най-напред, така да се каже за първо посещение. Може и подве нощувки в място и после местене за да можем да разглеждаме обстойно. Пътя не ни плаши!
  bouquet и благодаря за всичката помощ, предварително Simple Smile

# 208
  • София

Златна си  Hug   bouquet

Ами не съм набелязала точно, но искам 2 дни Флоренция и 2 дни на морето /може да е в някоя вила в село близо до морето, не е задължително да е в самия морски град, че като гледам цени от 250-300 евро на стая се плаша  Joy/.  От другите места, които искам да видим са Сиена, Пиза, Сан Джиминяно, Greve in Chianti, Montecatini Terme.
Ти си била толкова пъти там,  за което тайничко, но добронамерено ти завиждам  bouquet че сигурно знаеш какво трябва да се види най-напред, така да се каже за първо посещение. Може и подве нощувки в място и после местене за да можем да разглеждаме обстойно. Пътя не ни плаши!
  bouquet и благодаря за всичката помощ, предварително Simple Smile

Мagnollia     bouquet

За времето с което разполагате/2 седмици/ и желаните места за посещение, ето моя вариант. Ако трябваше сега да го направя, познавайки района бих избрала този маршрут, в следния ред.
1 ден Montecatini Terme/Montecatini Alto/ - 2 дена Marina di Pietrasanta/+крайбрежие/ - 1 ден Pisa – 2 дена Firenze – 1 ден Greve In Chianti – 1 ден San Gimignano – 2 дена Siena – 2 дена Val D'Orcia/Montalcino/ - 1 ден Arezzo
Виж Карта
Съобразих се да се вместя в 13 дена, като разбираш, че това съвсем не е всичко от Тоскана.
От Arezzo бих ти предложила  забележително връщане, като кулминация на пътуването, тоест:
Arezzo – Сан Марино
Карта
Ако решиш ще ти дам информация...
 И връщане към България. Всъщност аз не знам от къде ще пристигнете,  дали от към Словения или от Гърция. Но и в двата варианта няма проблем с маршрута, ще го направите обратно.
На нас например ни харесва, влизане от едната страна в Италия и връщане от другата, въпрос на избор и време.
Ето така:
Карта

# 209
Към Пиза може да се добави и Лука, защото са близо един до друг.
Волтера също е близо до Сан Джиминяно. Да добавим също така Кортона и Асизи Simple Smile
Весело изкарване, отивате в прекрасен район  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт