Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетно- цветна тема 59

• 45 237
  • 728
  •   1
Отговори
# 180
  • Schwarzwald
Здравейте:)
Нова съм в темата, ама не се изморявам да Ви чета  Hug

Ето и от мен няколко снимки от преди седмица-две. Сега вали и отноооово  Tired е студено.

# 181
Клематис най-лесно се захваща с издънка или отвод, с клонче, натопено във вода ще е мнооооого трудно.
Какво е отвод?

# 182
  • Gone with the wind
Неоткъснат от растението клон се поставя в почва, като в почвата задължително трябва да има поне 1 коляно. Така клонката хем се храни от мама, хем има нужните условия да се вкорени.
Нещо такова

като може да пробваш и с пластмасова чашка, в която да поставиш отвода

# 183
Ще си търся явно за купуване-много сложно ми се вижда.
Ето как изглежда моето дворче/разчистено/: Искам да пусна по люлката нещо цъфтящо и съм в размисли ей в това буренце какво да боцна.

# 184
  • Пловдив
Zolka много симпатично дворче!
Имам въпрос за петуния -За първи път си взимам петуния. Купих си сега една каскадна от близкото пазарче. Понеже бързах чак в нас забелязах, че листата ѝ лепкат. Освен няколко умрели мушички не видях други вредители. Измих я с топла вода и сапун даже, сега лисата са по- добре, още лепят малко. От какво може да е и да я изкарвам ли на вън при другите спокойно или да взема още някакви мерки?-отговорих си сама  Sunglasses

Последна редакция: ср, 22 май 2013, 15:38 от t_tabakova

# 185
  • Gone with the wind
Предполагам си си отговорила, че това е нормално за петуниите?

# 186
  • Пловдив
Предполагам си си отговорила, че това е нормално за петуниите?
Ъ-хъм. А вие защо си траете и не казвате, че миришат така страхотно? Сега се оглеждам за място за поне още една висяща саксия..... За съжаление намерих само лилава и черна каскадни, при което предпочетох лилавата, обаче ще ходя май на лов за още.

# 187
  • Gone with the wind
Аз лично не съм забелязала, или не съм обърнала внимание, че миришат, но пък на моя вечно огрян балкон те са единствените, които издеянват безпроблемно, та не ги заменям за нищо

# 188
  • Пловдив
Реално е доста по-светла. Жалко, че апаратът ми не е 4 -5 D да ви пратя и малко аромат... Всъщност, доколкото прочетох не всички миришат. Ама знам ли, може и да не съм разбрала- днес ме тресе една друга треска, къде тръгнах и с нови цветя да се занимавам  ooooh!
Скрит текст:

# 189
t_tabakova, мерси. Още не е във вида, в който го искам, но ще стане.
Не всички петунии миришат-аз имам шест-седем вида и само две миришат прекрасно. Другите трябва да си набуташ носа в тях и съвсем лек аромат.

# 190
  • на североизток от Рая
  Дзак!!!

Само идвам да кажа, че петуниите ухаят не-ве-ро-ят-но! Винаги са миришели моите петунии. Така съм запомнила и най-обикновените петунии в градините на село. Като ги напече слънцето ухаеше цялата градина. Сега имам само две петунии в сандъче, но страхотен аромат се носи. Не помня немиришещи, а ги отглеждам всяко лято.

Сега чак си полях цветята. Днес цял ден бях на работа. Върнах се в 8 грохнала. А петуниите като ми замирисаха... Crazy

Оставям ви.

Хубава вечер!

# 191
  • Талант на 2012,2013 г.
Eдин въпрос:

Петуниите само на открито ли трябва да са за да са живи и красиви така да се каже...?!? newsm78 Blush

Никога не съм имала петунии, та се замислих... ако може вътре да си взема... Rolling Eyes

# 192
  • Пловдив
Марѝ както се разбра аз нямам хич опит с петунии, но май искат да са си навън. Давам ти идея- сандъче на прозореца. Тук една съседка, която е със затворена тераса си е сложила така. Само се чудя как ги задържат тия сандъчета на первазите, но сигурно си има начин.

# 193
  • Талант на 2012,2013 г.
 Hug

Скрит текст:
Перваза ни е наклонен. Дограмата е алуминиева и когато я  слагахме первазите майстора ги направи от теракота и са наклонени. Не става. Страх ме е да не утрепам някого... Rolling Eyes

Няма да имам петунии... Пак. Sad

# 194
  • ГОре на черешата...
Мари, има едни такива ластици със кукички от двете страни - използват ги за прикрепяне на товари по разни автомобилни ремаркета - ако има къде да се захвант от двете страни на прозореца ще придържат идеално сандъчетата Peace.

Май ще си сваля долу мушкатата от южната тераса преди да тръгна на работа - смръщи се, а и нали Емо Чолаковм снощи предупреди за бурен вятър - не ми се рискува да ги начупи Thinking...
И аз като Нели - тези дни направо нямам сили да дишам от умора...още малко...

Общи условия

Активация на акаунт