Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетно- цветна тема 59

• 45 241
  • 728
  •   1
Отговори
# 165
Не,щъркелите не са на нашата къща,но прелитат над двора ни защото от там им е пътя като си носят храна.Върховно е чувството да прелитат толкова близко над теб и чуваш как се движи въздуха от крилете им!Имахме само две гнезда в нашето село,а тази година станаха общо 7.Като си отида на село и се наслаждавам на спокойствието и тишината-има славейчета и не млъкват цял ден,пеят.Щъркелите се карат и хвърчат над нас,двора, пълен със зеленчуци и малко цветя-върховно е.Тези дни ще ви покажа как майка ми е подредила и засяла всичко в двора.  Heart Eyes
Благодаря за добрите думи и похвали момичета!  Embarassed Hug

# 166
  • Талант на 2012,2013 г.
И...моят цветен данък, момичета... Цветята пред блока ни посадени и отглеждани от нас с много любов. Heart Eyes

И едно каланхое на което се радвам истински. Извинете ме за лошото качество, но снимките са правени със телефон.

# 167
Красиви са Марѝ!

# 168
  • Варна - Черна гора
Сърдечно благодаря, момичета, за отговорите за проблемната ми пръскачка   bouquet.
Тази вечер мъжа ми я погледна и установи, че уплътнението между бутилката (долната част) и помпата (горната част) е било пречупено и не се е създавало налягане в бутилката. Пак по негов съвет сега съм напомпала и ако сутринта все още държи налягане, значи е ОК. Ако не, ще отида да ми я сменят.

# 169
  • на североизток от Рая
 Мари, и за цветята полагаш грижи. Вижда се от снимките и си личи усетът ти към красивото. Не качеството на снимките е важно.

Аз тази година не засадих нищо пред блока. Имаме лалета, нарциси и още някакви пролетни цветенца, които си цъфтят сами. През лятото цъфти съмни-мръкни, но сега не го виждам. Не съм се и заглеждала. Още не съм изрязала листата на прецъфтелите пролетни  цветя. И като гледам, няма кой друг да го направи.
 Ядосват ме децата като започнат да късат цветче от цвете и след минута го хвърлят на земята. Поне на майките си да ги подаряват.
 Иначи имаме посаден здравец, който се разпространи навред. Имаме и борчета, много пораснаха. И чемшир имаше, но май част от него загина.
 Цъфна и дребен жълт ирис, който бях засадила преди години. И хризантеми има, ама е рано за тях.
 Съсънката прецъфтя, пак аз съм я засаждала.
 Една тревичка засадих на Великден, но спрях да я поливам и май вече изсъхна.
 А в градинката зад блока ни си я поливам редовно и вече избиват нови листа.
 Обичам да правя красиво, обаче искам да има уважение към труда ми. Не да ходя като цербер и да дебна децата, за да им правя забележки. Имат си майки, млади жени. Те да им изграждат навици и чувсто за отговорност.

Hug

# 170
  • Талант на 2012,2013 г.
Благодаря, pisenxeto , Нели... Hug, Hug

Това е така. На мен също ми е болно, когато се чупи безразборно, а пък нито веднъж не си се привел да засадиш стръкче или да оплевиш поне.
Имаме засадена брезичка от нас тримата, мъжът ми посади ябълка, преди години с един дядо, който почина засадихме орех, мъжът ми го донесе, сега е огромно дърво и ражда чудесни орехчета.Жив плет сложих около ореха, сега е чудесен. Има и две липи, но тях ги засади друг съсед. Хубаво ни е, направихме си го хубаво, но сме няколко човека тези, които се грижим за цветята. Не разбирам не искат или ги мързи... Толкова проблеми си имам, но винаги намирам време да се порадвам на хубавото...

# 171
  • SHOOT ME 10 $
Благодаря на всички дами за добрите думи! Hug Не мога да се меря по красота и по подредба с много от вас, особено с "Писенцето", по-нататък ,ще ми цъфтят и лилиуми, холански лалета, хортензии, черешата ще узрее , ще ви ги показвам периодично. Преди това имах около 20бр. едри зюмбюли- направо полегнали от тежест- и още толкова различни лалета, някой може да ги е видял в други теми,където съм ги поствал.

# 172
  • Пловдив
Нели, много си права за градинките и децата. Моят син не само, че не влиза в градината пред блока, не само че не къса цветя, ами като аз си скъсам някой мак от поляните наоколо той го взима и го връща обратно  Laughing
Като сме заговорили за пред- и между блокови пространства искам да ви покажа снимка на  част от горичката пред блока. Зимна е, за разхлаждане
Скрит текст:

# 173
Ние имаме градинки пред блока и зад блока. Тази пред блока я стопанисва една комшийка, която есен си идва от Америка и пролет пак заминава и общо взето жената прекарва времето си в градинката да копае и сади. Така и не може да се нарадва на цветята, а само пита кое как е цъфнало.
Мисълта ми беше, че миналото лято ме караха да си късам цветенца от там, пък на мен ми е съвестно. Казаха, че по - добе аз да си бера букетче отколкото разни случайни и че градинката била точно с такава цел. Това и двете комшийки, които обработват двете градинки. На мен обаче ми е съвестно и не мога  Rolling Eyes Една година видях как две циганки си отрязаха стрък цвят от юката. За какво им е това огромното незнам. Пък и ме съмнява да изтрае във ваза повече от ден.
Едната градинка съм я снимала и веднага щом докопам фотото ще смъкна снимки да покажа.

# 174
  • DE
Здравейте!
Аз нямам много цветенца за показване Embarassed
От мен още скромно-скромно, уФ, как искам  най- после да разцъфне всичко и при мен

И малко без особенно значение... но люляка ми е прекрасен.

# 175
  • ГОре на черешата...
Как без значение, Маце, невероятен е!!!А местенцето ти за релакс е вълшебно Hug!
Мари, прекрасна градинка  bouquet!
Нели, и аз съм като теб, явно е професионална деформация Whistling. В неделя, в парка, нацъфтели прекрасни рози и една модерна мама ги снима с телефона си. Мъникът, едва проходил, влезе при тях, награби най-едрата, прасковена, и я откъсна цялата. Аз, снимайки Дребо отстрани, казах :И сега се казва "Не се къса" и ще се научи - познай кой и колко ме отрази ooooh!...все едно - пускам поредната порция досада  Crazy и изчезвам:

Онзи ден от селския "битак" не се стърпях и забърсах тази фукла:

Кралиците ми са просто полудели - водопади от цвят:

Любимите ми мушката:

Тези в графа "Очаквам", особено второто - белгийче, стелар Фанданго:

Иии...сега не ме бийте Whistling, заливам ви с цвят - сакъзчетата:

# 176
  • Gone with the wind
Много красоти видях, много нещо  Heart Eyes

Попи, гледам, че предчувствията ви за пол са се оказали грешни  Simple Smile Как я карате с бебка?

И малко снимки от мен - нищо особено, но като първи цветове за сезона им се радвам много

Клематиси
Скрит текст:

Хипи
Скрит текст:

# 177
neli mar4 - калибрахоето го купих в края на април. Последните дни. Бяха с по 3-4 цветчета и толкова малки, че пръстта в сандъчето се виждаше. Сложих 4 бр в едно сандъче, но в последствие преместих жълтото в ботушчето, защото то беше най-малко и другите "нахалници" щяха да го задушат. Има калибрахое на пазара от средата на април - 2.50лв. са. Аз го взех от разсадника за 1.60лв. Минатала седмица взех още 3 бр за другото сандъче, но май сгреших, че взех дълги, а не кичести, но мисля, че и те ще изпълнят сандъчето. Не знам дали не направих грешка, но отдзад, зад калибрахоето сложих мое производство лобелия, че и семенца калдаръмче ръснах..СТана еднааа...предстои да разберем..
Благодаря за милите думи  Hug

# 178
Ох, тоя клематис все повече ме зарибява.Много е красив.Може ли с клонки да се захваща? Че с керията не постигнах успех.
Аз снощи хванах да подреждам градинката-така наблъскано всичко, че не могат да дишат горките. Извадих всичката мента, дето се ширеше, няколко диви зелета също /имам толкова много, пък ми е жал.../, една петуния присадих, но днес нещо оклюмала ми се вижда, строих тагетиса на едно място, освободих място до хостата... Нека дишат миличките.

# 179
  • Gone with the wind
Клематис най-лесно се захваща с издънка или отвод, с клонче, натопено във вода ще е мнооооого трудно.

Общи условия

Активация на акаунт