Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 22 юни 2013, 09:31 ч.

Прием в СМГ след четвърти клас-ІІ част

  • 273 609
  • 1 657
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 3 885
Прегледах ги!
По мои сметки 7 точки губи от тестовата част за 5 сбъркани задачи.
Надявам се да е описал подробно 2-те задачи, защото ми изглеждат верни.

Но както винаги досега докато не излязат резултатите нищо не е сигурно, защото може да има някоя изненада. Случвало се е на решена задача да получи 5 т. заради непълно описание, така че още нищо не мога да предвидя.

Последна редакция: сб, 22 юни 2013, 15:26 от gerka

# 16
  • Мнения: 115
Gerka моля те дай твоите отговори да сравняваме, предварително благодаря 1

# 17
  • Мнения: 3 885
коригирах се, защото си открих грешка/////////////////По мои сметки без да претендирам за вярност отговорите са:
1. Б
2.В
3.А
4.Б
5.В
6.В
7.А
8.В
9.Г
10.Б
11.В
12.В
13. Г
14.Г
15.В
16.400
17.118
18.15
19.41312432
20.75
ПЪРВА
А/137
Б/5
В/501
ВТОРА
А/ 22М.
Б/16
В/68

Последна редакция: сб, 22 юни 2013, 15:26 от gerka

# 18
  • Мнения: 115
Герка, благодаря и ние имаме грешки  Sad
някои доста елементарни, но по-добрите трябва да победят !

# 19
  • Мнения: 3 885
Герка, благодаря и ние имаме грешки  Sad
някои доста елементарни, но по-добрите трябва да победят !

Моля те в никакъв случай не се води по моите отговори, защото си открих/а и на детето/ две грешки и се коригирах.
Някой математик ще ги реши и пусне, надявам се. И тогава ще видим.

# 20
  • Мнения: 864
Моят син е объркал 10-та Задача и си откри грешката. На втори модул, втора задача, подусловие В е получил 68. Останалите му отговори съвпадат с тези на Герка.

# 21
  • България, София
  • Мнения: 615
Противно на мненията, според мен тестът е доста труден.
Ще видим... Може да ми е от възможностите  Simple Smile

# 22
  • Мнения: 413
gerka, как получаваш на 13 задача отговор Г - по-точно стойност на монетите 5 лева?

# 23
  • Мнения: 115
Доверявам ти се Герка,  но имам един въпрос , ако е решено само едно под условие на втора задача от втория модул, колко горе долу точки ще получи ?
28.6 е доста далеч, нямам търпение .......

# 24
  • Мнения: 115
на 13 задача моя син е писал отговор А,  а дали е това ????

# 25
  • Мнения: 413
на 13 задача моя син е писал отговор А,  а дали е това ????
И ние сме писали А. Затова питам как се комбинират монетите, за да се получат 5 лева. Аз изпуших и нищо не мога да измисля.

# 26
  • Мнения: 1
Според синът ми отговорът на 16 задача е 520.

# 27
  • Мнения: 15 764
на 13 задача моя син е писал отговор А,  а дали е това ????
И ние сме писали А. Затова питам как се комбинират монетите, за да се получат 5 лева. Аз изпуших и нищо не мога да измисля.
5х10=50 ст.
7х50=350 ст.
5х20=100 ст.
5+7+5= 17 бр. монети
50+350+100=500 ст. = 5 лв.

Според синът ми отговорът на 16 задача е 520.
Аз получавам отговора на Герка.

# 28
  • Мнения: 115
Благодаря Дидева, ще помогнеш ли и за 16 задача ...Предварително благодаря !

# 29
  • Мнения: 15 764
Благодаря Дидева, ще помогнеш ли и за 16 задача ...Предварително благодаря !
Ами определяме продължителността на деня.
От 00:00 часа до 21:08 часа = 1268 минути(21х60+8)
От 00:00 часа до 5:48 = 348 минути (5х60+48)
Продължителност на деня = 1268-348= 920 минути
Продължителност на нощта = 24х60-920=1440-920=520 минути
Денят е по-дълъг от нощта с 920-520= 400 минути

Да уточня, че решението е илюстративно, в смисъл старая се да е достъпно за всички деца. Иначе винаги може да се намери по-тарикатско решение или по-бърз начин на пресмятане. Така, де. Разбрахте ме.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт