Скандинавски филми, поредици, сериали - дайте шанс на грубо говорящите!

• 110 013
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Аутист ли е Сага? Чак сега разбирам.
Много добре играят и двамата, особено пък Ким Бодина. Критиките могат да си ги отправят към американския вариант на "Мостът" - направих грешката, че първо него започнах да гледам, но дори първия епизод не догледах, а веднага свалих оригиналния, скандинавския. Е, в американския супер зле играе тяхната Сага, в случая Даян Крюгер. Няма такова неестествено, дървено държание и ходене като скована, като малоумна се държи - нещо, което при баш Сагата го няма въобще. Но точно атмосферата във филма, музиката, актьорите - са основното, което го правят толкова хубав. На хора, основно свикнали а американското кино и нищо друго негледащи едва ли ще им хареса сериала обаче.

Като стана въпрос за аутизъм, и аз препоръчвам този, който сте споменали:

Daglicht - http://www.imdb.com/title/tt2359002/?ref_=nv_sr_2

# 151
О, аз се разтърсих в нета за инфо за сериала именно поради неразбирането си  Blush за странността на Сага и така научих, че ако не е странна, ще е наистина странно  Laughing

'Дневна светлина' го догледах, хареса ми, макар и леко муден, затрогващ и с интересни обрати  Peace

# 152
  • Ямбол
Дими, аз също го препоръчах на едно-две места, но засега срещам отпор, точно защото е скандинавски и има предразсъдъци към непознатите актьори и странния език. Аз се закачих главно заради Ким Бодниа, когото започнах да следя от Pusher на Рефн. Аз още от там и Мадс забелязах, който за разлика от Ким успя да  привлече внимание отвъд океана. Simple Smile

А решението Сага да е толкова чалната и странна, внася хумор по време на или след драматични или напрегнати моменти, аз го отчитам като плюс.

Те губят!  Wink

Замислих се над това - защо Ким, не е успял да пробие в САЩ, като има качествата.  Thinking
Харесвам Мадс (поне във филмите, които съм гледала с него), но според мен Бодниа не му отстъпва по талант, напротив - има много по - естествено излъчване на екран. Не знам как да го опиша, но усещам присъствието му - винаги е с подходящото изражение в кадър. По-емоциаонален е, сякаш...

Трябва да изгледам Pusher.  Flutter

За Сага съм напълно съгласна! Тя и Мартин, провеждат много интересни диалози в колата, а и по принцип.  Laughing

Последна редакция: сб, 25 яну 2014, 04:50 от DimiLoca

# 153
Точно, да, много симпатичен актьор и успява да влезе под кожата на зрителя. Специално в Мостът - напълно естествена игра, без грам преиграване!
Мадс Микелсен е по-студен типаж...

Pusher го почнах, но тогава нещо точно такъв тип филм не ми се гледаше и го изтрих. Бе, не му отива на Ким Бодина да играе престъпник или брутален някакъв!

Скрит текст:
Все се надявам, че между него и Сага ще има нещо по- ... в следващия сезон Laughing Отиват си като двойка. Как можа да го издаде накрая!! Ей това много ме ядоса!

Последна редакция: сб, 25 яну 2014, 05:09 от AQUА

# 154
Pusher имайте предвид, че е на Рефн, а той не е от лесните режисьори. Трябва си настройка за негови филми. Аз го харесвам, въпреки че е прекалено брутален и натуралистичен.

# 155
  • Berlin
Почнах 1ви епизод на Мостът Simple Smile и естествено Сага прави впечатление с изказванията си, да не казвам какво друго писах в друга тема. Simple Smile Знаех си, че ще има нещо , но по- скоро покрай личния й живот мислех,че е. На какъв език говорят в сериала?
Иначе от този край съм гледала само няколко филма за Мария Верн, let the right one in и момичето с татуировката Simple Smile

# 156
  • Ямбол
На какъв език говорят в сериала?

На датски и шведски.

# 157
  • Berlin
И аз така предположих заради 2ното име, но тези езици толкова ли много си приличат? Нещо български и руски?

# 158
  • Ямбол
И аз така предположих заради 2ното име, но тези езици толкова ли много си приличат? Нещо български и руски?

Нещо такова, да.  Laughing

# 159
  • София
И аз вече гледам първият сезон на "Мостът" и съм страшно доволна. Видях, че е от 2011 г. Някой може ли да ми каже колко сезона има засега този сериал и колко сте гледали (т.е. ги има на БГ).

# 160
  • Ямбол
И аз вичи гледам първият сезон на "Мостът" и съм страшно доволна. Видях, че е от 2011 г. Някой може ли да ми каже колко сезона има засега този сериал и колко сте гледали (т.е. ги има на БГ).

Два сезона са излъчени, и двата са преведени на БГ.  Peace

# 161
  • София
Някой може ли да ми каже колко сезона има засега този сериал и колко сте гледали (т.е. ги има на БГ).

Два сезона са излъчени, и двата са преведени на БГ.  Peace

Ей, супер!

# 162
Изтеглих от замунда (но още не съм гледала) мноУ щура комедия с наш Мартин  Simple Smile
http://www.imdb.com/title/tt0246692/

Тия дни ще чекна суперлативите  Whistling

# 163
  • Ямбол
Peregrin, чакам отзивите ти.  Hug Скандинавски комедии не съм гледала досега.  Blush

Джоел за Космополитън:

И още Кинаман Heart Eyes
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 03:50 от DimiLoca

# 164
Идвам...заради Мостът естествено, но не само Simple Smile

Харесвам скандинавското кино, Скандинавието и красивите викинги!
Сага ми е любима, обожавам я!

Защо във филма не се споменава, че страда от аутизъм?

Тhe killing не е ли друг сериал, не римейк?

Общи условия

Активация на акаунт