Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Търся една песен - 4

  • 461
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 45 689
Добре дошли на всички меломани, меломанки и меломанчетa

Тук търсим всички знайни и най-вече незнайни песни.
Моля, опитвайте се да бъдете максимално подробни в описанието, без значение колко и какво точно сте чули от мелодията/текста.

Как да питаме за песен?

1. Част от текста?
2. Изпълнява се от мъж/жена/група?
3. Ритъм - бърза, бавна?
4. Кога и къде я чухте?
5. Помните ли част от клипа?

Как да не питаме за песен?

Цитат
Здравейте знам че ще прозвучи смешно но търся една песен която свирят в Шоуто на Слави която се свири нещто такова
Тъъъъъън тън тън тън тън тъъъъън тън тън тън тън тън тън тън тънтъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъън
основния инструмент е китара моля ако някои си сети да ми я каже плс ако нещо

Малко полезни приложения, които могат да погнат в намирането на песента:
Shazam - приложение за мобилни устройства
SoundHound - приложение за мобилни устройства
midomi - уеб-базирано приложение


Предишна тема:
Търся една песен - 3

# 1
  • Мнения: 1 041
Има още един вариант за търсене на песен на телефона, много е лесен. В лентата на Гугъл натискате бутона с микрофона, излиза надпис "Търсене на песен". И започвате да тананикате. Гугъл ще ви изкара резултати с различни проценти на съвпадение, тези с най-високия процент са на първо място. Може да потренирате преди това с мелодията, защото, като търсих веднъж една английска песен с по-завъртяна мелодия, Гугъл ми изкара само някакви маанета. Simple Smile Може да пробвате как работи с някоя позната песен.

# 2
# 3
  • Мнения: 12
Преди двадесет години в някаква поредна, безсънна нощ. Пиех нещо силно в някаква скапана квартира. Опирах дъното или както там се казва, когато си в изключително нисък момент от живота си. Било е след полунощ със сигурност. Усещах враждебност и страх. Мислех, че съм на ръба на полудяването. Мислех и за други кофти неща. Телевизора беше включен, за да има фон. Тишината понякога е ужасна когато си сам. Музикална програма някаква, трябва да е било VH 1, пуснаха една песен, чийто клип ме разтърси из основи ,а музиката беше просто незначително допълнение към този микро филм.
Във видеото се разказваше за някакъв луд, който върви в тунел. Тунел, ама такъв, през който минават основно коли. Няма тротоар или широк банкет. Човека говори нещо несвързано. После някаква кола го закача и поваля на асфалта. Той става и пак тръгва да ходи. Друга кола го качва на капака си. Пак става и продължава. Ясно е, че е някаква метафора. В реалния живот никой нямаше да може да стане. После пак го блъска някаква кола и пак става, и продължава да говори несвързано, неразбираемо. После, колите започват да го заобикалят и накрая той застава на средата на шосето и разперва ръце като Христос на кръста и някаква кола се взривява  в него и всичко става в дим и той е сякаш по-силен от колата и така свършва всичко.
Тогава нещо в мен се преобърна и си казах, че от толкова много удари или ще умра или ще стана по-силна и ще ме заобикалят.
По-някакъв мистичен за мен начин този видеоклип се запечата в ума ми и го приех като прозрение. След това (може да е било съвпадение) лека по-лека започнах да изплувам и  да си поемам въздух.
Никога след това не видях този клип. Много пъти съм търсила песента по спомен, в Google. В разни форуми на английски. Не съм успявала да я намеря нищо. Не помня кой я изпълнява, нито части от текста. Просто един бавен протяжен, меланхоличен глас. 
Понякога си мисля, че може и целият този спомен да не е бил всъщност спомен, а някакво мое бълнуване. Не зная. Вие знаете ли, коя може да е тази песен?

# 4
  • Мнения: 7
https://m.youtube.com/watch?v=YNWFHpPu1qs
Заповядай.
Ето че когато искаш да видиш нещо, да ти се случи или да намериш... То винаги има начин и винаги се случва щом имаш желание...
Чувствай се специално поздравена!

# 5
  • Мнения: 12
https://m.youtube.com/watch?v=YNWFHpPu1qs
Заповядай.
Ето че когато искаш да видиш нещо, да ти се случи или да намериш... То винаги има начин и винаги се случва щом имаш желание...
Чувствай се специално поздравена!

Мамка му, това е!

Благодаря много!

# 6
  • Мнения: 302
Привет, търся пълния и точен текст на тази песен. Аз я чувам като "Наша родна песен".  https://www.youtube.com/watch?v=I_oMqFOJ5P0
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт