Красотата на земята сме събрали във цветята! Златна есен, тема 62

• 43 297
  • 722
  •   1
Отговори
# 420
  • DE

Хекси, мушките се чувстват при мен много добре-не ги мисли Hug
Само че, от теменужките успях да спася само две листенца. Другите загниха Embarassed

Денима, тук са скъпи тези таблетки пък и мен не ме устройват.
Имам много цветен "материал" да садя и предпочитам в тарелки, че всичко е накуп и заема по-малко място.
Но за нещо по специално става Peace

Джижи , ами премести го, божура. Сега, есента е удобно да се местят коренища.
Аз имам едно "плачещо сърце" и явно доста е затънало в пясъка и не цъфтя много добре тази пролет. Беше и доста хилаво и мисля да го изкарам и сменя мястото, че сега където е имаше ябълково дърво и явно корените също пречат.

Шаренкото направи малко почивка, но сега пуска пак цвят

Пък на това проскубаното и сланата не му попречи. Не можете да си представите каква е грозотия Close

# 421
  • Бургас
Да Матце,за по специални неща ги взех.За някоя екзотична семка или резник да вкореня на някой дето ми се опъват и принципно се вкореняват трудно Laughing
Иначе за разсади на едногодишни няма смисъл и аз в тарелки ги ръся семената.
Някой гледа ли мурая Rolling Eyes щото аз пак съм в издънка ,обадиха ми се днес с предложение на което не можах да устоя  341uu някой трябва ме хлопне по-главата.
Джижи ,то и аз бях питала за божура,че не съм наясно,ама знам ,че иска слънчево място.А пък под орех почти никакви цветя не виреят,аз бих го преместила.

# 422
Добро ви утро. Наспахте ли се? Аз мисля утре до колкото мога часът да стоя в леглото. Писна ми тази седмица от ставане рано и от шофиране. Имам нужда от почивка.
Вчера снимах цветя, обаче е много мрачно и нищо не излезе.
Преди да си тръгнем за България, някъде около 2, 3 август Hada ми беше насадила 4, 5 листенца от темеужки. Едната изкара предната седмица листенца, а други две вчера ги забелязах че са поникнали.  Heart Eyes Много им се радвам.
Матце, не се тревожи и при мен е такова положението. Ако е растение го гледам и вирее горе долу добре, но от листо да стане растение при мен е много трудно. Аз затова ги бях оставила и не исках да се занимавам с тях. Пак ще пратя.  Hug
Мушките от теб са в добро състояние.  Hug
Денима, понякога се чудя как успяваш да събереш всичко от вън, вътре. Гледах разни приспособления за закачане тук. Мисля си че е голям кеф да се разхождаш между цветята.  Hug
Под орех почти нищо не вирее. Божурът иска светлина.
И не на Последно място:
Hada, честит рожден ден. Да си жива и здрава и много щастлива. Не мога изобщо да те засека тези дни.  Hug

# 423
  • Пловдив
Добро утро! Едно есенно слънчево кафе от мен приемате ли?

От къде да ви започна..... Честито на празнуващите- със закъснение! А на Hada ЧРД навреме!   bouquet
Хриси и Мацето показват едни мушки- "грозни"... да ви имам грозните мушки, значи- прекрасни!
devi4ca как са нещата при вас- нали бяхте болни? Вкъщи всички кашляме, Непослушко тъкмо беше спрял и тая сутрин пак започна. Ходи си на градина иначе.
 За интервюто- отмина, още едно също....обаче с претенциите ми ще си стоя без работа май- не попадам на нищо свястно. Накрая май ще се пречупя и ще започна да работя нещо, което не харесвам, само заради едната заплата. Така е -трябват си парички. Ей ги и последните ми харчове  Laughing

Сега ще разменям листенца от сенполии с две дами от цветарския форум, та ще си обогатя колекцията. А уж бях спряла...... да ви е познато това чувство?  Mr. Green Кажете сега, обаче, може ли да устоиш на това   Heart Eyes

Чакам да ми се отворят пъпките и на сенполиите и на подаръците от Писенцето и ще показвам. Иначе все ми си струва, че мушкатото ми- розово и бяло е много по-контрастно от колкото беше лятото. Но вероятно е от "торенето" с аквариумната вода. В тази връзка, Нели ще ги бъде ли растенията в аквариума?

# 424
  • на 90 км от морето
Hada, Честит рожден ден и тук! Да си жива и здрава, много усмивки и щастливи мигове!  newsm51 Честито на патерици на всички, които съм пропуснала  Hug

Имам корени на 2 листенца от Hada, останалите за съжаление не оцеляха. Табакова, от твоите едно прави опити да си отиде, но другите са добре.  newsm17 дано да оцелеят.
Аз засадих вече пролетните луковици в сандъчета, каквото можах прибрах вече от терасата.

Табакова, стискам палци бързо да намериш това, което търсиш ида си доволна от работата и заплатата  Heart Eyes
Слънчев и успешен ден на всички  smile3525

# 425
  • в огледалото на живота
Hada,порастваш ли мила... Hug
Честит празник,от здраве да не се отърваш/и от цветя разбира се.... Grinning/   bouquet
Скрит текст:
Аз до тук нямам нито една загуба от подаръците си/пу-пу... Praynig/
Къткам си ги и им се радвам.Сентполиите така дръпнаха нагоре,а бяха едни мъъъънички ... Heart Eyes
Глоксиниите от Денима нямат мерак за коренчета,но си стоят във водата и аз търпеливо ги чакам.. Flutter
Танче,няма да се отчайваш  Naughty
Ще излезе и за теб работа,може да не е много финансираща,но по-важното е да те устройва откъм работно време.
Непослушко да се оправя  Hug
Скрит текст:
Мойто моме беше хремаво,но за кратко.Бързо гледам да реагирам в такива моменти,че като хванеш в начален стадии бързо отшумява.Пее и дивее,много е щастлива.Всеки ден рисунки ми носи,а сега  е в еуфория,че започват и плуване в градината..
Калата от теб пусна трето листо.. Crazy явно няма да спи.И другите цветенца са в отлично състояние... Heart Eyes

Не съм забравила за далиите момичетата които искаха,но като гледам хубавото време,май скоро няма да ги прибира мама.
Ще чакате... Blush

Нели,драсна някой ред и пак се покри... Crossing Arms
Скоро май празника ще има някой... Wink Hug

# 426
Тя сигурно торти прави и избяга пак.  Laughing  Hug Има още 4 дена за репетиции.
Момичета имам чувството че рододендрона ми има нови пъпки. Възможно ли е?
Само да спре да вали и ще го снимам.
Сетих се още нещо да попитам. Тук имам кактуси и не до там кактуси  Joy ако сваля всичко в килера дали ще оцелеят.  newsm78
Става въпрос за тези в средата.
http://media.snimka.bg/s1/2381/031006579-big.jpg?r=0
Нагласих си оранжерията. Ще взема да засадя малко чесън и да видя друго какво ще побере. Имам домати и ягоди в момента които чакам да узреят, но кога не знам.  Те ще си стоят на открито.

# 427
  • София
Хексилина, от това, което виждам на  снимката, в средата са хавортии. ако в килер температурата през зимата е 4-5 градуса, няма да имаш проблеми с тях. А ако има и малко светлинка - супер!
Една много възрастна жена, от която доста често си купувам сукулентни растения, през зимата ги държи в мазето. Цветята са й страхотни!

# 428
  • Бургас
Доста сте изписали и аз не знам от къде да започна..
Първо честит празник на Нада,жива,здрава и много щастлива Hug
Хексилинка,побирам ги някак си,висят по парапета на стълбите по разни рафтове,на синджири от тавана,ако имах таван или мазе ехеее...още колко щях да побера Laughing
За рододендрона,може да, и есента да цъфне Peace
На всичкото отгоре днес пак се прибрах с три саксии Embarassed smile3538
Бяла дипладения,но е на пъпки още,хоя белла и якобиния тъмно червена,скоро ще цъфне.
По-късно ще ги снимам Mr. Green
Девичка,те листата от глоксинии бавно пускат ама ако са свежи чакай.Като направи коренче изчакай да заформи и малка грудчица и тогава сади.
На Табакова не и предлагам листа от теменужки защото каквото имам аз го има и тя,даже повече има.Аз ги разчистих вече.

# 429
  • на североизток от Рая
  Hug

Hada, честит рожден ден! Heart Eyes

Ето че има още една Везна в темата.  Simple Smile Пожелавам ти здраве и само хубави емоции. Търси и намирай само хубавото в живота и  загребвай от него с пълни шепи! Весел празник!

Много благодаря за поздравите към дъщеря ми! Зарадвахте ме!  Hug

Таня, желая ти късмет с намирането на работа. Дано да откриеш това, което търсиш. Понякога нещата стават бавно, защото ще са хубави.  Peace

А водораслите са ОК,
Скрит текст:
но не са в аквариума още, а мъжът ми ги сложи в една водна чаша. Ще ги засади в малки чашки и ще ги постави тогава в аквата. Изглеждат много добре. Само едно парченце имаше загнило, хвърлих го още като ги получих.

Дончева, за съжаление всички листа от каменното цвете изгниха. Хвърлих ги тази сутрин.  Confused

А от Денима си бях поръчала лилаво и жълто мушкато. Лилавото има само 4-5 листенца, защото гадната гъсеница унищожи другите, но пък си има и цветове, по-големи от листата. Радвам му се много, ще го снимам даже.
 Жълтото мушкатце си има малки листенца, нежно е, но няма цветове. Нищо, умея да чакам.  Simple Smile

Нели,да ти е живо и здраво момичето   bouquet
Представям си как сте една до друга,като сестрички  Heart Eyes

Не си ли ни виждала заедно на снимки? На някои хора на сестри им приличаме, но други може да не мислят така.

А торта не правя....
Скрит текст:
Навършвам едни години, за които съм чувала,че не е хубаво да се празнуват.  ooooh! И мисля да карам скромен рожден ден. Почерпка у дома, дори майка си и брат си няма да поканя. Те идваха онзи ден, знаят вече какво съм решила. Да съм здрава само, рождени дни да предстоят. А вие много отрано ме закачате, ама ха.
  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Хриси, кактусите оцеляват навсякъде. Послушай ме! Майка ми години наред отглеждаше, нямаше загуби , не е треперила отгоре им, нито нет е имало за да се информира, слагаше ги къде ли не. Растяха, цъфтяха, но после се отказа от тях, а аз сега се захващам да ги отглеждам. Наредих доста саксийки и ме радват ли, радват.  Simple Smile

Сентполиите от Hada са с коренчета, ежедневен контрол имат, а другите бебета в саксийки растат и също са добре. Остава да пуснат цвят вече, че да е пълна радостта ми.

Таня
и Денима, вие в какъв друг форум пишете? Тайна ли е? Че имам интерес отдавна, все споменавате, а забравям да ви питам.

Дано да не забравям нещо. Но не пречи да се включа отново, де.  Laughing

А за времето при нас нямам думи. Приказно е!!!

# 430
НаdaЧестит рожден ден!!! Hug  bouquet

Нели май в този форум:
http://forum.flowersnet.info/index.php?sid=6889112d08e822380685d9daf92632ea
Скрит текст:
За рожденния ден -значи сме наборчета,аз ги направих март  Laughing

Днес се попекох на слънце и засадих луковички,които ми беше дала Zolka
Имам вече напъпили хризантеми и ще покажа след няколко дни.Пролетта ги разсаждах и запълвах другата градинка,та днес гадаех коя какъв цвят е. Laughing
И си имам помощнички-калинки. Laughing
Пролетта бяха по тиквичките,а сега по хризантемите,че имат черни въшки,а те си похапват. hahaha
Мариетка и Zolka-не пишат. Confused

# 431
Нели, ще честитим на другия ден.  smile3534 newsm51 Племеника ми е на следващия ден след теб.  Hug
А кактусите ще ги метна из мазата, миналата година пак бяха там. Чудя се обаче за тези другите какво да ги направя. май ще рискувам.  newsm78
А аз видях една изненада преди малко. Дендробиума има цветонос.  Heart Eyes Вземах го преди сигурно повече от две години с почти прецъфтяващ цвят, от тогава ни вопъл ни стон. Вчера ги снимах, как не съм го видяла не знам. Преди малко защипвах цветоноса на едната орхидея и го видях. Дано оцелее.

# 432

Снимката е преди около месец,вече започна да  окапва цвета дори и  листата.

# 433
  • DE
Моето буги го уморих, като го напръсках с мухозол, а беше голямо и цъфтеше страхотно.
Сега се мъча с едно купено тази година. Надявам се догодина да има цвят.
Скрит текст:

Hada, На Здраве!

Хекси, бръм-бръм hahaha

# 434
  • Бургас
Моите бугита са още навън.Цъфтят си още,то всъщност някой се сетиха на края на лятото.
almeg ,голяма е красавица твоята Heart Eyes
Нели,за форума ти е отговорила Писенцето,аз имам регистрация и в друг цветарски ама там почти не пиша.В този съм по активна,особено ако вървят поръчки hahaha
Снимах си днешните придобивки.Дипладенията е сред другите,ама е голяма и нямаше как отделно да я настаня,защото сега съм ги натрупала направо една в друга саксиите.
Има пъпки,като ги отвори пак ще снимам.
http://media.snimka.bg/s1/2748/031740945.jpg?r=0
хоята
http://media.snimka.bg/s1/2748/031740941.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/2748/031740942.jpg?r=0
и якобинията
http://media.snimka.bg/s1/2748/031740946.jpg?r=0
О,като каза Хекси дендробиум,аз днес спретнах една кошничка на едно мое.
http://media.snimka.bg/s1/2748/031740937.jpg?r=0

Общи условия

Активация на акаунт