Будапеща - перлата на Дунав 5

• 77 119
  • 757
  •   1
Отговори
# 750
Здравейте!Виждам,че в темата за Будапеща никой не е писал от миналата година, затова отварям нова такава.
Естествено , защото ми предстои пътуване до там след два месеца.Изчетох доста инфо , сайта на мамите е най-точното място, ако искаш нещо да научиш Grinning.Това, което поражда въпроси в мен са следните неща:
1.Вероятно ще обиколим пеш повечето забележителности в центъра, искаме и вечена разходка с корабче.Това което видях като цени са около 50-60лв. за мен - възрастен и дете на 11 години.Въпросът ми е дали не си струва да си вземем карта за хоп-он и оф линията на Жираф, за да ползваме за същата цена и автобусен транспорт и синята линия - за разходка с лодка?Но дали тази лодка няма да е пълна все пак във вечерните часове?Или отделно да си взема само лодка?Малко дълго стана като въпрос! Grinning
2.Има ли в крайна сметка какво да се види в Сентендре или не?Да ходим ли до там?
3.В неделя работят ли забележителностите - в смисъл там, където трябва да си платиш вход - тропикариум, парламент, кули и др.?
4.Престоят ни съвпада с националният празник 20.08-на тази дата има ли нещо по - специфично - като затворени или респективно със свободен вход обекти и т.н.
Предварително благодаря на всички мами за инфото!

# 751
  • някъде ... тук ...
Прегледай и последната засега тема Wink

# 752
# 753
Здравейте, прегледах сайтовете за Будапеща, но никъде не видях да се споменава за Синя зона. Има ли в центъра такова чудо, колко струва и има ли места бихте ли ми казали?

Благодаря  bouquet

# 754
# 755
  • There I was on a July morning
Тук са описани зоните за паркиране в Будапеща:
http://www.budapest.com/travel/getting_around/parking_in_budapest.en.html
Места се намират.

# 756
Благодаря много!

# 757
  • Sofia
Здравейте,

Подготвяме се за кратко посещение на Будапеща. Ще разполагаме само с ден и половина и съм се опитала да направя някаква програма, която искам да консултирам с Вас с молба за съвет дали изпускам нещо в 2 дневния ни тур.

Не съм сигурна дали обектите, така както съм ги изброила са отделно обосоцени и кои от тях са в непосредствена близост, както и дали последователността в която съм ги подредила е подходяща.

Ще съм признателна и за съвет от къде може да вземем карта на Будапеща.

Първи ден - Пеща с нейния същински център –
1. Алея на аристократите,
2. Фрагменти от най-красивия булевард "Андраши",
3.Операта,
4.Площада на героите,
5. Най-стария градски парк в света
6.Архитектурно-историческия ансамбъл "Войда Хуняд",
7.Банята Сечени,
8. Площада на свободата,
9. Площада 'Кошут' зад Парламента и екстериорно представяне на зданието на Парламента,
10. панорамна тераса с изглед към Буда и мономента с бронзовите обувки, в памет на Холокауст на евреите.

Втори ден –
1.     посещение на крепостта Буда с прословутите "Рибарски кули",
2.     района на Президенството,
3.     кралската градина и района на кралския дворец,
4.     водния град на Ибл Миклош с крепостната градина край брега на реката.

Общи условия

Активация на акаунт