Баба каза така-4

• 145 859
  • 568
  •   1
Отговори
# 135
  • София
ряпата с мед е страхотна, не съм вярвала че така бързо ще подейства. кашлицата беше толкова тежка..... за един ден три лъжички и всичко изчезва.

Бе върнах се назад да видя как се приготвя тая ряпа ама не я намерих. Това ония метод ли е дето се пробива ряпата отгоре се изрязва капачето сипва се меда и се чака да се изцеди през нея или пък настъргана ряпа с мед.
Дълбаеш ряпата дядо хаджия  Peace
Вътре меда и оставаш поне 12ч. да отлежи хубаво,за да пусне сок.
Аз го правя вечер и на сутринта е готова.
Хубаво е да я сложиш в някакъв съд,че протича.

Аха е аз тоя начин го знам ама го правя с кафява захар.

Апропопо, какво ви е мнението за капките Кармолис ? Не са точно от нашите баби ама са изцяло на билкова основа.

# 136
Ако е спешно, стържеш / пускаш в чопър и налагаш със захар или мед. Слагаш под наклон за да се стича сокът. За по скорострелен резултат - захар. Имаш първата доза след няколко минути.
А ряпата каква трябва да е- обикновена бяла ли?

# 137
  • София (Възраждане)
Аз знам черна!

# 138
  • в огледалото на живота
Ако е спешно, стържеш / пускаш в чопър и налагаш със захар или мед. Слагаш под наклон за да се стича сокът. За по скорострелен резултат - захар. Имаш първата доза след няколко минути.
А ряпата каква трябва да е- обикновена бяла ли?
С черна е по рецепта.
За капките Кармолис,не съм ползвала.Подобни на тях,обаче -да.Пиносол имат сходни характеристики,също с масла и действат подсушаващо и отбъбващо на носната лигавица.
За мен са добри!

# 139
Страхотна тема  Peace Винаги при проблем поглеждам някоя друга бабина рецепта и ако имам налични средства действам.
Ще споделя един линк, от който гледам доста често. Може и да е споменавам някъде, ако случайно е против правилата ме модерирайте:
http://indigota.com/index.php?topic=3758.0

# 140
Чудесна тема   bouquet
Гласувах с първия отговор, но има грешка в анкетата, изпусната е една буква - пише "билови", а не "билкови".
Имам въпрос - искам да направя капки за нос с физиологичен разтвор и клеева тинктура, но не знам в какво съотношение. Детето е на 1 година и 3 месеца. Благодаря.

# 141
  • Варна
Давала ли си преди това на детето да пие клеева тинктура?
Моето дете беше вече на 3г. като започнах с пчелните продукти, на толкова малко дете не знам как се процедира точно.
На 15мл. р-р, 5 к-ки клеева тинктура (аз така я правя). Хубаво е първо да капнеш в твоя нос да провериш да не люти много. Клеевата тинктура, която съм взимала от аптеката макар да пише 30% не винаги е с еднаква концентрация.

# 142
  • София
Заредила съм и аз ряпата с мед. да видим какво ще стане, че ми писна от тази кашлица.
Според мен при моето дете има и психологически елемент кашлицата и затова нищо не я облекчава;(

# 143
много е упорита тази кашлица
освен ряпата с мед, давах дюла на пара и накиснати семки от дюла /семките на една дюла накиснах в около 200 мл вода/. в някои рецепти водата е вряла ,но спроред други трябва да е стайна Т , че от врялата вода се отделяло някакво вещество от семките. също семките трябва да са цели. още първия ден в които давах всички тия илачи кашлицана рязко намаля. от непрекъснато бухане и давене до едно две прокашляния. аз продължих да давам. на четвъртия ден медът ни поразхлаби и направих ряпата с кафява захар. след 6 7 ден вече няма никаква кашлица.

# 144
  • София
Да обаче си мисля, че тези рецепти не са универсални за всяка кашлица.
Днес се опитах да дам от сока на ряпата- малката каза че й било кисело:))) Но довечера пак ще я пробвам де. Сложила съм бая мед, а самият сок беше буквално един пръст.
Не се отказвам аз лесно.Simple Smile

# 145
  • Пловдив
Аз прилагам кромид+мед.Май пуска повече сок,а и детето го харесва Wink

# 146
  • Варна
Да знаете нещо за лишей(петънце на клепача, което сърби от време на време)?
Преди време ми беше излязло, но на другото око и дерматолог лекува с кортикостероиден крем. Иска ми се първо да пробвам с безобидно лечение.

# 147
Solar Wind, благодаря!   bouquet

# 148
  • Пловдив
Разбира се, че рецептата с ряпата не е универсална за кашлица.
На моят син, който кашля от задна хрема не му помага.

# 149
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
момичета отдавна не съм влизала в темата , но да напомня за кашлицата -пробвали ли сте със семките от люта чушка . Преди година посъветвах майките защото аз мн често го прилагах този метод и го споделих - имаше мн доволни майки

Общи условия

Активация на акаунт