ИСТАНБУЛ коледно-новогодишен [тема 27]

• 42 835
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • Varna, Bulgaria
Здравейте и от мен!  wavey
За много години на всички и честито на именниците!  smile3525
Опитвам се да си спомня нещо, ама не ми се получава.... май bialk беше писал за някакви нощувки в хотелите, супер евтини, но за точно определени дати.
Може и да съм разбрала погрешно, но това ми е останало в главата.
Ще ме насочите ли къде да търся (букинг ми се върти нещо... newsm78) ?
Много ще съм ви благодарна...  Hug

# 541
  • България, София
nonich, Шебечето не е доволна от Комфорт травъл, но аз два пъти съм ходила до Истанбул с тях и то с ваучери и съм много доволна. Видях им офертата, нас през октомври ни настаниха в същия хотел. Малко по - далеч е от трамвайната спирка, но не е болка за умиране. Иначе хотелът е хубав. Наистина остава да решите какво искате да видите, за да си направите програма. В първия пост има предостатъчно инфо, ние също сме тук, за да питаш, а и имате много време, за да съберете информация и да си съставите план. И не на последно място, ако сами си организирате посещенията, ще спестите пари, а и ще разполагате с времето си изцяло, вместо да препускате от обект към обект.

Биалк, радвам се, че се появи  Simple Smile Много здраве през новата година за теб и семейството и много пътешествия  Simple Smile Аз като видях програмата, малко останах с усещането, че няма да има достатъчно време за Кападокия и за Истанбул. Нека Танчето се включи с мнение, защото е ходила в Кападокия и най - добре може да даде съвет дали предвиденото от агенцията време ще е ОК.

Честит имен ден на всички именици! Много здраве, любов, късмет и само по хубави поводи да се споменава името ви  Hug И аз имам повод да почерпя за моята голяма госпожица и свекърва ми  Simple Smile Да са живи и здрави и много щастливи!
И тъй като времето вече е подходящо за http://farm5.staticflickr.com/4070/4506036224_563a5fe6a3.jpg

Да ви е сладко!

# 542
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Вели, жива и здрава да ви е принцесата и много да ви радва!  Peace

malkoto84, тайните сделки на букинг са това, което търсиш. Към момента са това:
http://www.booking.com/searchresults.html?aid=339530&flash_deals=1

# 543
  • Varna, Bulgaria

malkoto84, тайните сделки на букинг са това, което търсиш. Към момента са това:
http://www.booking.com/searchresults.html?aid=339530&flash_deals=1

Много ти благодаря, Шебече!  Hug Hug Hug

# 544
  • Бургас / UK
Добра вечер другарки  Hug
Честити именни дни на всички носители на името Иван и производни,испешъли на Хелънчето и на Мимии  и на Вели Simple Smile  bouquet Благодаря за вкусните почерпки  Hug
За много години на Биалк,добре,че Редеми го издаде,че го е съзряла... Mr. GreenИ аз гледах подобна оферта,само че на бургаска фирма.Много ми се ходи и на мен в Кападокия,но за толкова малко дни,толкова много места си е доста изморително.Наистина е най-добре със собствен транспорт да се ходи на такива места,да има време да се разгледа спокойно.За Истанбул не знам дали ще се изгубя,но за там,ако тръгна с колата гаранция,че ще се лостна нейде из Анатолията  Mr. Green
Редемче, за втори път ще те питам  Hug знаеш ли как вървят цените на билетите за мачовете на Бешикташ?Нали каза,че и те са от забележителностите,та ми се иска евентуално да посетя една такава забележителност  Crazy
Аз тези оферти на Букинг нещо не мога да ги разбера... newsm78 Сигурно,защото съм руса  hahaha

# 545
  • София
Момичета златни сте.
А за да разгледаме изброените забележителности необходим ли ни е екскурзовод или повече се гледа, отколкото да ни разказват? На мен ми се иска да хвана да направя по едно резюме на по-интересните неща и да им предложа на девойките, пък като си изберем обектите информация може да си свалим и от интернет, примерно.

# 546
  • Бургас / UK
Момичета златни сте.
А за да разгледаме изброените забележителности необходим ли ни е екскурзовод или повече се гледа, отколкото да ни разказват? На мен ми се иска да хвана да направя по едно резюме на по-интересните неща и да им предложа на девойките, пък като си изберем обектите информация може да си свалим и от интернет, примерно.
nonich За историеските забележителности,естествено има за разказване,но както сама си писала,в мрежата има подробни информации за всяка една забележителност,така че не е толкова необходим екскурзовод,това естествено е мое мнение  Simple Smile Ако се разровиш из старите теми ще откриеш и много информация и за НЕисторическите забележителности,как да стигнете сами от едно място до друго,къде,какво има за гледане...абе изобщо информация много.Даже и гащи,ако искате да си купувате и кюлотсокака е изкоментиран подобаващо  Mr. GreenАз,лично,когато съм в Истанбул обичам да гледам,ама ей така съм  #Crazy Хората са ми особено интересни там,не знам защо,но е факт и доста се заглеждам ... Mr. Green

# 547
Хелън, честити ти именници!   bouquet
Вели, честита да е и твоята именничка!   bouquet  Поздрави я от нас!

Момичета златни сте.

nonich, ще ти дам един непоискан съвет - при толкова голяма група и то от жени организацията е доста трудна. Избери това, което на теб ти изглежда интересно за посещение и го организирай(ако ти се занимава). Информация в интернет - колкото искаш. Любезни дами в темата също са налице.  Laughing
Истанбул е на един хвърлей разстояние и винаги можете да се връщате там. Все ще има какво още да видите.

...и доста се заглеждам ... Mr. Green
По някой конкретно се заглеждаш, или ...  newsm78   hahaha 

# 548
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Аз пробвах във Виена да се изявя като гид и да давам кратка и не толкова информация  за местата, които посещавахме. Накрая се оказах в следната ситуация - катеря се към Глориете (ходилите зная какво е), пече и е над 30 градуса,  а аз чета текст от 3 страници какво било и не било в Шьонбрун...на врабчетата.  Crossing Arms ooooh! Tired

Та така, в голяма компания е трудна работа, ама пробвай. Гида няма да е по-полезен от тебе.

# 549
  • Бургас / UK

...и доста се заглеждам ... Mr. Green
По някой конкретно се заглеждаш, или ...  newsm78   hahaha 

hahahaМимии, заглеждам всичко живо,мъже,жени,деца...стари и млади  Mr. Greenестествено гледам да съм дискретна,да не се набивам на очи,че някой да не си помисли нещо и да си прави грешни изводи  Crazy и иди се оправяй после...

# 550
Момичета, благодаря ви, че уважихте импровизирания ни празник, мерси и за пожеланията към мойто фемили спешъли!  Hug
Мимии, Ч.И.Д и на твоя брат!
Вели, Ч.И.Д на щерка ти! Голямаааа да порасне!
УХ, и много преядох от почерпките ви!
Всички много ме разсмяхте, но нямма да ви цитирам поединично.
Да бе, вярно, че 15 човека група и то все жени  Shocked, мале мале дано не се посдърпате и пооскубете на някой сокак.  Laughing

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 21:43 от Hellenn

# 551
  • София
Ако ми остане толкова излишно време мога да им направя по едно туристическо тефтерче  Laughing с информация за обектите.
Аз именно така мисля да направя - сега ще набележа местата заслужаващи да се видят при първото посещение в Истанбул, нека да остане материал и за още една екскурзия.

# 552
  • София
Честит имен ден на всички празнуващи!  Hug

nonich, вече са ти казали - най-пълната информация е в първи пост, но ако решиш да четеш в темите, най-добре подхвани някоя от средните по номер. В първите теми бяхме неопитни и информацията е оскъдна, а в последните теми има само спам.  Laughing

Биалк, според мен само липсата на кола би оправдала такава екскурзия. Дори и за Истанбул си мисля, че ще ти е много малко времето. Май има само един предиобед, в който ще ти е трудно да се насладиш на Емиргян. Отиването ще ти е лесно, че си ранобуден и няма да има задръстване, но след това става много рисковано прибирането от толкова далечно място. А и не знаеш кога ще ви определят среща за тръгване. Най-вероятно ще е в 12-12,30 щом имате и Одрин в програмата. В Анкара всичко ще е "на тагъдък". Ние само в мавзолея стояхме половин ден. На мъжа ми му беше толкова хубаво да гледа как се сменят онези с униформите, че ги гледахме 3 пъти.  Laughing Музейната част също е интересна. Има и част като Плевенската панорама. Съжалихме, че не бяхме предвидили поне още една нощувка в Анкара, защото не остана време за разглеждане на града. За Кападокия - 50% от кефа е да спиш в издълбана в скалите стая. Нали се досещаш, че групите не ги настаняват на подобни места? Знам само за един голям и скъп скален хотел. Всичко останало са пансиончета с по няколко стаи. И са евтини. Ние спахме 4-ма за 35 евро с включена закуска. Освен това сърцето на Кападокия е селцето Гюреме, а не Юргюп. Спането в града ще ви отнеме още една фантастична атракция - балоните. Доста скъпо удоволствие, което дори не видях да предлагат в офертата. Но и да го предлагат, агенциите надуват цените. Бях чела по форумите, че са им искали по 170-180 евро на човек, а на нас хазяинът веднага ни предложи за 120. Дори и да не прежалите такива суми, балоните политат и кацат около Гюреме. Достатъчно е да се отиде рано сутринта на по-високо място или да се гледа от терасата на хотела, за да се види фантастичната гледка - десетки шарени балони над скалите или минаващи около къщите. Освен това ще пропуснете още една забележителност - Долината на любовта. До там е черен път и автобусите не ходят. С други думи - препоръчвам самостоятелно пътуване, но ако нямате такава възможност, екскурзията е от стандартните за тази посока и по-хубава трудно ще намериш.

Сетих се и за още един проблем при подобни екскурзии - храненето. Вечерите от 10 евро не са задължителни, но като пристигнете по никое време и всичко наоколо е затворено се налага да се заплати за хотелската вечеря. Само веднъж съм била на подобно препускане с група и наистина нямаше никакъв избор за хранене, освен това, което предлагат водачите на групата. А ние сме от тези, които обикновено хапват на крак нещо евтинко или си купуваме нещо от супермаркета. Спомням си, че на въпросната екскурзия едва на 3-4 ден успяхме да се доберем до обменно бюро, за да сменим пари и до някакво магазинче, за да си купим стек с вода. Дотогава всичко плащахме в долари, а водата в шишенца от 500 мл, предлагана в заведенията и от търговците, обикалящи туристическите групи, беше на цена като злато.  hahaha

но за там,ако тръгна с колата гаранция,че ще се лостна нейде из Анатолията  Mr. Green

Няма такава опасност. До Анкара е магистрала. След това е път като магистрала, на който може само да ви глобят полицаите, защото човек без да иска забравя, че е обикновен път и надува скоростта. А полицаите само за това дебнат.  Mr. Green  Нямаш си идея колко лесно се стига до Кападокия.

# 553
Благодаря! Много ми се иска с пролетното пътуване да съчетая и Кападокия (изключителен любител съм на природните забележителности), но по всичко изглежда, че ще е голямо препускане и дълго и изморително пътуване, в което ще остане съвсем малко време за лалетата в Истанбул. До пролет има време за обмисляне, засега ще си пазя резервациите в Истанбул за 17-20 април.

# 554
  • България, София
Хелънче, Мимии, честито и на вашите именици със закъснение  Embarassed Аз вчера от бързане да спретна почерпката  Embarassed

nonich, аз през октомври си бях извадила инфо за Топ капъ и Св. София, но скромната ни групичка не прояви особен интерес към това, което им четях за Св. София. Екскурзоводите разказват интересни неща (ако човек има късмет да попадне на свестен), но трябва винаги да стоиш близо до тях, за да чуваш добре, а и не остава време да се насладиш на престоя в обекта, колкото ти се иска. Затова аз есента повторих Св. София и Топ капъ. Вече съм ги виждала по веднъж с ескурзовод и по веднъж самостоателно. Мога да кажа, че втория път се насладих по - пълноценно на престоя си  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт