ИСТАНБУЛ коледно-новогодишен [тема 27]

• 42 841
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Хелънче, Мимии, честито и на вашите именици със закъснение  Embarassed Аз вчера от бързане да спретна почерпката  Embarassed

nonich, аз през октомври си бях извадила инфо за Топ капъ и Св. София, но скромната ни групичка не прояви особен интерес към това, което им четях за Св. София. Екскурзоводите разказват интересни неща (ако човек има късмет да попадне на свестен), но трябва винаги да стоиш близо до тях, за да чуваш добре, а и не остава време да се насладиш на престоя в обекта, колкото ти се иска. Затова аз есента повторих Св. София и Топ капъ. Вече съм ги виждала по веднъж с ескурзовод и по веднъж самостоателно. Мога да кажа, че втория път се насладих по - пълноценно на престоя си  Simple Smile
Мерси, идеята ми беше да им раздам по една книжка, когато искат да си четат  bowuu.
Прегледах аз първа страница, инфото основно е от 2011 г. - 2012 г. Сега съм пуснала разни запитвания до тур. агенции. Събирам, събирам инфо ....

# 556
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
То нищо фатално не се е променило от тогава, понеже е актуално не го сменяме. Промени има само в картата на сухоземния транспорт, която обновяваме своевременно.
Живи и здрави през април ще пуснат метрото до Лалели  newsm44 newsm44 newsm44

# 557
Здравейте, момичета!
За много години на всички!
Нонич, през април ходих за пръв път в Истанбул. Благодарение на тези момичета видях всичко, което исках.
Това беше моята програма, но е без молове, да знаеш.
ПЕТЪК: До обяд имахме автобусна обиколка, включена в цената, вие можете да отидете до Топ капъ.
Трамвайна спирка- Истанбулкарт. Трамвай- Топ капъ. Света София/ входа ляво- колоната, цял оборот с палеца/,от Св. София вдясно - Цистерните, фонтана, Синята джамия, Хиподрума. Трамвай- Еминьоню- от двете страни на моста Галата - корабче/ 1 час преди залез слънце/. Балък екмек/ рибен сандвич/ на моста.
СЪБОТА: 8.30- трамвай последна спирка Кабаташ. 10 мин. покрай морето до Долма бахче. За по-бързо влизаш с турски екскурзовод, и без това предварително си прочел инфото, сега само гледаш. Връщаш се обратно на трамвайната спирка. Търсиш голямо М и влизаш надолу за Фуникуляра. Таксим. Отиваш на съвременното метро до Левент4. Сапфир. 2етаж- касата за Сеир терасъ. 50% намаление за зодията. Обратно Таксим. Истиклял. Отляво- голяма, красива порта и пак наляво за Френската улица. Вървиш покрай висока стена и точно когато си се отчаял и си мислиш, че си се объркал, виждаш голямо пластмасово лале. Другата възможност- продължаваш напред по Истиклял до кула Галата. Отиваш пак на Еминьоню. Спирка на рейсове. Голяма. Рейс за Пиер Лоти. Спирка Телеферик. Лифт до кафето сред гробищата. Залез над Златния рог.
НЕДЕЛЯ: Парк Гюлхане. Около трамвая- сувенири. В парка- последни снимки с красиви лалета, горе в дърветата - зелени папагали, избягали от пиратски кораб.
За всяка забележителност ти трябват 5-6 изречения основна информация, другото се забравя веднага.

Момичета, много ми липсва на първа страница ВАШЕТО ТОП 100 на Какво да се види и какво да се прави в Истанбул! Може и ТОП 200!

# 558
i4i5r, много ме развесели твоята програма, и аз бих я написала така, но и с повече лирически отклонения  Laughing.
Та от програмата на i4i5r се подсетих да питам: според вас колко време трябва да мине за да се сбъдне желанието, което си си намислил въртейки си пръста в колоната в Св.София?  Laughing Сериозно питам!

# 559
Аз исках да напиша удобните начини за придвижване, иначе емоциите са толкова много...Усещаш колко си малък в Св.София и тя колко е величествена; от студените цистерни под земята след малко си на 56-ия етаж и пиеш кафе в Сапфир; докато похапваш симидче покрай теб минават младежи с раста прически и забулени арабки; докато успееш да убедиш мъжа си, че не си луда, защото искаш да пиеш кафе в средата на гробищата, той започва да харесва гледката повече от теб; от корабчето виждаш обвитите в златна пелена силуети на джамиите, така, както си ги виждал на толкова снимки; срещите с хора, които те хващат под ръка и на драго сърце ти помагат и упътват; храниш гълъбчетата, които кацат по теб; тълпата, която те носи на Египетския пазар, и още много, много...

# 560
i4i5r, много ме развесели твоята програма, и аз бих я написала така, но и с повече лирически отклонения  Laughing.
Та от програмата на i4i5r се подсетих да питам: според вас колко време трябва да мине за да се сбъдне желанието, което си си намислил въртейки си пръста в колоната в Св.София?  Laughing Сериозно питам!
Хелънче, моето не се сбъдна, без да искам да те разочаровам, но не съм сигурна, че си завъртях пръста както трябва Simple Smile

# 561
  • България, София
докато успееш да убедиш мъжа си, че не си луда, защото искаш да пиеш кафе в средата на гробищата, той започва да харесва гледката повече от теб;

i4i5r, как точно си го казала. На моя мъж толкова му хареса Пиер Лоти, че на всички разказва как съм го завлякла на някакво си "забутано" място, а каква невероятна гледка се открива оттам. Готов е отново да го завлека на същото място  Mr. Green Иначе едва на четвъртото ходене склони да влезе в Св. София, а в Топ капъ все още не е влизал, защото не иска. Обича да обикаля из улиците и да наблюдава хората. То и аз обичам, но ми харесва и по музеи да ходя.

Казаното от теб е толкова цветно и реално и ме пренесе в онази невероятна атмосфера  Heart Eyes

# 562
Хелънче, моето не се сбъдна, без да искам да те разочаровам, но не съм сигурна, че си завъртях пръста както трябва Simple Smile
Сега засега и моето не се сбъдва, затова реших да проверя при вас как е  Grinning.
Ети, дано се е сбъднало вече!

# 563
Привет, привет!
Планираме екскурзия до Истанбул за 3-4 нощувки и се чудим дали да е с ТА, или сами да си я организираме. Притесненията ми са за пътуването и как би понесла прехода с автобус дъщеря ни.
Връщам се да чета, но ще се радвам и на съвети.

# 564
Привет, привет!
Планираме екскурзия до Истанбул за 3-4 нощувки и се чудим дали да е с ТА, или сами да си я организираме. Притесненията ми са за пътуването и как би понесла прехода с автобус дъщеря ни.

Сами.  Laughing
И с агенцията ще пътувате с автобус...
Аз не бих тръгнала с дете на една година, но това сигурно е субективно, познавайки моите деца.  Joy

Една красива снимчица:

# 565
Привет, привет!

Сами.  Laughing
И с агенцията ще пътувате с автобус...
Аз не бих тръгнала с дете на една година, но това сигурно е субективно, познавайки моите деца.  Joy
С агенция => автобус, без => със собствен транспорт.
Защо не би тръгнала с дете на година и 1/2? Нашата дама обича да пътува, а и ние не планираме целодневни преходи.

# 566
...
С агенция => автобус, без => със собствен транспорт.
Защо не би тръгнала с дете на година и 1/2? Нашата дама обича да пътува, а и ние не планираме целодневни преходи.

С две ръце за собствен транспорт тогава. Можете спокойно да пътувате в удобен за вас ден и час. Няма да слушате мърморенето на 40-50 човека. Ще си изберете хотел, който ви удовлетворява. Единствено цената може да е по-висока.

Моите не обичат пътуването(изключвам самолетите  Laughing ) затова.

# 567
nonich аз практикувам по следния начин, правя  програма, подготвям информацията за забележителностите, разпечатвам я в нужните екземпляри + карта на градския транспорт и адреса на хотела. Слагам в джобове и в момента в който се качим на самолета или автобуса раздавам, но това лято и на мен ми предстои подобно предизвикателство #Crazy ще пътувам за любимия град с група приятелки около седем на брой и две деца и от сега правя програмата за да могат да се нанесат нужните корекции.

# 568
Добър вечер!
Разбрах, че тук има и други теми, не само за майките. Тази за Истанбул е много добра. Но каква е тази карта за Истанбул?

# 569
Добър вечер!
Разбрах, че тук има и други теми, не само за майките. Тази за Истанбул е много добра. Но каква е тази карта за Истанбул?

Може би питаш за Истанбулкарт- това е карта с която ползваш отстъпки в сухопътния транспорт.
Или имаш в предвид картата за музей?

Общи условия

Активация на акаунт