ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 46 тема

• 35 822
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Тони-мама, най-искрено ти благодаря, че се отзоваваш  Hug Ще го сложа в скрит текст.

Скрит текст:
На 12-ти януари й се парализира дясната страна на муцунката. Окото не се затваряше, ухото го държеше назад и настрани, целият врат се измести малко наляво. Първоначална диагноза - микроинсулт. След два дни антибиотик и никаква реакция решиха, че все пак е инсулт, сложиха система за 4 дни, реакция имаше почти веднага, възстанови се практически изцяло. Пуснаха кръвни и микробиология - всичко беше с идеални стойности, освен леко обезводняване.

На 27-ми (т.е., вчера) внезапно започна да се върти в кръг (буквално до падане) и да заваля като ходи. Изви се настрани почти на кълбо (това съм го виждала някъде на снимка, но не мога да се сетя къде). Стана агресивна и много плашлива. Варианти за диагноза: разстройство на вестибуларния апарат или проблем с гръбнака. Направихме снимка - прищипан нерв между първи и втори прешлен. Веднага й включиха система, но вечерта започна да се блъска в стените, явно загуби всякаква координация. Парализираха й се челюстите и се затвори дясното око. Цяла нощ "плака", държах я на ръце, за да не се върти и да не се удря в мебелите. На обяд й пуснаха втората система с уговорката, че ако не й подейства - да я упоим. Почина 40 минути по-късно.

# 46
Деси,много тъжно за кученцето. А сега се притесняваш и за детето си.Sad Аз не разбирам много,ама ако е заразно за човека,не трябва ли и лекар /човешки/  да каже какво и как? Не разбрах само ветеринари  ли са подхвърлили варианта за заразяване на детенцето ти? И аз имам пинчер от скоро,ама детето е най-важно. И аз все говоря на моето поне ръчичките да мие ако ще яде и преди това е играл с Бари,ама не се получава винаги.

# 47
Аууу, -=Деси=-, сърецто ми скъса  Cry Cry..ужасно, представям си каво си преживяла..
Хм.. аз също смятам, че трябва непременно да говориш хуманен лекар, специалист!
Стискам палци!  Peace

# 48
  • София
Bed●●of●●Roses●٠·, не можеш да ги опазиш един от друг - почти всичко става общо  Simple Smile

Маша, Hug

В момента чакаме резултатите от аутопсията и микробиологията на мозъка, за да видят точно какво е било  Tired Всичко стана много бързо, още не сме на себе си.

Ох, да знаете само колко ми олекна като споделих всичко това  Hug Много ми липсваше тази тема, но покрай детето нямах много време и за кучето да пиша  Simple Smile

# 49
Леле хора, ето... от два дена да не съм влизала във форума (освен набързо) и съм пропуснала да видя, че имаме нова тема и си чакам нов отговор.... И сега като видях лошата новина, направо сърцето ми се сви Sad Много много съжалявам за кученцето!  Hug Hug
Аз лично бих послушала докторите и бих направила въпросните изследвания. Щом петима доктора го казват, значи има причина да го мислят.

# 50
Аз не съм вет, ама по симптомите които описваш това е станало от инсулта който е получила при инсулт се нарушава координацията и в зависимост колко от мозъчните клетки са нарушени са и симптомите които е имала...това е по моята логика

# 51
Аз като знам как не могат  на нас хората да поставят правилни диагнози за редки болести,как пък на кучето поставиха така диагноза,като описаните от теб симптоми на кученцето не съвпадат с тези в интернет на болестта.  newsm78
Чакайте да ви разсмея малко. Наш Бари от няколко дни го гони нагона и скача на една малка възглавничка постоянно. Wink Днес малкия го видя и взе да вика "Мамо,мамо...Бари не е момче, той е момиче. Виси му нещо от пишленцето и ще раждаааа."  Joy

# 52
  • София
О, Деси, ужасно съжалявам за кученцето!
Направо нямам думи...
Стискам палци да се окажат грешни предположенията на ветовете
и всичко с детето да е наред!   Flowers Four Leaf Clover

# 53
  • София
И на мен ми е малко съмнителна тази диагноза  Thinking

Purple Peanut, жгмъц Hug

Съжалявам, че ви натъжих  Hug

Да ви я покажа за последно: като бебе и като голяма Simple Smile

# 54
Душичка!  Heart Eyes Дано сега да е на някое много хубаво място  Heart Eyes

# 55
Деси,много е била миличка и сладка. Поне е имала хубав живот и щастливи мигове с вас и вие с нея.  Hug

# 56
  • София
Добро утро!  Hug
От известно време Фея ми липсва, някой знае ли какво се случва с нея ?

И днес може да стиснете някой палец.  Hug

# 57
  • Пловдив
Добро утро
Деси,миличка  Hug
жгмъц стискам палци Peace

# 58
Стискам палци за Деси за резултатите и за Жгмъц. Peace
Аз пак от 6 часа съм будна. Гладника не ме оставя. От вчера бута с лапата едната страна и езика...сутринта го хванах изкъсо и след голямо ръмжене и бъркане в устата м2 падна един от задните зъбки. Явно това го е дразнило много.
Аз искам да ви питам някой реже ли сам ноктите на кучето? Като не излизаме много и стават доста дълги. Купих ножичка, но не знам колко точно да изрежа?

# 59
  • София
Мерси за палците!  Hug

Аз нокти не режа, водя при док.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт