Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 634
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 330
  • София
не е задължително да се повтарят по различно време. Зависи от конкретния случай.

При мен например нямаше как наведнъж, защото в горната редица имах един зъб зад нея и първо трябваше да го вкараме в редицата и след това да слагаме долните. Беше толкова назад, че като си затворех устата се получаваше да е зад долния..ама и аз как го обясних Simple Smile

Но мои приятелки им сложиха в един ден или с разлика в няколко дни (по технически причини, не свързани с лечението) и горните и долните.

# 331
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
А на всички ли ви вадят мъдреци или зависи от конкретния случай? Аз има 3 поникнали мъдреца. За сега нямало да ми вадят зъби.
Но да си призная стиковката между лекуващия зъболекар и ортодонта още не мога да я постигна максимално. За сега са на различно мнение по отношение на 4-тия мъдрец, който не е поникнал. Според ортодонта нищо да не се прави, според лекуващия зъболекар можело да се наложи вадене с операция.
И още един въпрос - моля да споделите опит с коронки. Имам 2 корони и трябвало да се сменят. Поставяли се временни и след лечението с брекети се слагали постоянни. Вашият опит какъв е?

# 332
  • Пловдив
Мъдреците се вадят ако пречат на лечението или ако ще навредят на следващ етап.
При мен долните мъдреци са изцяло под костта, но растат хоризонтално и бутат останалите зъби. Затова се налага ваденето им с операция, за да не разместят зъбите след махането на брекетите.
Моята ОД в началото също каза, че нищо няма да се вади, а ще се реши към края.
Сега съм в края на лечението и каза - вадим 2-та мъдреца и сваляме брекетите  Laughing

# 333
Аз съм с 2 постоянни отгоре и изградено пънче отдолу, сложих ги преди брекетите. Пънчето също е изградено преди лечението,коронка нямам за сега,тъй като самия зъб беше под въпрос дали да не се вади(беше доста проблемен след известно носене на временна коронка(близо 5г.) ). Питай нещо конкретно

# 334
Deni_k, при мен ги поставиха в един ден горни и долни, за по малко и от час.... Зависи от случая.. Аз не исках да са в 1, но така го направиха.... малко по-гадно е със свикването. Ако се поставят последователно според мен би било по-поносимо за пациента (откъм свикване със самите брекети)

# 335
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Благодаря за отговорите. Ще се върна назад да почета мъничко!

# 336
  • София
Вчера сложиха брекетите на горната челюст на сина ми.
Казва, че има някакво усещане, но в никакъв случай не било болка. 3 часа след поставянето им яде свинско печено.
Аз се бях насторила, че цялото семейство от солидарност ще сме на пюрета и супи, но всъщност всичко е по-леко от очакваното.

# 337
Здравейте,
Днес най-накрая се реших да отида на консултация .... Оказа се, че за да се оправи проблемът ми ще са необходими 12-14 месеца .... Предложиха ми Damon Clear за 3200лв или Inspire Ice 3500лв (цената е за двете челюсти + включени ритейнъри), но се още съм в чуденка за "6 месеца усмивка"  2500$ (или пак 3500лв)  newsm78
Става въпрос за София и питането ми е това от нормалните цени ли е?

# 338
Здравейте,
Изчетох тема 4, но ми е трудно - има ли ОДи в София, които работят на цени около 3500 лв. за метални брекети горе и долу + всичко останало. Ходих при М. Динкова -цената е 2000 евро, 120 евро (май) за снимки и преглед 60-70 лв. Това за мен са страшно много пари - предполагам заради името Динкова.
Можете ли да споделите за друг добър специалист в София на малко по-ниски цени?
Пишете за мн. по-ниски цени, но не знам за София ли е и дали не е някаква друга система за корекция.
Много, много ви благодаря!

# 339
  • София
Леле, Змейче, ти си готова кажи речи Simple Smile Леко завид  Mr. Green  Heart Eyes

Здравейте,
Изчетох тема 4, но ми е трудно - има ли ОДи в София, които работят на цени около 3500 лв. за метални брекети горе и долу + всичко останало.

Аз съм при Иванова на цар Иван Асен II в София. За метални горе и долу (без всичко останало, т.е. ритейнъри, за преглед и отливка не помня какво взимаше) - знам, че излиза 1500лв, което за мен е направо супер цена, особено като чета какви цифри се споменават тук. Моите са керамични и излезнаха 2000лв. Има опция за разсрочване.

# 340
  • Карлово
Здравейте,
Време е да се запиша в изключително полезната ви тема.
Детето, на 14 години, носи апаратче 3-4 години, но поради късното изникване на горните кучешки я докара доникъде. Сега за тези два кучешки ще се наложи да слага брекети. Надявам се да мине без вадене на зъби, но консултация ще правим като свърши учебната година. В края на седми клас не мога да си помисля за неудобство от чужди тела в устата и.
Засега само ще чета. После ще ви моля за консултация.

# 341
Здравейте,
Изчетох тема 4, но ми е трудно - има ли ОДи в София, които работят на цени около 3500 лв. за метални брекети горе и долу + всичко останало.
Аз съм при Гайдарова също в София (кв. Борово),( не е много известна във форума) 3000лв за метални горе и долу, в цената влизат отливки,ретейнери,прегледи ,план на лечение(ако избереш нея). Снимките си ги правиш на друго място и цената беше около 40лв(доколкото помня). И аз съм на разсрочено плащане, първоначално половината и после както си се разберете в процеса на работа .... Peace

# 342
Здравейте,
Днес най-накрая се реших да отида на консултация .... Оказа се, че за да се оправи проблемът ми ще са необходими 12-14 месеца .... Предложиха ми Damon Clear за 3200лв или Inspire Ice 3500лв (цената е за двете челюсти + включени ритейнъри), но се още съм в чуденка за "6 месеца усмивка"  2500$ (или пак 3500лв)  newsm78

На мен ми изгледжа нормално. Въпреки, че при Иванова за 6бр. керамични (и съответно останалите матални) Деймън ми каза 2500 май? Вече и аз не си спомням, но и 2 години/2 години и половина лечение....
Аз се спрях на 6month smile. Има огромна разлика за този 1 месец (преполадам, че и с др брекети ще е същия резултат за това време)  Не знам дали това е правилиния избор, но все се надявам, че е.... Защото 2 години и половина носене..... лично на мен ми идва в повече.
А за 6 месечните също ще тр да направип консултация-30лв, за да си сигурна, че в твоя случай могат да се сложат тези брекети (не при всички може)

# 343
  • Пловдив
Леле, Змейче, ти си готова кажи речи Simple Smile Леко завид  Mr. Green  Heart Eyes

Hug Heart Eyes Ти си малко след мен
Аз съм готова, ама още нямам "прогноза" за свалянето  Mr. Green Да видим кога ще е - от други пациенти на моята ОД знам, че като остане 1-2 месеца носене чак тогава казва.

Тези дни пак ме е хванала параноята за връщането на зъбите в първоначалното им положение  Confused и чак ме е страх от свалянето

Стискайте палци, че следобед съм под ножа за мъдреца  Praynig

# 344
Здравейте,
Днес най-накрая се реших да отида на консултация .... Оказа се, че за да се оправи проблемът ми ще са необходими 12-14 месеца .... Предложиха ми Damon Clear за 3200лв или Inspire Ice 3500лв (цената е за двете челюсти + включени ритейнъри), но се още съм в чуденка за "6 месеца усмивка"  2500$ (или пак 3500лв)  newsm78

На мен ми изгледжа нормално. Въпреки, че при Иванова за 6бр. керамични (и съответно останалите матални) Деймън ми каза 2500 май? Вече и аз не си спомням, но и 2 години/2 години и половина лечение....
Аз се спрях на 6month smile. Има огромна разлика за този 1 месец (преполадам, че и с др брекети ще е същия резултат за това време)  Не знам дали това е правилиния избор, но все се надявам, че е.... Защото 2 години и половина носене..... лично на мен ми идва в повече.
А за 6 месечните също ще тр да направип консултация-30лв, за да си сигурна, че в твоя случай могат да се сложат тези брекети (не при всички може)

Благодаря за мнението K.Ivanova Simple Smile
А 6 month при д-р Радева или д-р Василев или по-точно кой е ортодонта?

Още един въпрос към хората в темата: Некой посещавал ли е КАВИДЕНТ на ул. Рикардо Вакарини да даде отзиви и ориентировъчни цени? Благодаря!

Последна редакция: вт, 29 апр 2014, 13:31 от miss_666

Общи условия

Активация на акаунт