Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се поставят брекетите?
Какви са разходите за изваждане на мъдрец преди премахване на брекети?
Какви са някои от погрешните схващания за брекетите?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се поставят брекетите?
-
Какви са разходите за изваждане на мъдрец преди премахване на брекети?
-
Какви са някои от погрешните схващания за брекетите?
Някои често срещани погрешни схващания за брекетите включват убеждението, че брекетите причиняват разваляне на зъбите (което не е вярно, тъй като лошото орално здраве води до кариес), идеята, че брекетите са само за деца (което не е вярно, тъй като хората от всички възрасти могат да се възползват от ортодонтско лечение) и погрешното схващане, че с брекети не може да се усмихва (което също не е вярно, тъй като брекетите могат да бъдат коригирани така, че да позволяват естествена усмивка).
-
Как се почистват зъбите с брекети?
-
Колко струват брекетите?
С брекети не мога да се храня нормарно
дано не съм много извън темата, но някой случайно има ли впечатления от домашен ултразвуков почистващ уред за зъбна плака? Излезе ми реклама за такъв уред за 30лв и се замислих дали е добър. Понеже моята ОД ми препоръчва почистване зъбен камък на всеки 3 месеца, което си е бая разход. Нещо в състава на слюнката ли е не знам, всеки ден използвам конец, но явно има места между долните резци, където бързо се натрупва и конците не са ефективни