Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 753
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 810
  • Карлово
Стискам палци да си доволна от новите брекети. И резултатът да е като на колежките от темата. newsm10

# 811
  • София
ta_ra, браво за решението, дано всичко бъде наред този път!

# 812
Благодаря, дано всичко е наред и след година и нещо и аз да показвам усмивки тук  Praynig

# 813
Задължително ли е електрическата четка да е тази на Oral B за 209лв. ? Няма ли по-евтини, също качествени ?  Sad Защо само за нея говорите ?

# 814
Здравейте и от мен, 15.10.2014 е моят ден.Спрях се на Damon Clear, но още не съм решила дали да са само до кучешки естетични, а останалите метални или изцяло естетични..Долните ще са ми метални Simple Smile.. Днес ми взеха отливка- приятна процедура даже има вкус на дъвка :дд..

# 815
Здравейте! Можете ли да ми препоръчате добър стоматолог, които да ми направи козметична реставрация на предните два резеца,след свалянето на брекетите, което се очертава да е към март месец другата година/ по възможност да е от Пловдив/? Благодаря предварително! Simple Smile

# 816
  • Пловдив
Здравейте! Можете ли да ми препоръчате добър стоматолог, които да ми направи козметична реставрация на предните два резеца,след свалянето на брекетите, което се очертава да е към март месец другата година/ по възможност да е от Пловдив/? Благодаря предварително! Simple Smile

Мога да препоръчам моята - по-назад показах при мен как го направи  Peace
Ако искаш пиши ми на ЛС, за да не е реклама тук.

# 817
  • Sofia
Задължително ли е електрическата четка да е тази на Oral B за 209лв. ? Няма ли по-евтини, също качествени ?  Sad Защо само за нея говорите ?
Тази четка за зъби е скъпа, защото е комплект от четка за зъби и зъбен душ! Според мен е много хубаво (силно желателно) да се ползва зъбен душ без значение дали имаш брекети или не. В САЩ и Канада например, зъбните душове са нещо стандартно и разпространени във всеки дом.

Ако държиш само на четка, без орален душ, то тази от комплекта, продавана отделно ( http://technomarket.bg/products/09041785/braun-d19 ) е 136лв.

Преди време имах следната четка: http://technomarket.bg/products/09115157/braun-ob-d-16-513 за 69лв и също става. Т.е. това е минималното, което аз препоръчвам за електрическа четка, пак без оглед дали имаш брекети или не. При всички положения ще е по-добре отколкото ползването на обикновена четка за зъби Simple Smile

# 818
Тази четка за зъби е скъпа, защото е комплект от четка за зъби и зъбен душ! Според мен е много хубаво (силно желателно) да се ползва зъбен душ без значение дали имаш брекети или не. В САЩ и Канада например, зъбните душове са нещо стандартно и разпространени във всеки дом.

Ако държиш само на четка, без орален душ, то тази от комплекта, продавана отделно ( http://technomarket.bg/products/09041785/braun-d19 ) е 136лв.

Преди време имах следната четка: http://technomarket.bg/products/09115157/braun-ob-d-16-513 за 69лв и също става. Т.е. това е минималното, което аз препоръчвам за електрическа четка, пак без оглед дали имаш брекети или не. При всички положения ще е по-добре отколкото ползването на обикновена четка за зъби Simple Smile
Мерси много !!!
А каква е разликата между това
http://www.technopolis.bg/b2c/details/835412/P11130702/CHetka-za … 0.545.3X/20.535.3
и това
http://technomarket.bg/products/09041783/braun-oc-18-525-18-585x
Кое е по-добро ?

# 819
  • Варна
Записвам се и аз в тази тема, след вчерашните ми два първични прегледа при д-р Янева във Варна и д-р Грашкина във Велико Търново. Мнението на Янева е твърдо вадене на двата четвърти зъба. Д-р Грашкина ми предложи брекети Деймън, с които няма да се наложи ваденето. Като цена обаче, максимум 2500 евро, което включва абсолютно всичко. При всички случаи имам и 4 мъдреца за вадене, двата долни са легнали и изяли вече част от костта, както и ми създават проблеми със самата челюст. Знам че при Грашкина във Варна се чака много, но не ми е проблем за първоначалните процедури да пътувам.
За радост или съжаление, и двете ми допаднаха, надявах се че едната няма, така избора ми да е по-лесен:-) 
Въпросите ми всъщност са: тази цена ок ли е за деймън брекети?
Можете ли да ми препоръчате лицево-челюстен хирург във Варна?
Благодаря много на всички споделили!

# 820
Оголването на шийката на зъб вследствие на въртенето с брекетите окончателно ли е
или постепенно венецът се възстановява?
При мен се възстанови напълно - половин година след свалянето няма разлика с останалите зъби, а по време на лечението беше много оголен (поради факта, че точката, от която "тръгна" беше поне на два сантиметра назад от редицата Grinning)

# 821
  • София
Оголването на шийката на зъб вследствие на въртенето с брекетите окончателно ли е
или постепенно венецът се възстановява?
При мен се възстанови напълно - половин година след свалянето няма разлика с останалите зъби, а по време на лечението беше много оголен (поради факта, че точката, от която "тръгна" беше поне на два сантиметра назад от редицата Grinning)

Много ти благодаря, звучи успокоително.  Praynig При девойката има вече три такива частично
оголени шийки, слава богу, самият венец изглежда спокоен, не е зачервен и възпален.

# 822
  • Sofia
Двете ми изглеждат еднакви. Цената е същата. Предполагам, че най-много да има някаква малка разлика в самата окомплектовка - като че ли в единия модел има някаква допълнителна кутийка, която не помня да я имаше в комплекта в Техномаркет Simple Smile

# 823
  • Sofia
Цената за брекетите е най-малката част от лечението. Според моя ортодонт например цената на самите Деймън Кларити брекети е 600-700лв, като включва отгоре изцяло прозрачни, а отдолу предните 6 са естетични (останалите, крайни са метални).

За справка - 3M Clarity SL са 625лв. Металните Деймън са около 500лв (като има няколко варианта). По-нисък клас метални са около 200лв. Обикновени керамични са от порядъка на 300лв. Най-евтините, китайски метални брекети са под 100лв.

В общи линии, като се каже Деймън брекети, обикновено се има предвид, че брекетите са самолигиращи се (което е хубаво!), но в случая не казваш дали тези брекети са прозрачни/бели или са метални.

Съответно, всички останали консумативи са с по-скромни цени. Сложи примерно 300лв за ритейнър + дъги + цимент за залепване на брекетите и ето ти останалите 4000лв отиват при ортодонта за неговия труд.

Сама си прецени дали заслужава такава сума или не! В крайна сметка при всеки лечението продължава различно време и самия проблем е различно сложен. Най-лесна ориентация е времето, което е нужно. Например при мен, при моя ортодонт, е 1 година (носене на брекети и не включвам времето за носене на ритейнърите) и е с цената под 3000лв. При същия ортодонт за лечение около 1.4 - 1.5г е малко над 3000лв. Предполагам, че лечение до 2 години би било под 4000лв при всички положения.

Сумата може да много, може и да е ОК.

# 824
  • София
Записвам се и аз в тази тема, след вчерашните ми два първични прегледа при д-р Янева във Варна и д-р Грашкина във Велико Търново. Мнението на Янева е твърдо вадене на двата четвърти зъба. Д-р Грашкина ми предложи брекети Деймън, с които няма да се наложи ваденето. Като цена обаче, максимум 2500 евро, което включва абсолютно всичко. При всички случаи имам и 4 мъдреца за вадене, двата долни са легнали и изяли вече част от костта, както и ми създават проблеми със самата челюст. Знам че при Грашкина във Варна се чака много, но не ми е проблем за първоначалните процедури да пътувам.
За радост или съжаление, и двете ми допаднаха, надявах се че едната няма, така избора ми да е по-лесен:-) 
Можете ли да ми препоръчате лицево-челюстен хирург във Варна?
Благодаря много на всички споделили!
Цената на Деймън брекети варира много според града и уменията на лекаря, според мен 2500 евро са много (за металните Деймън, с които съм аз самата). Аз се включвам по-скоро, за да те посъветвам да НЕ вадиш четвъртите в никакъв случай. Или поне потърси още 1-2 мнения на ортодонти. Здрави зъби насред редицата не трябва да се пипат! Ако трябва ще носиш брекетите по-дълго време, за да могат хубаво да се изместят зъбите назад към местата на мъдреците, които ще извадиш, но си заслужава. Ще ги търсиш тези четвърти след години. Деймън е достатъчно добра и сравнително нова технология, която позволява местене без вадене на зъби и смятам, че и други брекетоносци ще ме подкрепят, че благодарение на Деймън ваденето на четвъртите вече е остаряла практика. Е, вероятно има случаи, в които се налага, но дори зъби, които са изцяло извън редицата, могат да бъдат преместени на мястото си вместо да се вадят. По-добре 28 зъба отколкото 26  Whistling Успех в ортодонтското лечение и не забравяй да се включваш с новини  Hug

Общи условия

Активация на акаунт